Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Εφτά-νει πια!

Ο Αστέρας Τρίπολης έκανε το λάθος να προηγηθεί μέσα στο «Καραϊσκάκη» και το πλήρωσε ακριβά.

Ο Ολυμπιακός με θρυλική αντεπίθεση, μετέτρεψε το 0-2 στο τελικό 7-2 με τον Μιραλάς να πετυχαίνει καρέ (20’, 51’, 70’, 89’) και να γίνεται πρώτος σκόρερ στην Σούπερ Λίγκα με 18 γκολ!

Τζεμπούρ (49’), Ορμπάιθ (53') και Φουστέρ (80') τα άλλα γκολ της πιο ευρείας φετινής νίκης των Πειραιωτών.

Ναβάρο (13’) και Μάρτινς (16') έδωσαν -προσωρινά- ελπίδες για θετικό αποτέλεσμα στους Αρκάδες, που υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα των «ερυθρολεύκων».

Πως ξεκίνησε:

Ο Ερνέστο Βαλβέρδε -πλην του Ιμπαγάσα που τον άφησε εκτός αποστολής- έκρινε πως ο Μανιάτης χρειάζεται ανάσες και τον άφησε στον πάγκο, ενώ εκτός ενδεκάδας έμεινε και ο Χολέμπας.

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε ως εξής: Με τερματοφύλακα τον Μέγιερι, δεξιά στην άμυνα τον Τοροσίδη, αριστερά τον Μαρκάνο, σέντερ μπακ τους Μέλμπεργκ, Παπαδόπουλο, στα χαφ τους Ορμπάιθ, Μοδέστο, μπροστά τους κινούταν ο Μακούν, στα πλάγια οι Αμπντούν, Μιραλάς, ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Τζεμπούρ.



Με την υπόθεση «τίτλος» ουσιαστικά να έχει κριθεί, ο Ολυμπιακός αναζητούσε ένα κίνητρο που θα τον κρατήσει ζωντανό στις εναπομείνασες αγωνιστικές. Κόντρα στον Αστέρα Τρίπολης δεν ήταν ιδιαίτερα δύσκολο. Επρόκειτο για τον αντίπαλο που τον «υποχρέωσε» στην μία από τις δυο φετινές του ήττες και ο μόνος που δεν είχε νικήσει μέχρι τώρα.

Με το γνωστό πιεστικό στιλ που τον διακρίνει μπήκε φουριόζος στο ματς. Τζεμπούρ και Μιραλάς δεν ήταν αποτελεσματικοί στις ευκαιρίες που τους παρουσιάστηκαν, ωστόσο δεν συνέβη το ίδιο στις εξαιρετικές αντεπιθέσεις των Αρκάδων, με τους Ναβάρο και Μάρτινς να τιμωρούν τα κενά των «ερυθρολεύκων» στα μετόπισθεν.

Η απερισκεψία του Μπαρτολίνι (έκανε πέναλτι στον Μακούν) έδωσε την ευκαιρία στον Μιραλάς, που ευστόχησε από τα έντεκα μέτρα, να τους βάλει ξανά γρήγορα στο παιχνίδι με τον Βέλγο να το παίρνει προσωπικά (είχε σουτ στο δοκάρι) καθώς είχε κι ένα προσωπικό στοίχημα να κερδίσει -να αναρριχηθεί στην κορυφή του πίνακα των σκόρερς. Το λάθος γύρισμα του Μαρκάνο, κόντεψε να αποδειχθεί ολέθριο, όμως ο Μέγιερι, αντέδρασε σωστά διώχνοντας τον κίνδυνο πάνω στην γραμμή!

Ο Βαλβέρδε είδε την αντίδραση που περίμενε από τους ποδοσφαιριστές του, αλλά δεν περιορίστηκε εκεί. Πέρασε τον Μανιάτη κι αυτός συμπαρέσυρε με το πάθος του και τις εμπνεύσεις του τους συμπαίκτες του. Με ένα τρομερό πεντάλεπτο ξέσπασμα ο Ολυμπιακός πέτυχε την ολική επαναφορά και όχι μόνο... Σε μια από τις τελευταίες εντός έδρας παραστάσεις του, βάλθηκε να διαλύσει τον αντίπαλό του. Με τον Μιραλάς σεληνιασμένο αντάμειψε με μια εξαιρετική εμφάνιση όσους βρέθηκαν στο φαληρικό γήπεδο.

Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *