Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Μεγάλος ΑΠΟΕΛ!

Οι πρωταθλητές Κύπρου στους «8» του Champions League

Μπορεί η Ελλάδα να μην έχει εκπρόσωπο στο Champions League, αλλά μετά την επική πρόκριση του ΑΠΟΕΛ, επί της Λιόν, όλοι οι Έλληνες είναι στο πλευρό του!

Το γκολ του Μαντούκα (9’) που ισοφάρισε την ήττα στο «Ζερλάν» (1-0), στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι, οδήγησε την αναμέτρηση στην παράταση και τα πέναλτι, όπου εκεί ανέλαβε δράση ο Χιώτης.

Με επεμβάσεις στις εκτελέσεις των Λακαζέτ και Μπάστος έστειλε τους πρωταθλητές Κύπρου στους «8» για πρώτη φορά στην ιστορία τους και το παραμύθι συνεχίζεται…

Εντός γηπέδου τα εκατομμύρια που κοστίζει το ρόστερ των Γάλλων, υποκλίθηκαν... στο πάθος, την ψυχή και την αγωνιστικότητα των παικτών του Ιβάν Γιοβάνοβιτς που για ένα ακόμα παιχνίδι διεύθυνε με μαεστρία την ομάδα του. Πλέον, ο ΑΠΟΕΛ και μαζί του ολόκληρη η Ελλάδα περιμένει την κλήρωση της επόμενης Παρασκευής για να μάθει ποιός θα είναι ο αντίπαλός του στα προημιτελικά του Champions League... Το σίγουρο όμως μετά το σημερινό ματς, είναι ότι κανείς σε αυτήν την κλήρωση δεν θα χαμογελάσει αν πέσει πάνω στο ποδοσφαιρικό "θαύμα" της Κύπρου.


ΤΟ ΜΑΤΣ 

Δυνατά και με αρκετή πίεση ξεκίνησε ο ΑΠΟΕΛ στο ματς, με τη Λιόν από την άλλη να αρκείται σε παθητικό ρόλο. Τα πράγματα για την ομάδα του Γιοβάνοβιτς έγιναν ακόμη καλύτερα όταν ο Μαντούκα στο 9’ έκανε το 1-0. Οι Γάλλοι αιφνιδιάστηκαν από το καλό ξεκίνημα των γηπεδούχων, οι οποίοι είχαν την απόλυτη υπεροχή στον αγωνιστικό χώρο μέχρι το πρώτο 20λεπτο. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, οι Κύπριοι έδωσαν χώρο στους φιλοξενούμενους, περιμένοντας να χτυπήσουν στην κόντρα.

Ο μοναδικός προωθημένος των «λιονέ», Λισάντρο Λόπες ήταν πολύ καλά κλεισμένος από τα στόπερ του ΑΠΟΕΛ, με αποτέλεσμα οι παίκτες του Ρεμί Γκαρντ να απειλούν μόνο από στημένες φάσεις και την καλύτερή τους ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο να είναι μία κεφαλιά του Έντερσον στο 39’. Μάλιστα, λίγο πριν λήξη το πρώτου 45λεπτου, οι πρωταθλητές Κύπρου είχαν άλλη μία πολύ καλή στιγμή, με τον Σολάρι, αλλά ο Γιορίς ήταν σε ετοιμότητα.

Στο ίδιο μοτίβο συνέχισε ο ΑΠΟΕΛ και στο δεύτερο ημίχρονο, με τη διαφορά σε σχέση με το πρώτο μέρος, ότι δεν υπήρχαν πολλές ευκαιρίες για καμία από τις δύο ομάδες. Ο ρυθμός του αγώνα είχε πέσει αισθητά, καθώς και αμφότερες έδωσαν περισσότερο βάρος στην άμυνα. Στο 56’, ύστερα από στημένη φάση, η ομάδα του Γιοβάνοβιτς λίγο έλειψε να κάνει δύο τα τέρματά της, λόγω κακή εκτίμησης του Σισοκό, αλλά η μπάλα κατέληξε στο δοκάρι.

Στη συνέχεια, η Λιόν ανέκτησε την κατοχή, αλλά ήταν ανούσια αφού δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Χιώτη, παρά το γεγονός ότι ο ΑΠΟΕΛ της είχε δώσει και πάλι χώρο. Σε μία ξαφνική αντεπίθεση, οι πρωταθλητές Κύπρου παραλίγο να κάνουν το 2-0, αλλά οι αμυντικοί των Γάλλων απομάκρυναν την μπάλα. Έτσι κύλησαν τα τελευταία λεπτά, με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην παράταση.

Η Λιόν μπήκε πιο αποφασισμένη στο πρώτο μέρος, με τον ΑΠΟΕΛ να δείχνει κάποια σημάδια κούρασης, στο πρώτο μέρος της παράτασης. Οι «λιονέ» είχαν και πάλι την κατοχή υπέρ τους, αλλά οι φάσεις που έκαναν δεν ανησυχούσαν τον Χιώτη. Το ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο μέρος, με τη μόνη διαφορά πως οι γηπεδούχοι έμειναν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Μαντούκα. Ο Αΐλτον με τις «εμπνεύσεις» του πάτησε πολλές φορές την περιοχή των Γάλλων, όμως τα χαλούσε στην τελική προσπάθεια.

Έτσι αφού καμία από τις δύο δεν κατάφερε να σκοράρει, στο ημίωρο της παράτασης, τότε το ματς οδηγήθηκε στα πέναλτι με την ομάδα του Ιβάνοβιτς να προκρίνεται στους «8» για πρώτη φορά στην ιστορία της, έχοντας «ήρωα» τον Χιώτη, ο οποίος απέκρουσε τις εκτελέσεις των Λακαζέτ και Μπάστος.

Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *