Πέμπτη 29 Μαρτίου 2012

Ισοπαλία με εκατομμύρια νικητές!

Μεγάλο λάθος θα κάνει όποιος βιαστεί να κρίνει το παιχνίδι Μίλαν-Μπαρτσελόνα με βάση το τελικό αποτέλεσμα. Σε ένα από τα πιο «χορταστικά» 0-0 που έχουμε παρακολουθήσει ποτέ, «ροσονέρι» και «μπλαουγκράνα» ήρθαν ισόπαλοι χωρίς σκορ στον πρώτο προημιτελικό του Champions League.

Πρωταγώνίστρια η μπάλα, που αρνήθηκε πεισματικά να καταλήξει στα δίχτυα στις λιγότερες αλλά κλασικές ευκαιρίες των γηπεδούχων και στις σαφώς πιο πολλές των φιλοξενούμενων, οι οποίοι φωνάζουν και για μια περίπτωση πέναλτι.

Συγκλονιστικοί οι εκπρόσωποι της παλιάς «φρουράς» της ομάδας του Αλέγκρι, με τον Αμπιάτι να σώζει την εστία του ακόμη και στο 90’ και τον Αμπροζίνι να «καταπίνει» αμέτρητα χιλιόμετρα και αντιπάλους.

Καλύτερη η Μπαρτσελόνα, είχε τον έλεγχο του αγώνα και θα μπορούσε να φτάσει σε ένα γκολ που θα την έφερνε σε ακόμη ισχυρότερη θέση ενόψει της ρεβάνς του «Καμπ Νου».




Λες και είχε βαλθεί μια αόρατη δύναμη να διαψεύσει τον Πάολο Κοέλιο κύλησε η αναμέτρηση του «Σαν Σίρο». Υπάρχει κανείς που να μην θυμάται εκείνη τη φράση από τον «Αλχημιστή» που φορέθηκε πιο πολύ και από καλοκαιρινό… μακό; «Όταν θέλεις κάτι πάρα πολύ, όλο το σύμπαν συνωμοτεί για να το πετύχεις», έγραφε σε αυτό το βιβλίο ο Βραζιλιάνος λογοτέχνης, όμως στο Μιλάνο νόμιζες πως ισχύει ακριβώς το αντίθετο.

Μόνο στη σφαίρα του… υπερφυσικού μπορεί κανείς να αναζητήσει πώς ένα παιχνίδι με το ρυθμό και τις αμέτρητες φάσεις από ποδοσφαιριστές που έβλεπες στο μάτι και τις ενέργειές τους πόσο πολύ ήθελα να σκοράρουν, έμενε στο 0-0. Η αλήθεια είναι πως έγιναν πολλά για να μην δούμε το πλεχτό να κουνιέται. Ο Ρομπίνιο έστειλε την μπάλα από τα δύο μέτρα στα… πουλιά και ο Ιμπραΐμοβιτς νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Βαλντές στις λιγότερες, αλλά βαρβάτες ευκαιρίες των «ροσονέρι», όσο για τους «μπλαουγκράνα»… από πού ν’ αρχίσει κανείς.

Οι Καταλανοί χρειάστηκαν μερικά λεπτά μέχρι να φτάσουν την απόδοσή τους στα γνωστά και συνηθισμένα για αυτούς στάνταρ, αλλά όταν το έκαναν, κυριάρχησαν. Με τους Τσάβι και Μέσι να σπέρνουν πανικό και την άμυνα των Ιταλών προσαρμοσμένη απόλυτα πάνω τους και τον Αμπροζίνι στα 34 του να καταπίνει αμέτρητα χιλιόμετρα στον άξονα, η δεξιά πλευρά της Μπαρτσελόνα από όπου έβγαιναν πότε ο Αργεντινός, πότε ο Αλέξις και μονίμως ο Ντάνι Άλβες δημιουργούσε συνεχώς φάσεις. Γιατί δεν μπήκε γκολ; Την απάντηση την έχει ο Αμπιάτι, που σε μεγάλη βραδιά έλεγε όχι σε κάθε προσπάθεια των «μπλαουγκράνα» και ίσως ο διαιτητής Γιόνας Έρικσον, ο οποίος δεν ενέδωσε στις διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων για πέναλτι πάνω στον Αλέξις. Το ριπλέι, πάντως, μάλλον δεν τον δικαίωσε για την απόφασή του…

Στο δεύτερο ημίχρονο δεν άλλαξαν η ισορροπίες, ούτε η εικόνα του ματς, δυστυχώς όμως, δεν συνέβη το ίδιο και με το ρυθμό. Η άμυνα για σεμινάριο του Μεξές πάνω στον Ινιέστα έδωσε κουράγιο και στους συμπαίκτες του. Πιο συγκροτημένα και με μεγαλύτερη άνεση, η Μίλαν κατάφερε να κρατήσει μακριά από τα καρέ της την Μπαρτσελόνα, εξουδετερώνοντας τα ατού της και επιτρέποντάς της απλά να διατηρεί την κατοχή της μπάλας.

Όλα αυτά μέχρι να φτάσουμε στο τελευταίο 15λεπτο, όπου οι Καταλανοί έκαναν μια τελευταία προσπάθεια για να φτάσουν σε ένα γκολ που δικαιούνταν με βάση την εικόνα του ματς και που θα τους καθιστούσε ακόμη μεγαλύτερο φαβορί ενόψει της ρεβάνς του «Καμπ Νου». Είπαμε, όμως, ο Αμπιάτι ήταν αποφασισμένος να δείχνει αυτό το ματς και στα εγγόνια του. Σταμάτησε τον Μέσι στο 90’ και διατήρησε το άδικο τόσο για τις δύο ομάδες, όσο και για το ποδόσφαιρο, 0-0.

Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *