Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

«Πρόβα» για το Euro!


Αρκετά σπουδαία φιλικά περιλαμβάνει το πρόγραμμα των εθνικών ομάδων το επόμενο διήμερο (28 και 29/02) εν όψει του Euro 2012. Εκτός από την Ελλάδα που αντιμετωπίζει το Βέλγιο στην Κρήτη, οι υπόλοιπες ομάδες του πρώτου ομίλου της «γαλανόλευκης» στη διοργάνωση έχουν κλείσει σημαντικά παιχνίδια για να προετοιμαστούν όσο το δυνατόν καλύτερα. Συγκεκριμένα, η Δανία υποδέχεται τη Ρωσία, η Πολωνία φιλοξενεί την Πορτογαλία και η Τσεχία αντιμετωπίζει εκτός έδρας την Ιρλανδία.

Σαφώς το πιο δύσκολο φιλικό είναι αυτό των Πολωνών κόντρα στην παρέα του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο Φράνστιτσεκ Σμούντα προτίμησε να καλέσει δύο τερματοφύλακες (και οι δύο της Άρσεναλ, Σέζνι και Φαμπιάνσκι). Ωστόσο, στην αποστολή επιστρέφουν ο Σεμπαστιάν Μπένις της Βέρντερ Βρέμης και ο Ιρινέους Γιέλεν της Λιλ. Από την πλευρά του, ο Πάουλο Μπέντο δεν υπολογίζει τον Βαρέλα της Πόρτο και τον Κάρλος Μάρτινς, του οποίου τη θέση πήρε ο Πάουλο Μασάδο της Τουλούζ. Το νέο πρόσωπο για τους Ίβηρες είναι Νέλσον Ολιβέιρα της Μπενφίκα, ο οποίος έπαιζε μέχρι πρότινος στην εθνική Ελπίδων της χώρας.

Την έκπληξη του Euro 2012, την Ιρλανδία, αντιμετωπίζει εκτός έδρας η Τσεχία. Ο Τζιοβάνι Τραπατόνι επέλεξε 24 ποδοσφαιριστές για το δυνατό φιλικό τεστ με την ομάδα που συμμετέχει στον όμιλο της Ελλάδας. Χωρίς εκπλήξεις η αποστολή των Ιρλανδών, όπου δεσπόζουν οι Γκίβεν, Νταν, Νταφ και Κιν. Στο απέναντι στρατόπεδο, ο Μίχαλ Μπίλεκ δεν υπολογίζει τους Πόσπεχ, Νέντιντς και Ροζίτσκι. Αντίθετα, ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Τσεχίας κάλεσε τον επιθετικό της Ανόρθωσης, Γιαν Ρέζεκ, παρότι έχει χάσει αρκετά ματς λόγω τραυματισμού. Εν τω μεταξύ, ντεμπούτο αναμένεται να κάνει ο Φράντισεκ Ραϊτόραλ.

Τέλος οι Ρώσοι φιλοξενούνται από τους Δανούς. Ο μεσοεπιθετικός της Σπαρτάκ Μόσχας, Κομπάροφ, είναι το νέο πρόσωπο στις κλήσεις του Ντικ Άντβοκαατ, ενώ επιστρέφουν στην ομάδα ο Κερζακόφ και ο Κοκόριν. Αξίζει να σημειωθεί ότι μόλις ένας παίκτης αγωνίζεται εκτός Ρωσίας και αυτός είναι ο Πογκρέμπνιακ που παίζει στη Φούλαμ. Μάλιστα, έξι παίκτες της Ζενίτ είναι στις επιλογές του Ολλανδού τεχνικού.

Επίσης, υπάρχουν και άλλες ενδιαφέρουσες ματς: Βοσνία / Ερζεγοβίνη - Βραζιλία, Κύπρος-Σερβία, Τουρκία-Σλοβακία, Κροατία-Σουηδία, Ελβετία-Αργεντινή, Γερμανία-Γαλλία, Ιταλία-Γαλλία, Αγγλία-Ολλανδία και Ισπανία-Βενεζουέλα.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των φιλικών

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Αρμενία-Σερβία (στην Κύπρο) 14:00
Βοσνία / Ερζεγοβίνη - Βραζιλία 19:00

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Λετονία-Καζακστάν 15:30
Κύπρος-Σερβία 16:00
Γεωργία-Αλβανία
Μολδαβία-Λευκορωσία 17:00
Αρμενία-Καναδάς 19:00
Ουγγαρία-Βουλγαρία
Ισραήλ-Ουκρανία
Μαυροβούνιο-Ισλανδία
Λουξεμβούργο-ΠΓΔΜ 20:00
Τυνησία-Περού
Μάλτα-Λιχτενστάιν 20:30
Ρουμανία-Ουρουγουάη
Τουρκία-Σλοβακία
Δανία-Ρωσία 20:45
Ελλάδα-Βέλγιο 21:30
Αυστρία-Φινλανδία
Κροατία-Σουηδία
Ελβετία-Αργεντινή
Γερμανία-Γαλλία 21:45
Ιταλία-Γαλλία
Βόρειος Ιρλανδία-Νορβηγία
Πολωνία-Πορτογαλία
Ιρλανδία-Τσεχία
Σλοβενία-Σκωτία
Ουαλία-Κόστα Ρίκα
Αγγλία-Ολλανδία 22:00
Ισπανία-Βενεζουέλα 22:30

Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *