Πέμπτη 15 Μαρτίου 2012

Φαντάσου να τρέξει η «βασίλισσα»

Δίχως να φορτσάρει και δείχνοντας μερικά μόνο από τα στοιχεία που την έχουν φέρει μια ανάσα από τον τίτλο στην Ισπανία, η Ρεάλ Μαδρίτης προχώρησε και στα προημιτελικά του Champions League. Αν και στο… ρελαντί, η «βασίλισσα» επικράτησε δια περιπάτου 4-1 της ΤΣΣΚΑ Μόσχας (1-1 το πρώτο ματς) και επιφυλάσσεται για ακόμη σπουδαιότερες… παραστάσεις στη συνέχεια της διοργάνωσης.

Ιγκουαΐν (26’), Ρονάλντο (55’, 90' +3') και Μπενζεμά (70’) τα τέρματα των «μερένχες», με καταπληκτικό γκολ του Τόσιτς στο 77’ μείωσαν οι Ρώσοι.

ΤΟ ΜΑΤΣ 

Χαλαρή όσο δεν πάει και με ελαφρώς αφ’ υψηλού αντιμετώπιση του ματς μπήκε η Ρεάλ στο γήπεδο και θα μπορούσε να το είχε πληρώσει αν ο Ντουμπιά σε αντεπίθεση στα πρώτα λεπτά του αγώνα ήταν πιο εύστοχος. Μετά από αυτήν την υπενθύμιση των Ρώσων πως είναι και αυτοί στο γήπεδο, οι Μαδριλένοι πήραν τον έλεγχο του ματς (πάνω από 60% κατοχή μπάλας) δυσκολεύονταν όμως να δημιουργήσουν επικίνδυνες φάσεις στην εστία του Τσεπτσούγκοφ.

Τα μεγάλα αστέρια της ομάδας με ευκολία άλλαζαν την μπάλα, κανένας όμως δεν έδειχνε να βρίσκεται σε πολύ σπουδαία βραδιά. Όταν όμως, τόσα πολλά αστέρια βρίσκονται μαζί, είναι δεδομένο πως κάποια στιγμή το γκολ θα έρθει. Αυτό συνέβη στο 26’ όταν ο Γκονσάλο Ιγκουαΐν «κεφαλαιοποίησε» ωραία συνεργασία Κεντίρα και Κακά. Βέβαια, το γκολ δεν είναι μόνο υπόθεση ποδοσφαιριστών με ταλέντο, αλλά κι εκείνων που έχουν την γκέλα… καραμέλα. Δύο τέτοιοι βρέθηκαν στη φάση του 55’ όταν ο Κριστιάνο Ρονάλντο με τη στάση του σώματός του έδειχνε από ώρα πως θα εξαπολύσει έναν από τους γνωστούς κεραυνούς του και ο Τσεπτσούγκοφ βρέθηκε στη σωστή θέση για να μπλοκάρει, αλλά μη πιστεύοντας στη… μαγκιά του, είδε την μπάλα να φεύγει από την αγκαλιά του και να καταλήγει στα δίχτυα.

Το… κερασάκι στο στέμμα της «βασίλισσας» ήρθε είκοσι λεπτά πριν το τέλος από τον Καρίμ Μπενζεμά που μόλις είχε περάσει ως αλλαγή. Ο Γάλλος στη δεύτερη επαφή του με την μπάλα –γιατί στην πρώτη ένα δευτερόλεπτα πριν νικήθηκε από τον Τσπτσούγκοφ- βρήκε δίχτυα και έκανε το 3-0.

Απαλλαγμένη από κάθε άγχος, αφού ήταν δεδομένο πως η πρόκριση είχε πετάξει και πιστή στο χαρακτήρα που έχει χτίσει φέτος στην Ευρώπη και τη θέλει να σκοράρει στο τέλος, η ΤΣΣΚΑ έφερε κάποια καρδιοχτύπια στο «Μπερναμπέου». Ισπανοί και Ρώσοι οπαδοί χειροκρότησαν όλοι μαζί το φανταστικό γκολ του Τόσιτς που έγραψε το 3-1 και ενώθηκαν ξανά στις καθυστερήσεις για ένα standing ovation στον Κριστιάνο Ρονάλντο που από κοντά διαμόρφωσε το τελικό 4-1.

Το μοναδικό κακό για τη Ρεάλ Μαδρίτης, η κίτρινη που είδε ο Τσάμπι Αλόνσο με συνέπεια να χάσει το πρώτο ματς των προημιτελικών.

Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *