Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012

Άλλαξε την τύχη του


Την γκέλα -που έμοιαζε να είναι πολύ κοντά- απέφυγε ο Παναθηναϊκός κόντρα στην Ξάνθη χάρη στις αλλαγές που έκανε ο Ζεσουάλντο Φερέιρα.

Ο Χριστοδουλόπουλος, με την είσοδό του, άλλαξε την εικόνα της ομάδας του και άνοιξε το σκορ για να ακολουθήσουν τα τέρματα των Καραγκούνη και Πετρόπουλου τα οποία διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.

Έτσι, το «τριφύλλι» ανέβηκε και πάλι στην κορυφή και στο +2 από τον Ολυμπιακό.

 ΤΟ ΜΑΤΣ

Ο Παναθηναϊκός κατέβηκε με το 4-4-1-1 και σκοπό να επιβάλλει τον ρυθμό του, απέναντι στην Ξάνθη, του Ουζουνίδη ο οποίος έπαιξε με 4-2-3-1 αλλά πολύ αμυντικούς προσανατολισμούς. Τα πρώτα λεπτά, ο Παναθηναϊκός ήταν και πάλι νωθρός, κάτι που συνηθίζει στα τελευταία παιχνίδια και σιγά-σιγά ανέβαινε και κέρδιζε χώρους στο γήπεδο.

Η πρώτη καλή στιγμή για τους «πράσινους» που πίεζαν μετά το πρώτο δεκάλεπτο, ήρθε στο 17’. Ο καλύτερος του γηπέδου, Μαρίνος, ανέβηκε πολύ γρήγορα από δεξιά και έβγαλε συστημένη σέντρα στο κεφάλι του αμαρκάριστου Κλέιτον, η κεφαλιά του οποίου όμως πέρασε ελάχιστα άουτ από τα δοκάρια του Βιβιανί. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει παίζοντας με παράλληλες πάσες για να διασπάσει την άμυνα της Ξάνθης, η οποία έπαιζε με δέκα παίκτες πίσω από την μεσαία γραμμή ψάχνοντας μια κόντρα επίθεση.

Τελικά ο Παναθηναϊκός βρήκε τον χώρο για να μπει στην περιοχή και να προηγηθεί, όταν ο Κλέιτον στο 38’ κοντρόλαρε και πέρασε τον Κομεσίδη, με τον τελευταίο να τον ανατρέπει αλλά τον Αρετόπουλο να… κλείνει τα μάτια στο πέναλτι. Το πρώτο μέρος τελείωσε με τις διαμαρτυρίες και το «τριφύλλι» να έχει την εδαφική υπεροχή αλλά να μην απειλεί όσο θα έπρεπε. Ρόλο σε αυτό έπαιξε το γεγονός πως ο Μαυρίας δεν ήταν τόσο διεισδυτικός όσο θα έπρεπε σαν ακραίο χαφ αλλά ήταν ξεκάθαρη η απουσία των Λέτο, Κουίνσι και Κατσουράνη.

Την δυσλειτουργία της ανάπτυξης με τον Μαυρία, ο Φερέιρα την κατάλαβε και με την έναρξη του δεύτερου μέρους, έβγαλε τον πιτσιρικά και έβαλε τον Χριστοδουλόπουλο, ούτως ώστε ο Παναθηναϊκός να αναπτυχθεί πιο ορθολογικά. Και φάνηκε από την πρώτη στιγμή, αφού ο Λάζαρος έπιασε… αέρα στο 46’ χάνοντας μεγάλη ευκαιρία.

Ο χρόνος πέρναγε και ο Φερέιρα έριξε και τον Πετρόπουλο στο γήπεδο, βγάζοντας τον Βιτόλο. Όλα ή τίποτα από τον Πορτογάλο η κίνηση αυτή. Η περιοχή γέμισε με τους δύο φορ αλλά ταυτόχρονα οι Ακρίτες έγιναν πιο επικίνδυνοι. Το ματς, έγινε… ροντέο. Η μπάλα πήγαινε πάνω-κάτω και όλα έδειχναν πως μία ενέργεια θα κρίνει το ματς.

Τέτοια, σαν αυτή την.. μαγική του Χριστοδουλόπουλου ο οποίος πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του στο 78’, σούταρε με την μπάλα να κοντράρει στον Εντιμάρ και ο επερχόμενος Τοτσέ, απλά την έσπρωξε στα δίχτυα κάνοντας το 1-0 και λυτρώνοντας τους «πράσινους». Μετά το γκολ, τα πόδια λύθηκαν και ιδιαίτερα μετά την είσοδο του έμπειρου Καραγκούνη στο 81’, όλα έγιναν πιο απλά.

Ο «τυπάρας» με εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 89’ κλείδωσε το ματς κάνοντας το 2-0 και ο Πετρόπουλος με προσωπική ενέργεια και δυνατό σουτ στις καθυστερήσεις, έκανε το τελικό 3-0. Ο Παναθηναϊκός για έκτη φορά την φετινή σεζόν έβαλε τρία γκολ στον αντίπαλό του και συνεχίζει πρωτοπόρος.



Παναθηναϊκός(Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος, Μπιάρσμιρ, Σαριέγκι, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Βιτόλο (63' Πετρόπουλος), Ζέκα, Μαυρίας (46' Χριστοδουλόπουλος), Κλέιτον (73' Καραγκούνης), Τοτσέ.

Στον πάγκο: Καπίνο, Βύντρα, Φουρλάνος, Σεϊταρίδης.

Ξάνθη(Ουζουνίδης): Βιβιανί, Μπέρτος, Εντιμάρ, Στάσιακ, Κομεσίδης, Φλίσκας, Βασιλακάκης (80' Νταρμπιόν), Βλαχοδήμος, Πόι (80' Σουάνης), Μάνταλος (63' Μαρσελίνιο), Μαρκόφσκι.

Στον πάγκο: Λυμπερόπουλος, Μπαξεβανίδης, Πλατέλλας, Σταθάκης.

Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *