Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Επικράτησαν οι Πράσινοι της Φενερμπαχτσέ με 72-62 στο ΟΑΚΑ

Με καλή άμυνα ανά διαστήματα και χωρίς να φορτσάρει, ο Παναθηναϊκός έφτασε στην τρίτη του νίκη στον 7ο όμιλο στη φάση των «16» της Euroleague επικρατώντας της Φενερμπαχτσέ με 72-62. Οι «πράσινοι», σε κανένα σημείο του αγώνα δεν επέτρεψαν στην τουρκική ομάδα να πιστέψει ότι μπορούσε να τους κάνει ότι και η Ούνιξ στη δεύτερη αγωνιστική.

Με τον Τσαρτσαρή σε… κέφια, «καθάρισαν» το ματς δείχνοντας ότι είναι το αφεντικό στον όμιλο και πλέον κρατούν στα χέρια τους πρόκριση και πρωτιά. Οι πρωταθλητές Ευρώπης με νίκες τους επί της Αρμάνι στο ΟΑΚΑ και επί της Ούνιξ στο Καζάν θα τερματίσουν στην κορυφή του έβδομου ομίλου και θα πάνε στα προημιτελικά με πλεονέκτημα έδρας.

Το «παρών» στο ΟΑΚΑ πέραν των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Παύλου και Θανάση Γιαννακόπουλου, έδωσε ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Δημήτρης Γόντικας, ο προπονητής της Εθνικής ομάδας, Ηλίας Ζούρος αλλά και πρώην και νυν μπασκετμπολίστες όπως ο Ευθύμης Ρεντζιάς και Γιάννης Γκαγκαλούδης.


Το τρίπτυχο της επιτυχίας: άμυνα, άμυνα, άμυνα

Χρησιμοποιώντας τη γνωστή συνταγή, με βασικό συστατικό την άμυνα ο Παναθηναϊκός παρατάχθηκε στο παρκέ και πήρε γρήγορα προβάδισμα έξι πόντων στο πρώτο τρίλεπτο (8-2). Οι «πράσινοι» ανάγκασαν την Φενέρ σε εύκολα λάθη, φόρτωσαν παράλληλα με τρία φάουλ τον Βίντμαρ και απέσπασαν το χειροκρότημα του απαιτητικού Ομπράντοβιτς. Το σκηνικό ωστόσο δεν άργησε να… αλλάξει. Το τρίποντο του Μπογκντάνοβιτς στην εκπνοή επίθεσης των φιλοξενούμενων με το οποίο το σκορ έγινε 11-9 έκανε έξαλλο τον «Ζοτς» ο οποίος κάλεσε τάιμ άουτ και τα έψαλε στους παίκτες του. Οι φωνές απέδωσαν με τους γηπεδούχους να επιστρέφουν στο παρκέ, να κρατούν για ώρα ανέπαφο το καλάθι τους και με σερί 10-0 να φτάνουν στο +12 (21-9). Πολύ καλό δεκάλεπτο από τον Κώστα Τσαρτσαρή, που πέτυχε το 1/3 των πόντων της ομάδας του (8 πόντοι), 24-13.


Άφησε το… γκάζι, δεν έχασε τη διαφορά

Με φόρα από την πρώτη περίοδο μπήκε στο παρκέ ο Παναθηναϊκός και με τρίποντο του Τσαρτσαρή και ένα λέι απ του Λόγκαν στον αιφνιδιασμό βρέθηκε να προηγείται με 16 πόντους (29-13). Οι Τούρκοι με μικρό σερί 5-0 μείωσαν σε 29-18 όμως Διαμαντίδης και Μπατίστ απάντησαν αμέσως για το 34-18. Οι «πράσινοι», αν και χαλάρωσαν, κατάφεραν να διατηρούν σταθερά ένα διψήφιο προβάδισμα παρά το ότι σε αρκετά σημεία οι επιλογές τους στην επίθεση δεν ήταν οι καλύτερες δυνατές. Κέρδος για τους γηπεδούχους στο τελευταίο λεπτό το τέταρτο φάουλ του Βίντμαρ το οποίο κέρδισε ο Διαμαντίδης. Με αέρα 13ων πόντων έστειλε τελικά στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα τους γηπεδούχους το εύστοχο σουτ του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, 40-27.


Κι ο Τσαρτσαρής το… βιολί του

Ο Παναθηναϊκός δεν έπρεπε να επαναπαυθεί, αλλά να μπει και επί της ουσίας να σφραγίσει τη νίκη στο τρίτο δεκάλεπτο. Και σχεδόν το κατάφερε με πρωταγωνιστή τον Κώστα Τσαρτσαρή που συνέχισε να κάνει τα… δικά του στην επίθεση. Θετικά στοιχεία για τους «πράσινους» τα πέντε ομαδικά φάουλ με τα οποία χρεώθηκαν γρήγορα οι Τούρκοι, αλλά και το τέταρτο προσωπικό φάουλ του Πεκέρ. Ακολούθησε η τεχνική ποινή με την οποία χρεώθηκε ο Τουρκσάν στα μισά της περιόδου. Σάτο και Βουγιούκας έστειλαν τη διαφορά στη μέγιστη τιμή της (+19, 53-34) και έχρισαν φαβορί για τη νίκη τους γηπεδούχους. Ωστόσο η Φενέρ δεν έδειχνε διατεθειμένη να παραδώσει τα όπλα, έτρεξε επιμέρους 9-2 και μείωσε σε 55-43. Αέρα 15 πόντων έδωσε το γκολ φάουλ του Βουγιούκα λίγο πριν ολοκληρωθούν τα 30’ (58-43).


Συγκεντρώσου…

Με το μυαλό τους να ταξιδεύει πιθανότατα στο… ΣΕΦ και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό οι παίκτες του Παναθηναϊκού δεν έβγαζαν στον αγωνιστικό χώρο το απαιτούμενο πάθος και ενέργεια. Αποτέλεσμα αυτού να χρειαστούν τρία λεπτά για να σκοράρουν στο τελευταίο δεκάλεπτο, να επιτρέψουν στη Φενέρ να ρίξει τη διαφορά σε μονοψήφιο αριθμό (58-49), αλλά και να βγάλουν από τα ρούχα του ο «Ζοτς» που κάλεσε αμέσως τάιμ άουτ σε μία προσπάθεια να τους επαναφέρει στην τάξη. Οι φωνές του Σέρβου κόουτς έπιασαν τόπο αμέσως. Με σερί 7-0 από Βουγιούκα και Γιασικεβίτσιους το «τριφύλλι» ξαναβρέθηκε στο +16 (65-49) και «κλείδωσε» τη νίκη. Μείωσαν ξανά στους 9 οι Τούρκοι (69-60) λόγω της αδράνειας των γηπεδούχων όμως ήταν πολύ αργά για να αλλάξει κάτι (72-62). Ο Τσαρτσαρής έχοντας 21 πόντους αναζητούσε το τρίποντο που θα του έδινε το ρεκόρ στη διοργάνωση όμως δεν τα κατάφερε έχοντας 0/3 από τα 6,75μ. στο τέλος του ματς.



Τα δεκάλεπτα: 24-13, 40-27, 58-43, 72-62

Παναθηναϊκός (Ομπράντοβιτς): Μάριτς, Περπέρογλου 1, Μπατίστ 11 (6 ριμπάουντ), Λόγκαν 2, Σάτο 9 (6 ριμπάουντ), Τσαρτσαρής 21 (1), Διαμαντίδης 8 (5 ριμπάουντ, 5 ασίστ), Βουγιούκας 9, Καλάθης 3, Κυρίτσης, Καϊμακόγλου 3, Γιασικεβίτσιους 5 (1)

Φενερμπαχτσέ/Ούλκερ (Σπάχια): Ούκιτς 13 (1), Τζέρελς 11, Τουρκσάν 5 (13 ριμπάουντ), Ατσούρ 4, Βίντμαρ, Πεκέρ 5, Γκιστ, Σαβάς 8, Ντεμιρέλ, Μπογκντάνοβιτς 15 (1), Πρέλντζιτς 1

Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *