Τρίτη, 13 Μαρτίου 2012

«Ιπτάμενος» και… τζέντλεμαν!

Χρυσό μετάλλιο κέρδισε Έλληνας άλτης στην Κωνσταντινούπολη!

Πετάει, πετάει ο… Χονδροκούκης; Πετάει, είναι η απάντηση! Ο 24χρονος άλτης πήρε το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου, αποδεικνύοντας έτσι πως ο ελληνικός στίβος ζει, έστω και με δυσκολίες. Έχει βάλει στο «μάτι» την διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου και έτσι όπως πάνε τα πράγματα για εκείνον, λογικά θα έρθει! Το www.sport-fm.gr σας παρουσιάζει όλα όσα δεν ξέρετε για τον Έλληνα παγκόσμιο πρωταθλητή.

Ο Χονδροκούκης ασχολήθηκε με το άλμα εις ύψος λόγω προτροπής του πατέρα του. Ο Κυριάκος Χονδροκούκης, πρώην αθλητής, πήρε τον γιο του από το χέρι και του έμαθε τα «κόλπα». Τον προπονεί ακόμη, αν και πολλές φορές πρέπει να ξεχάσει την συγγενική τους σχέση έτσι ώστε να πάρει παραπάνω από το 100% των δυνατοτήτων του σε κάθε προπόνηση.

Το 2005, στο παγκόσμιο πρωτάθλημα παίδων πέρασε τα 2,11 μέτρα και κατετάγη δωδέκατος. Την επόμενη χρονιά ανέβηκε στην έκτη θέση του παγκοσμίου πρωταθλήματος εφήβων, με επίδοση 2,19. Τα βήματα του σταθερά και ανοδικά. Η πορεία του έδειχνε πως πήγαινε από το καλό στο καλύτερο. Το 2009, στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κλειστού στίβου, περνά τα 2,29 και κάνει προσωπικό ρεκόρ αλλά το 2010 τραυματίζεται στον αχίλλειο τένοντα και υποχρεώνεται να υποβληθεί σε επέμβαση.

Η ψυχή αυτού του αθλητή δεν του επέτρεπε να τα παρατήσει. Έγινε καλά, το πάλεψε και επανήλθε στο ίδιο επίπεδο. 2,21 η καλύτερη του επίδοση το 2010 και την επόμενη σεζόν ξανά 2,29. Το 2011 ήταν η χρονιά του. Ακολουθούν οι Βαλκανικοί Αγώνες της Σμύρνης, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Νταεγού (5η θέση) και το Diamond League της Ζυρίχης όπου πέταξε στα 2,32, κάνοντας προσωπικό ρεκόρ.

Όλοι οι οιωνοί έδειχναν μετάλλιο. Κι αυτό κατακτήθηκε τώρα, στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου. Ο Χονδροκούκης βελτίωσε την καλύτερη του επίδοση κατά ένα εκατοστό και στέφθηκε παγκόσμιος πρωταθλητής. «Στόχος της χρονιάς για μένα είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. Πρέπει να μπω σε προετοιμασία ξανά και ευελπιστώ πως θα κάνω κι εκεί μία αξιόλογη εμφάνιση, γιατί όχι και να πάρω κάποιο μετάλλιο» είπε στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6, βάζοντας ψηλά τον πήχη.

Παράλληλα με όλα αυτά, σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο Πειραιά, στο τμήμα πληροφορικής. Παρακολουθεί και δεν τα έχει παρατήσει. Τον ελεύθερο του χρόνο, όταν έχει, αράζει στο σπίτι και παίζει με την αγαπημένη του κιθάρα. Με την μουσική ξεδίνει πραγματικά και έχει διαφορετικά ακούσματα. Είναι «χαλαρός» τύπος, δεν του αρέσει η βαβούρα και έχει δηλώσει πως όταν σταματήσει την καριέρα του ως άλτης δεν επιθυμεί να συνεχίσει να βρίσκεται στον χώρο του στίβου. Έτσι, μετά θα μπορεί κάλλιστα να κάνει το όνειρο του πραγματικότητα και να γίνει ένας σπουδαίος και πασίγνωστος κιθαρίστας.

Πηγή : sport-fm.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις