Τρίτη, 10 Απριλίου 2012

Φεύγει ο Σιμάο


Τη συμφωνία του με άλλη ομάδα, παραδέχτηκε ο Σιμάο.

«Δεν θα σας πω την ομάδα, περιμένω το τέλος της σεζόν για να δω τι θα γίνει. Δεν έχω υπογράψει, αλλά δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για να μείνω», είπε –μεταξύ άλλων- ο Μοζαμβικανός.

Έτσι, μετά τον Σωτήρη Νίνη, ο Παναθηναϊκός «χάνει» ακόμη ένα περιουσιακό του στοιχείο.

Αφού μετά τον Έλληνα μέσο και ο Σιμάο θα αποχωρήσει από το «τριφύλλι» ως ελεύθερος... Επαναλαμβανόμενο λάθος από τους διοικούντες(;) την ομάδα, αφού κανείς δεν βρέθηκε τόσο καιρό να ανανεώσει το συμβόλαιό του Μοζαμβικανού, ώστε εάν αυτός αποφασίσει να φύγει τουλάχιστον να πουληθεί για να λάβει και η ομάδα κάποια χρήματα. Αφού και αυτός και ο Νίνης, είναι σε ηλικία που πολύ εύκολα θα μπορούσαν να βρουν σύλλογο για να τους αγοράσει έναντι μικρού ποσού.


Αναλυτικά οι δηλώσεις του Σιμάο: 

-Στο δεύτερο ημίχρονο ανεβάσατε την απόδοση σας και φτάσατε σε μία εύκολη νίκη. Που οφείλεται αυτό; 

«Δεν θα έλεγα ότι ήταν εύκολη. Γιατί στο πρώτο μέρος δεν ήμασταν καλοί. Στο δεύτερο αλλάξαμε συμπεριφορά. Γίναμε πιο γρήγοροι, κάτι που δεν είχαμε στο πρώτο μέρος και δημιουργήσαμε περισσότερες ευκαιρίες και ήταν πιο αποτελεσματικοί, αφού σκοράραμε τρεις φορές».

-Στο πρώτο ημίχρονο η ομάδα έδειχνε ότι δεν έχει προσεγγίζει το παιχνίδι με μεγάλη σοβαρότητα. Γιατί; 

«Νομίζω πως η ομάδα είναι σοβαρή σε κάθε παιχνίδι. Αλλά δεν μπορεί να δίνει πάντα το 100%. Δεν είναι εύκολο. Και ο αντίπαλος μας είναι καλός, με ποιοτικούς ποδοσφαιριστές. Το πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο με τον Πανιώνιο να έχει μία ελαφρά υπεροχή. Αλλά ήμασταν σοβαροί. Είναι δύσκολο για κάθε ποδοσφαιριστή να παίζει πάντα καλά και μερικές φορές φαίνεται ότι δεν είναι σοβαρός».

-Έχετε πετύχει τρεις συνεχόμενες νίκες μετά τις ήττες στα ντέρμπι. Πως έχει διαμορφωθεί η ψυχολογία σας; 

«Πρέπει να έχουμε καλή ψυχολογία. Είμαστε επαγγελματίες και οφείλουμε να ανταποκρινόμαστε. Σε σύγκριση με την προηγούμενη σεζόν, μετά τα ντέρμπι κάναμε συνεχόμενες ήττες γιατί συμπεριφερθήκαμε σαν να είχε έρθει το τέλος του κόσμου. Δεν ήμασταν αυτοί που έπρεπε. Φέτος έχουμε αντιδράσει διαφορετικά. Δεν έχουμε σχέση με πέρυσι. Είμαστε επαγγελματίες, προπονούμαστε καλά και σε κάθε παιχνίδι έχουμε μία σταθερότητα. Θέλουμε να ικανοποιήσουμε τους φίλους μας και να νικάμε τα παιχνίδια. Αυτό είναι το πιο σημαντικό, ώστε να είμαστε έτοιμοι στα πλέι οφ».

-Αφού ανέφερες τα πλέι οφ, ποιος είναι ο στόχος σας; 

«Να τα αρχίσουμε έχοντας 2 ή 3 πόντους, να τερματίσουμε πρώτοι και να αποδώσουμε καλά. Αυτά τα παιχνίδια είναι στο τέλος της σεζόν και είναι σημαντικό για εμάς, να δείξουμε καλή εντύπωση. Δεν μπορούμε να τα παρατήσουμε. Πάντα μένει η τελευταία εντύπωση. Αυτή θέλουμε να αφήσουμε, νικώντας όλα τα ματς ως το τέλος».

-Υπάρχουν φήμες ότι βρίσκεσαι σε συζητήσεις με άλλες ομάδες. Ισχύει κάτι τέτοιο; 

«Ναι, είναι αλήθεια. Είναι το λογικό. Όλοι μας ξέρουμε τι θα γίνει και τι δεν θα γίνει. Δεν υπάρχει ποδοσφαιριστής ο οποίος θα υπέγραφε σε μία ομάδα με αβέβαιο μέλλον. Δεν υπάρχει κανένας στον Παναθηναϊκό για να μιλήσει μαζί μου για να ανανεώσω το συμβόλαιο μου, οπότε πως να πω εγώ σε σας, στον προπονητή, στους συμπαίκτες μου, ότι θέλω να παραμείνω, να φύγω ή οτιδήποτε άλλο; Δεν υπάρχουν οι συνθήκες για να μείνω. Χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις για να μείνω και δεν υπάρχουν. Σε ότι με αφορά, ας πούμε ότι σχεδόν έχω φύγει. Δεν μπορώ όμως να σας πω ότι υπέγραψα ή θα υπογράψω. Περιμένω το τέλος της σεζόν και μετά θα φύγω».

-Έχεις συμφωνήσει με άλλη ομάδα; 

«Ναι, έχω συμφωνήσει. Αλλά δεν θα σας πω την ομάδα».

-Υπέγραψες; 

«Συμφώνησα, δεν έχω υπογράψει. Απλά περιμένω το τέλος της σεζόν για να δω τι θα γίνει».

Πηγή : sport-fm.gr