Τρίτη 6 Μαρτίου 2012

Άμεσα χρειάζεται 5 εκατ. ευρώ ο ΠΑΟΚ


Από χθες ο ΠΑΟΚ βρίσκεται και… επίσημα σε αναζήτηση πέντε εκατομμυρίων μέχρι τον προσεχή Ιούνιο προκειμένου να εμφανιστεί συνεπής στις υποχρεώσεις του και να εξασφαλίσει αδειοδότηση.

Η ανάλυση των οικονομικών δεδομένων από τον Δημήτρη Ζιγκερίδη δεν ήχησε ευχάριστα, ωστόσο έγινε αντιληπτή η κρισιμότητα της κατάστασης.

Μιλώντας στον Sport 103fm, το μέλος του ΔΣ (ως εκπρόσωπος του Ερασιτέχνη) εξήγησε πως έχει η υπόθεση.

Αρχικά σχολίασε: «Ο απόηχος της χθεσινής γενικής συνέλευσης είναι θετικός. Παρόλο που δημιουργήθηκε ένταση σε ορισμένες στιγμές, το σώμα της συνέλευσης ήταν πολύ ώριμο».

Συνέχισε αναλύοντας τις υποχρεώσεις της ΠΑΕ: «Με γνώμονα την αγωνιστική περίοδο που διανύουμε, για χρήση μέχρι τις 30 Ιουνίου, τα χρέη πέρα από τα “παγωμένα” του Γούμενου, φθάνουν τα 20.5 εκατομμύρια ευρώ.

Εμείς από αυτά αφαιρέσαμε, σύμφωνα με μια συντηρητική προσέγγιση για τα διαρκείας (από 12.000-15.000 εισιτήρια) και λόγω των εσόδων από την Ευρώπη, τα εισιτήρια στα πλέι οφ, τα τηλεοπτικά και μείον ορισμένων λειτουργικών εξόδων και τα παραπάνω χρέη θα κατέβουν στα 16.5 εκ. ευρώ. Επίσης από αυτά αφαιρούμε τις συνολικές ρυθμίσεις με την εφορία για χρέη 5.5 εκ. ευρώ, τα οποία θα προσπαθήσουμε να πληρώνουμε 85.000 ευρώ σε 48 δόσεις κι όχι σε 24 όπως πιέζει την Πολιτεία η τρόικα.

Ακόμα έχει γίνει διακανονισμός σε συμβόλαια παικτών και στους φόρους και αυτά τα 4 εκ. ευρώ θα πληρωθούν την 1 Ιουλίου του 2012 κι όχι στις 30 Ιουνίου. Τέλος προστίθενται άλλα δύο εκ. ευρώ που έχουν διακανονιστεί με τους προμηθευτές, τότε τα άμεσα απαιτητά είναι στα 5 εκ. ευρώ».

Για τους λανθασμένους χειρισμούς της προηγούμενη διοίκησης, εκτίμησε πως «το μεγάλο λάθος της ήταν ότι έφτιαχνε προϋπολογισμούς με τα προσδοκώμενα έσοδα κι όχι με τα ρεαλιστικά νούμερα. Βέβαια οι προηγούμενες χρήσεις επιβαρύνθηκαν και από την αλλαγή της φορολογίας, κάτι που δεν το περίμενε κανένας».

Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *