Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Το γκάζι στο κόκκινο!


Ένας εντυπωσιακός Ολυμπιακός έριξε στο «καναβάτσο» του ΣΕΦ τον Παναθηναϊκό με σκορ 84-72 στο τρίτο μεταξύ τους ματς για τους τελικούς της Α1 και έκανε το 2-1 στην σειρά.

Οι «ερυθρόλευκοι»… πάτησαν πάνω στα πολλά λάθη (22) των «πράσινων», έχτισαν διαφορά από νωρίς και την διατήρησαν σε ύψη που οι παίκτες του Ομπράντοβιτς δεν έδειχναν ικανοί να φτάσουν. Μεγάλο «όπλο» των Πειραιωτών για μία ακόμα φορά τα επιθετικά ριμπάουντ.

Οι παίκτες του Ίβκοβιτς με το «καλημέρα» στο παιχνίδι έδειξαν άγριες διαθέσεις και αποφασιστικότητα για την νίκη την ώρα που οι αντίστοιχοι του Ομπράντοβιτς έμοιαζαν για αρκετή ώρα να τα έχουν… χαμένα.

Με επιλογές και λάθη που δεν αρμόζουν στον Παναθηναϊκό, έδωσαν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να πάνε το ματς όπως ακριβώς ήθελαν. Η διαφορά έφτασε μέχρι και στο +23 και έμεινε πάνω από τους 20 για αρκετή ώρα, αποτυπώνοντας ότι στο match up ενέργεια-εμπειρία, η πρώτη κέρδισε κατά κράτος.

Πολύ καλή εμφάνιση από Σπανούλη (15 π), Πρίντεζη (16π), Κέσελ (10π) και Ντόρσεϊ. Από την άλλη, Διαμαντίδης (12π), Μπατίστ (12π) και Γιασικεβίτσιους προσπαθούσαν μόνοι τους, πλησίασαν στο τρίτο δεκάλεπτο αλλά η αντίδραση των Πειραιωτών ήταν άμεση. Την Τετάρτη στο ΟΑΚΑ το επόμενο ματς με τον Ολυμπιακό πλέον να απέχει μία νίκη από την κατάκτηση του τίτλου.

Το ματς: 


Εντυπωσιακό «ερυθρόλευκο» ξεκίνημα 

Με Άντιτς και Ντόρσεϊ στις θέσεις των ψηλών μπήκε στο παρκέ ο Ολυμπιακός ενώ από την άλλη μεριά, ο Παναθηναϊκός με Μάριτς και Σμιθ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν καλό περιφερειακό παιχνίδι με τον Κέσελ δραστήριο και εύστοχο και κάπως έτσι έφτασαν στο 7-0.

Αμυντικά οι «πράσινοι» είχαν πάνω στον Σπανούλη τον Διαμαντίδη αλλά ο Κέσελ με 10 γρήγορους πόντους ήταν αυτός που δημιουργούσε το σοβαρό πρόβλημα στην αντίπαλη άμυνα. Το 12-3 στο πρώτο τρίλεπτο, ανάγκασε τον Ομπράντοβιτς να αλλάξει πρόσωπα στο παρκέ.

Οι Πειραιώτες με έφεση ξανά στο επιθετικό ριμπάουντ και με πολύ υψηλά ποσοστά ευστοχίας (3/5 τρίποντα) έφτασαν στο 20-8 στα μισά της περιόδου. Με εκπληκτική ενέργεια σε άμυνα και επίθεση και πολυφωνία στο σκοράρισμα οι παίκτες του Ίβκοβιτς ανέβασαν γρήγορα την διαφορά στο +13 (24-11).

Το 29-18 στο φινάλε του πρώτου δεκαλέπτου, αποτύπωνε την εικόνα των «ερυθρόλευκων» στο παρκέ και το αμυντικό πρόβλημα των «πράσινων».

Παράσταση για έναν ρόλο! 

Ο Ολυμπιακός με Χάινς και Πρίντεζη πλέον στο παρκέ, πολύ πιο χαμηλό σχήμα και τον Λο να εμφανίζεται για πρώτη φορά στην σειρά, προσπάθησε να τρέξει και να πιέσει στην άμυνα. Με καλές επιλογές πολύ γρήγορα πήγε την διαφορά στο +14 (34-20).

Στο αμυντικό κομμάτι ο Αμερικανός γκαρντ ανέλαβε το μαρκάρισμα του Διαμαντίδη, αφήνοντας ουσιαστικά το σουτ στον Καλάθη. Ο Παναθηναϊκός με πολλές αλλαγές σε πρόσωπα, αναζητούσε λύσεις αλλά ήταν δύσκολο να αντιδράσει, με τόσο μεγάλο πρόβλημα στην άμυνά του και τόσες πολλές κατοχές περισσότερες από τον αντίπαλο που προέρχονταν από τα επιθετικά ριμπάουντ.

Ένα μικρό πάτημα του γκαζιού, κυρίως εξαιτίας του Λο έκανε το σκορ 41-24 (+17), αναγκάζοντας τον Ομπράντοβιτς να καλέσει και άλλο τάιμ άουτ… Χαρακτηριστικό στοιχείο των Πειραιωτών ήταν ότι δεν είχαν ούτε ένα λάθος (!), έχοντας οδηγήσει σε αρκετά τον αντίπαλο (7). Διαμαντίδης και Γιασικεβίτσιους προσπαθούσαν να πάρουν επιθέσεις αλλά η κόπωση και η έλλειψη καθαρού μυαλού ήταν ολοφάνερα.

Ο Ολυμπιακός είχε τον απόλυτο έλεγχο στο ματς και με το σκορ στο 45-27 στα μισά της περιόδου, ήταν όσο σοβαρός έπρεπε για να πάει το ματς εκεί που ήθελε, πατώντας πάνω στα… λάθη των «πράσινων». Ο Διαμαντίδης μόνος του επιχείρησε να κρατήσει την ομάδα του μέσα στο ματς. Το (+20) 53-33 που έγινε με καλάθι του Μάντζαρη, έγινε 53-35 και έμεινε μέχρι το τέλος του ημιχρόνου.

Λάθη και τιμωρία! 

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο παρκέ όπως βγήκε… Με κολλητά λάθη στην κυκλοφορία της μπάλας, είχε σκορ από προσωπικούς πόντους και μόνο. Ο Ολυμπιακός με τον Ντόρσεϊ να μαζεύει 8 (!) επιθετικά ριμπάουντ (17 ομαδικά), ανανέωνε τις ευκαιρίες του να διατηρήσει την διαφορά του στο σκορ. Ωστόσο, οι πολλές χαμένες βολές στέρησαν στην ομάδα του Ίβκοβιτς να την αυξήσει και κατ’ επέκταση οι «πράσινοι» μείωσαν σε 55-43, αθόρυβα.

Ο Παναθηναϊκός μάζεψε την διαφορά εκμεταλλευόμενος τις κακές επιθετικές επιλογές του Ολυμπιακού ο οποίος είχε πετύχει μόλις δύο πόντους σε έξι λεπτά αγώνα. Μπατίστ, Διαμαντίδης και Γιασικεβίτσιους ήταν οι τρεις παίκτες που έπαιξαν καταλυτικό ρόλο στο στην αλλαγή της εικόνας της ομάδας τους (55-47).

Οι «ερυθρόλευκοι» συνέχιζαν να χάνουν βολές και ο Παναθηναϊκός μείωνε με επιμέρους σκορ 14-4. Τα τρία όμως συνεχόμενο τρίποντα του Ολυμπιακού από Πρίντεζη, Λο και Παπανικολάου μέσα σε 1.30΄, άλλαξαν ξανά τα πράγματα. Η διαφορά εκτοξεύτηκε στο +18 (69-51) στο τέλος του δεκαλέπτου και οι Πειραιώτες είχαν ξανά το πάνω χέρι στο ματς.

Τυπική διαδικασία 

Οι Λο και Πρίντεζης με δικά τους καλάθια έστειλαν την διαφορά στο +22 (73-51) για πρώτη φορά με τον Ολυμπιακό να τρέχει σε κάθε ευκαιρία στο ανοιχτό γήπεδο. Ο Παναθηναϊκός έφτασε τα 18 λάθη (!) στο ματς και ο ενθουσιασμός των αντιπάλων λειτουργούσε έτσι ώστε η διαφορά να ξεφύγει…

Ο Ομπράντοβιτς άφηνε στο παρκέ τον Καλάθη, αποσύροντας τον Διαμαντίδη αλλά ο Έλληνας γκαρντ δεν μπορούσε να δώσει στην ομάδα του μία σταθερότητα στην επίθεση. Η ψυχολογία των «πράσινων» ήταν στο… πάτωμα και αυτό εκμεταλλεύτηκαν οι «ερυθρόλευκοι». Τα τελευταία λεπτά είχαν διαδικαστικό χαρακτήρα όσο η διαφορά έμενε στους 20 πόντους.

Οι παίκτες του Ίβκοβιτς στο τελευταίο τρίλεπτο χαλάρωσαν, οι «πράσινοι» έψαξαν την μείωση του σκορ. Ο Λόγκαν πέτυχε προσωπικούς πόντους κάνοντας το 81-66, 2΄πριν το φινάλε. Το τελικό 84-72 έδωσε στον Ολυμπιακό την νίκη και το 2-1 στην σειρά.

Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *