Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

Ξαφνικός… Θανάσης!

Μια διαφορετική βερσιόν του… ξαφνικού θανάτου κατάφερε να ζήσει η ΑΕΚ! 

Η «Ένωση» κρατούσε στα χέρια πολύτιμη νίκη στην Κέρκυρα, ωστόσο ο Θανάσης Τσίγκας της πήρε «την μπουκιά απ’ το στόμα»!

Το γκολ του Έλληνα επιθετικού στο 95' έδωσε ισοπαλία 2-2 στους γηπεδούχους και έριξε «στον βρόντο» την ανατροπή που… σχεδόν μόνος του πήγε να κάνει ο Κλωναρίδης (με ένα γκολ κι άλλο ένα που έφτιαξε για τον Λυμπερόπουλο).

Μεγάλη ευκαιρία σπατάλησαν οι «κιτρινόμαυροι», που δεν κινδυνεύουν για τα πλέι-οφ, αλλά μπορούσαν να περάσουν στην τρίτη θέση μετά τις γκέλες Ατρόμητου και ΠΑΟΚ.



Πώς έπαιξε 

Δραστικές (όσο και αναγκαστικές) αλλαγές είχε η σύνθεση που παρέταξε ο Νίκος Κωστένογλου. Με απούσα, λοιπόν, όλη τη βασική τετράδα της άμυνας, ο τεχνικός της ΑΕΚ παρέταξε μια τέτοια που -όχι μόνο δεν είχε χρησιμοποιηθεί, αλλά και πιθανότατα δεν θα χρησιμοποιηθεί ποτέ ξανά στο μέλλον. Κατά τ’ άλλα, επανέφερε τον Βάργκας (μετά την τιμωρία του) και προτίμησε αυτή τη φορά τον Κλωναρίδη αντί του Σιαλμά.

Κάπως έτσι, το 4-3-3 διαμορφώθηκε ως εξής: Κάτω από τα δοκάρια ο Κωνσταντόπουλος και στην άμυνα -από αριστερά προς τα δεξιά- οι Λαγός, Μπουγαΐδης, Κοντοές και Αργυρίου. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μάκος (σε ρόλο «σκούπας»), Βάργκας και Καφές και στην τριάδα της επίθεσης οι Λεονάρντο (αριστερά), Κλωναρίδης (δεξιά) και Λυμπερόπουλος (κορυφή).



«V» for… Victor 

Ένα ηλιόλουστο απόγευμα σ’ ένα πανέμορφο νησί είναι εξαιρετική ευκαιρία για… ανάπαυση. Και η ΑΕΚ είπε να μη χάσει την ευκαιρία. Μπήκε, λοιπόν, σαν «κοιμισμένη» στο γήπεδο. Και το πλήρωσε. Όχι με την πρώτη, όταν (κατόπιν συνεννόησης με τον βοηθό) ο Δελφάκης πήρε πίσω το πέναλτι που είχε δώσει στον Κοντοέ (το σουτ του Ιωάννου δεν φαίνεται καθαρά αν βρήκε στο χέρι του). Αλλά με τη δεύτερη, όταν ο Όσμαν εκμεταλλεύτηκε το κόρνερ -και την απειρία της πειραματικής άμυνας της «Ένωσης».

Πριν καν προλάβει όμως να επηρεαστεί, ο Βίκτωρας Κλωναρίδης απέδειξε ότι δεν χρειάζονται άλλα… πειράματα για να ξεκινάει σε αυτή την ΑΕΚ. Διότι δεν πήδηξε απλά «στο Θεό» για να ισοφαρίσει σχεδόν αμέσως με κεφαλιά που θύμιζε Λυμπερόπουλο. Αλλά επιτάχυνε και σαν «διάβολος», πριν κάνει την εξαιρετική ενέργεια από την οποία ο αρχηγός εκτέλεσε και έκανε αφεντικό την ΑΕΚ.

Αφού εσύ είσαι… ακατάδεκτη! 

Αν κάτι φαινόταν μετά την επιστροφή από την ανάπαυλα, ήταν πως η Κέρκυρα ήθελε. Αν κάτι εξακολουθούσε να αποδεικνύεται ήταν ότι… δεν μπορούσε. Μπορεί, λοιπόν, να διατηρούσε την κατοχή της μπάλας, αλλά η ΑΕΚ προφύλασσε μάλλον εύκολα το σκορ. Ήταν εκείνη, μάλιστα, που απείλησε περισσότερο να το αλλάξει όταν (τι έκπληξη) ο Κλωναρίδης σπατάλησε την ωραία κάθετη του Καφέ και ο Γκαλίνοβιτς είπε εντυπωσιακό «όχι» στην κεφαλιά του Βάργκας.

Και αφού ο Δελφάκης δεν τιμώρησε όπως έπρεπε τον Ηλιάδη (του έδειξε κίτρινη αντί κόκκινη στο «κλάδεμα» με το οποίο ανέκοψε τον ολομόναχο Βάργκας) ο… νόμος του ποδοσφαίρου τιμώρησε την ΑΕΚ. Έστειλε, λοιπόν, τον Τσίγκα να εκμεταλλευτεί μια από τις πολλές αμυντικές τρικυμίες της «Ένωσης» και σχεδόν σε «νεκρό» χρόνο να την αφήσει… στον τόπο.

Πηγή : sport-fm.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *