Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012

Η επιστολή του Ντέμη


Χωρίς να γίνει δεκτή με ιδιαίτερο ενθουσιασμό από τους μετόχους που βρίσκονται στα Σπάτα, διαβάστηκε η επιστολή του Ντέμη Νικολαϊδη στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιείται αυτή την ώρα. «Η αβεβαιότητα που επικρατεί στην χώρα, δεν επιτρέπει στην ΑΕΚ να βρει βιώσιμη λύση» αναφέρει μεταξύ άλλων ενώ τόνισε πως είναι μεγάλη ανάγκη να βρεθούν 2,5 εκατομμύρια ευρώ για να μην πάψει η Ένωση να λειτουργεί.

Διαβάστε την επιστολή του Ντέμη Νικολαϊδη: 

«Οι συνθήκες που επικρατούν στην πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας την περίοδο αυτή διαμορφώνουν ένα κλίμα αβεβαιότητας το οποίο δεν επιτρέπει τη λήψη αποφάσεων και φυσικά την ανάληψη οικονομικού ρίσκου από τους υποψήφιους επενδυτές, χρηματοδότες και χορηγούς.

Ο σύλλογος ωστόσο, παρά τις δυσκολίες, πρέπει να συνεχίσει να λειτουργεί ομαλά με οργάνωση, επαγγελματισμό και σχέδιο σε όλα τα επίπεδα, λαμβάνοντας υπόψη τα δεδομένα που ισχύουν στην ΠΑΕ. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ, Ανδρέας Δημητρέλος, με ενημέρωσε ότι με την παρούσα σύνθεση, η ΠΑΕ αδυνατεί να ανταποκριθεί και να εγγυηθεί το σχεδιασμό και την εκτέλεση ενός υλοποιήσιμου αγωνιστικού και εμπορικού πλάνου για την επόμενη χρονιά.

Συνυπολογίζοντας όλα τα δεδομένα, την αναμονή των αποφάσεων από τους μεγαλομέτοχους της ΠΑΕ, την αντιμετώπιση του χρέους προς το κράτος ύψους 2,5 εκ ευρώ - υποχρέωση που απειλεί άμεσα την ύπαρξη της ΑΕΚ- και το οικονομικό περιβάλλον της χώρας που δυσχεραίνει τις προσπάθειες μας, υπάρχει μόνο μια επιλογή: η ενεργή συμμετοχή, σε εθελοντική βάση, ανθρώπων που μπορούν να προσφέρουν με τις γνώσεις και την εμπειρία τους και που ενδιαφέρονται πραγματικά για το μέλλον και την επιβίωση του συλλόγου.

Με αυτό τον σκοπό, οι κ.κ. Οικονομόπουλος και Γρυσμπολάκης έχουν συμφωνήσει να συνδράμουν στην προσπάθεια του κ. Δημητρέλου και των συνεργατών του στον εμπορικό και οικονομικό προγραμματισμό για την επόμενη χρονιά.

Αναφορικά με τον αγωνιστικό σχεδιασμό, σε σχετική συζήτηση που είχα με τον κ. Δημητρέλο, του μετέφερα τις απόψεις μου για την ομαλή συνέχεια του ποδοσφαιρικού τμήματος.

Διάβασα με ιδιαίτερη προσοχή την επιστολή των μικρομετόχων της ΠΑΕ και την επιθυμία τους για άμεση συμμετοχή του κόσμου στο μετοχικό της κεφάλαιο. Ανήκω σε εκείνους που συμφωνούν με μια τέτοια εξέλιξη, όχι όμως άμεσα αλλά με τη σταδιακή συμμετοχή του κόσμου και εφόσον θα έχουν εξασφαλιστεί κάποιες προϋποθέσεις ,όπως η εξεύρεση μιας μόνιμης λύσης που θα παρέχει βιώσιμη προοπτική για το μέλλον.

Στην παρούσα φάση και με τα δεδομένα προβλήματα, έχω σοβαρούς ενδοιασμούς όχι μόνο για την πιθανότητα επιτυχίας μιας τέτοιας προσπάθειας αλλά και τον αυξημένο κίνδυνο να οδηγηθεί η ΠΑΕ σε διοικητικό αδιέξοδο. Κυρίως όμως δεν συμφωνώ με τη λογική να αναλάβει ο κόσμος να καλύψει το έλλειμμα που δημιούργησαν οι νυν μέτοχοι, και να αγοράσει μετοχές χωρίς αντίκρισμα. Το πρόχειρο, βιαστικό και αποτυχημένο εγχείρημα των Supporters το περασμένο καλοκαίρι είναι ενδεικτικό.

Θεωρώ όμως απαραίτητο να αρχίσει άμεσα σχετική συζήτηση και οργάνωση του σχεδίου αυτού, το οποίο μπορεί να ευδοκιμήσει όταν η ΠΑΕ θα διαθέτει ευέλικτο και οργανωμένο μοντέλο διοίκησης αλλά κυρίως διαχειρίσιμες οικονομικές υποχρεώσεις. Ίσως οι μικρομέτοχοι να έχουν επεξεργαστεί κάποιο συγκεκριμένο σχέδιο, το οποίο να μην γνωρίζω ώστε να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα».

Πηγή : sport-fm.gr