Τρίτη 3 Απριλίου 2012

Τρέχουν στην ΑΕΚ


Η προθεσμία πέρασε, αλλά η ΑΕΚ προλαβαίνει ακόμα. 

Αρκεί να τρέξει και να ξεπεράσει… τον εαυτό της!

Μετά την καθυστέρηση -εξαιτίας και των δικών της χειρισμών- η ΠΑΕ συνεχίζει την προσπάθεια εξασφάλισης από την Εφορία των «μαγικών» (όπως εξελίχθηκαν) εγγράφων για την αδειοδότηση.

Εφόσον τα καταφέρει μέχρι την Τετάρτη, όταν και θα σταλεί ο φάκελος απ’ την ΕΠΟ, θα ξεκινήσει η εκταμίευση του δανείου και μπορεί βάσιμα να ελπίζει πως θα απαλλαγεί από τον «βραχνά» τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι.

Παρά το «κοκτέιλ» λανθασμένων χειρισμών λόγω του οποίου χάθηκε η προθεσμία της UEFA (μη διευθέτηση από την προηγούμενη διοίκηση των υποχρεώσεων για το άρθρο 44, αδράνεια της νυν διοίκησης στο θέμα της Εφορίας και αδυναμία συνεννόησης των «πόλων» Δημητρέλου και Οικονομόπουλου) η ΑΕΚ προλαβαίνει να αποφύγει το… πικρό ποτήρι της τιμωρίας.

Κι αυτό διότι πρόθεση της ομοσπονδίας -με τη διαδικασία της αδειοδότησης- δεν είναι να «εξοντώνει» τις ομάδες, αλλά να τις υποχρεώνει να διευθετούν τις υποχρεώσεις τους. Εκεί βασίζεται, εξάλλου, η συγκρατημένη αισιοδοξία πως η UEFA θα κάνει «τα στραβά μάτια» για τη μικρή καθυστέρηση της ΑΕΚ, αν εκείνη επιβεβαιώσει ότι όντως αρχίζει να εξυπηρετεί τους διακανονισμούς της.

Για να συμβεί αυτό μόνη λύση (αποδείχθηκε ότι) είναι η εκταμίευση του δανείου που έχει εξασφαλίσει ο Ντέμης Νικολαΐδης. Και απαραίτητες προϋποθέσεις από την πλευρά του δανειστή τέθηκαν ορίστηκαν εξ αρχής δυο: Αποδείξεις πως έχει αρθεί η δέσμευση κατά 50% των λογαριασμών της ΠΑΕ και επίσημη διαβεβαίωση πως δεν υπάρχει πρόβλημα με τη ρύθμιση για το άρθρο 44.

Για αμφότερα τα σχετικά έγγραφα, λοιπόν, τρέχει ξανά από τη Δευτέρα η ΠΑΕ. Γι’ αυτό τον λόγο βρέθηκε ξανά το πρωί στην Εφορία ο Ανδρέας Δημητρέλος και αυτό είναι το αντικείμενο των επαφών που συνεχίζει τηλεφωνικά -τόσο με τον έφορο, όσο και με στελέχη του ΙΚΑ (για το άρθρο 44). Στις ίδιες επαφές, δε, ο πρόεδρος της ΑΕΚ συζητά και για το έγγραφο (που επίσης έχει ζητηθεί από την Εφορία ώστε να σταλεί στην UEFA) σύμφωνα με το οποίο θα αναλαμβάνει εκείνη την ευθύνη για την καθυστέρηση.

Όλα αυτά είναι σε καλό δρόμο -όπως διαρρέεται- αλλά δεν έχουν εξασφαλιστεί ακόμα. Εφόσον, όμως, η ΠΑΕ… ξεπεράσει τον εαυτό της, τα καταφέρει μέχρι το μεσημέρι της Τετάρτης και ξεκινήσει πληρωμές με τα λεφτά του δανείου, τα μηνύματα που λαμβάνονται και από την ΕΠΟ (η οποία θα στείλει τότε τον φάκελο) συνηγορούν πως η ΑΕΚ θα αποφύγει μέχρι το καλοκαίρι τον σκόπελο.

Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *