Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

«Σφράγισε» το εισιτήριο για τους «8» η Τσέλσι

Mε 4-1 στην παράταση επικράτησε της Νάπολι

Τι και αν δεν «χτυπάει» τίτλο στην Πρέμιερ Λιγκ; Τι και αν δεν την πίστευε κανείς μετά την ήττα από την Νάπολι στο «Σαν Πάολο» με σκορ 3-1 στο πρώτο ματς.

Η Τσέλσι χρειάστηκε τον έξτρα χρόνο της παράτασης για να ανατρέψει την κατάσταση, να επικρατήσει 4-1 και να «σφραγίσει» το εισιτήριο στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ, εκεί όπου θα είναι η μόνη εκπρόσωπος της Αγγλίας!

Οι… παλιοί Ντρογκμπά, Τέρι, Λάμπαρντ μαζί με τον Ιβάνοβιτς σκόραραν για την ομάδα του Ντι Ματέο, μείωσε για τους Ιταλούς ο Ινλέρ.

Οι «μπλε» σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι, γεμάτο φάσεις, δύναμη, πάθος και γκολ… είδαν τον «χάρο με τα μάτια τους» αφού η Νάπολι δεν έλεγε να παραδοθεί με τίποτα. Το έκανε μόνο όταν της το επέβαλε η κούραση – στην παράταση – κάτι που οι γηπεδούχοι εκμεταλλεύτηκαν για να φτάσουν στην πρόκριση.

Η Νάπολι αποχαιρετά την διοργάνωση με μία πολύ καλή εμφάνιση και φυσικά έχοντας κερδίσει την συμπάθεια όλης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Η Τσέλσι μπήκε με διάθεση να πιέσει την Νάπολι. Προσπάθησε να κυκλοφορήσει καλά την μπάλα και μόλις στο 4ο λεπτό του αγώνα είχε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία με το σουτ του Στάριτζ μέσα στην περιοχή και τον Ντε Σάνκτις να απομακρύνει.

Στο 10ο λεπτό όμως η Νάπολι απάντησε. Ο Χάμσικ γύρισε ωραία το σώμα του μέσα στην και σούταρε η μπάλα κόντραρε αλλά ο Τσεχ δεν αιφνιδιάστηκε και απομάκρυνε. Δύο μόλις λεπτά αργότερα ο Καβάνι βρέθηκε κοντά στο γκολ αλλά η προβολή του δεν ήταν καλή και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Η Νάπολι ανέβηκε πολύ στα επόμενα λεπτά. Στο 14΄ο Λαβέτσι μπήκε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια θέση με τον Τσεχ να απομακρύνει ενώ στην επόμενη φάση ο Χάμσικ δοκίμασε το πόδι του έξω από την περιοχή και ο γκολκίπερ των «μπλε» έδιωξε δύσκολα.

Στο 29ο λεπτό όμως τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Ραμίρες έκανε την σέντρα «ξυραφιά» στην περιοχή της Νάπολι και ο Ντρογκμπά πετάχτηκε με κεφαλιά και έκανε το 1-0. Από εκείνο το σημείο και μετά τη Τσέλσι πάτησε… γκάζι.

Στο 31΄το συρτό γύρισμα του Στάριτζ δημιούργησε αναστάτωση στην άμυνα της Νάπολι αλλά κανένας δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα ενώ στο 33΄ο Στάριτζ και πάλι έπιασε την κεφαλιά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Ο Ματσάρι έκανε αναγκαστική αλλαγή καθώς ο Μάτζιο δεν μπορούσε να συνεχίσει. Την θέση του πήρε ο Ντοσένα.

Η Νάπολι έγινε δύο φορές απειλητική, μία με τον Λαβέτσι και μία με τον Καβάνι αλλά δεν μπόρεσε να φτάσει στην ισοφάριση. Στην τελευταία φάση του πρώτου ημιχρόνου, η Τσέλσι θα μπορούσε να κάνει δύο τα τέρματά της αλλά ο Ντε Σάνκτις πρόλαβε και έδιωξε σε κόρνερ το επικίνδυνο γύρισμα του Νταβίντ Λουίς.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε ιδανικά για την Τσέλσι. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, η άλλη… παλιοσειρά των «μπλε», Τζον Τέρι σηκώθηκε μέσα στην περιοχή και με κεφαλιά νίκησε τον Ντε Σανκτίς για το 2-0.

Αμέσως μετά όμως η Νάπολι βγήκε μπροστά και στο 55΄δικαιώθηκε. Ο Ινλέρ κοντρόλαρε έξοχα έξω από την περιοχή και με εκπληκτικό σουτ νίκησε τον Τσεχ για το 2-1, αλλάζοντας και πάλι τα δεδομένα της πρόκρισης. Το ματς πήρε «φωτιά».

Κάτι η ευκαιρία με το σουτ του Ιβάνοβιτς στο 64΄, κάτι το γυριστό του Ντροκμπά στην περιοχή που έπιασε ο Ντε Σάνκτιτς ένα λεπτό αργότερα… προμήνυαν το γκολ. Στο 70ο λεπτό ο Ζουνίγκα είδε τον Τσεχ να του λέει «όχι» και στο 73΄ο διαιτητής έδωσε πέναλτι για χέρι του Ζουνίγκα στην περιοχή.

Στο 74΄ο Λαμπάρντ εκτέλεσε εύστοχα και έκανε το 3-1. Η Νάπολι το κυνήγησε ξανά… Ο Λαβέτσι στο 82΄δεν πρόλαβε να πιάσει την κεφαλιά μετά την σέντρα του Χάμσικ και έτσι το 3-1 έμεινε μέχρι το τέλος και έστειλε το παιχνίδι στην παράταση.

Η παράταση είχε μεγάλες φάσεις και τρομερό ρυθμό… Αποκορύφωμα η φάση στο 100ο λεπτό όταν ο Τόρες μετά από λάθος έξοδο του Ντε Σάνκτις έφυγε σε θέση βολής αλλά… κατάφερε να αστοχήσει.

Ο ρυθμός δεν έπεσε ούτε στην παράταση αλλά στο 105΄ο Ιβάνοβιτς έδωσε ξανά προβάδισμα στην Τσέλσι. Μετά το γύρισμα του Ντρογκμπά ο Σέρβος έπιασε το σουτ μέσα στην περιοχή και νίκησε τον Ντε Σάνκτις για το 4-1.

Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *