Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012

«Υπάρχει ενδιαφέρον, αλλά…»


Ενδιαφέρον από επενδυτές υπάρχει, αλλά απαραίτητη προϋπόθεση για να μετουσιωθεί σε χρήματα στα ταμεία της ΠΑΕ ΑΕΚ είναι η ρύθμιση των οφειλών προς το Δημόσιο, όπως δήλωσε ο Ανδρέας Δημητρέλος στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Δύσκολο να επενδύσει κάποιος τώρα, αν δεν υπάρχει επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Ελπίζουμε να βρεθεί λύση μετά τις εκλογές», τόνισε ο πρόεδρος της «Ένωσης». Το «παράθυρο» για προσφυγή στο CAS, τα παράπονα από την ΕΠΟ, οι ελπίδες για ηπιότερες συνέπειες για τη μη αδειοδότηση και η επαφή με Νικολαΐδη.

Αναλυτικά, ο Ανδρέας Δημητρέλος μίλησε στον πρώτο αθλητικό σταθμό της χώρας για: 

-το πρόβλημα βιωσιμότητας που αντιμετωπίζει η ΠΑΕ ΑΕΚ: «Το βασικότερο πρόβλημα της ΑΕΚ αυτή τη στιγμή είναι οι οφειλές απέναντι στο Δημόσιο. Είναι το 60-70% των οφειλών. Όλα αυτά είναι συνυφασμένα με τους διακανονισμούς που μπορεί να κάνει η εταιρεία. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να έχουμε λύσεις στα θέματα κι έχουν μετατεθεί μετά τις εκλογές. Αν δεν λυθούν αυτά τα θέματα, δεν μπορείς να μιλήσεις με κάποιον άνθρωπο που θέλει να βάλει λεφτά. Το χρέος που έχει να αντιμετωπίσει η ΑΕΚ μηνιαίως είναι δυσβάσταχτο, πρέπει να πληρώνει 600.000 ευρώ το μήνα. Αν δεν μειωθούν αυτά, χωρίς-επαναλαμβάνω-να ζητάμε να μας χαριστεί ούτε ένα ευρώ, δεν μπορεί να αντεπεξέλθει οικονομικά η ΠΑΕ. Θέλουμε οι 28 δόσεις να γίνουν 48, 58, για να είναι το ποσό τέτοιο που να μπορούμε να το καλύπτουμε μηνιαίως. Δεν ζητάμε να μας χαριστεί κανένα χρέος».


-το ενδεχόμενο προσφυγής στο CAS για την αδειοδότηση: «Θα το μελετήσουμε. Ακόμη δεν μας έχει κοινοποιηθεί η απόφαση. Για να προσφύγεις στο CAS έχεις 21 μέρες μετά την κοινοποίηση της απόφασης και του σκεπτικού της. Αν διαπιστώσουμε ότι υπάρχει κάποιο δικονομικό λάθος κι όχι κάποιο λάθος επί της ουσίας και θεωρήσουμε πως έχουμε ελπίδες να δικαιωθούμε, θα το κάνουμε. Το κακό θα έχει γίνει, βέβαια, γιατί η ομάδα θα έχει ήδη χάσει τη συμμετοχή της στην Ευρώπη».


-τις ελπίδες για ηπιότερες συνέπειες για τη μη αδειοδότηση: «Έχει συγκληθεί έκτακτο ΔΣ την Τρίτη στη Σούπερ Λίγκα. Θα πρέπει να διαμορφωθεί κάπως αυτή η απόφαση, όχι να υπάρξει απαλλαγή γιατί τότε θα ήταν άδικο για όσες έχουν πάρει άδεια απέναντι σε αυτές που δεν έχουν τηρήσει κάποιους κανονισμούς. Θα πρέπει όμως κάπως να τροποποιηθεί η ποινή, γιατί αλλιώς η απόφαση θα έχει η αντίκτυπο στους ποδοσφαιριστές. Τιμωρούνται με την τιμωρία των ομάδων και οι ίδιοι οι αθλητές. Είναι έξι ομάδες χωρίς άδεια, που θα μπορούσαν να έχουν από 15 παίκτες που θα μείνουν άνεργοι. Οι πειθαρχικές συνέπειες δεν θα πρέπει να έχουν επιπτώσεις σε έναν άλλο κλάδο, όπως τουλάχιστον πιστεύω εγώ. Αυτό θα είναι σωστό και για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αφού διαφορετικά υποβαθμίζεται το πρωτάθλημα».

-το αν υπάρχουν παράπονα για τη στάση της ΕΠΟ στην ΑΕΚ: «Από τη στιγμή που δεν ξέρω τους φακέλους των υπολοίπων ομάδων δεν μπορώ αν πήραν καλώς ή κακώς πήραν άδεια ή όχι. Όμως η ρήτρα εμπιστευτικότητας που έχει επιβληθεί για μένα είναι λάθος. Θα πρέπει να υπάρχει μία διαφάνεια. Αν εγώ αμφιβάλλω για τον Ολυμπιακό-τον αναφέρω επειδή δεν έχει κανένα πρόβλημα-θα πρέπει να μπορώ να ψάξω αν θέλω όλα τα στοιχεία του. Και υπάρχει κι ένα άλλο ζήτημα: πώς είναι δυνατό ο εισηγητής να κάνει δέκα αρνητικές εισηγήσεις και να έρχεται η δευτεροβάθμια και να μένουν οι έξι; Ή έχει τηρηθεί ο κανονισμός είτε όχι! Τα κριτήρια είναι αντικειμενικά».

-την επαφή που είχε με τον Ντέμη Νικολαΐδη: «Είχαμε μία τηλεφωνική επικοινωνία. Είχαμε συμφωνήσει με τον κ. Νικολαΐδη πως από τη στιγμή που δεν θα εμφανιστεί κάποιος άλλος, το οικονομικό πρόβλημα θα μετατεθεί μετά τις εκλογές και πιθανώς θα υπάρξουν κάποιες επαφές με επενδυτές, που χωρίς πολιτική σταθερότητα δεν είναι διατεθειμένοι να το κάνουν αυτή τη στιγμή».

-το αν υπάρχει μία νότα αισιοδοξίας για το μέλλον της ΑΕΚ: «Οποιαδήποτε αισιοδοξία μου πηγάζει από το ότι υπάρχει ενδιαφέρον. Όμως δεν έχει μετουσιωθεί σε πράξη, γιατί είναι δύσκολο κάποιος να επενδύσει τώρα στην ΑΕΚ αν δεν υπάρξουν προϋποθέσεις, όπως η επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής. Δεν μπορεί κάποιος να πληρώνει 10 εκατ. ευρώ το χρόνο, τι ομάδα θα κάνει;».

Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *