Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Όταν ο ΠΑΟ γύριζε το -11


Δύο φορές στο παρελθόν ο Παναθηναϊκός βρέθηκε στο -11 και στο τέλος έφτασε κοντά στον τίτλο (1992-93, 2001-02).

Στο -11 είναι ο Παναθηναϊκός από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό στην έκτη αγωνιστική κι αν ανατρέξει κανείς στο παρελθόν θα διαπιστώσει, ότι τις άλλες δύο φορές που έχει βρεθεί ο Παναθηναϊκός σε ανάλογη απόσταση από την κορυφή, έχει διεκδικήσει το πρωτάθλημα, αλλά το έχει χάσει!

Με λίγα λόγια έφτασε μία ανάσα από τη μεγάλη ανατροπή, αλλά δεν τα κατάφερε.

1992-93: Ο Παναθηναϊκός έχει προπονητή τον Ιβιτσα Οσιμ. Το ξεκίνημά του στο πρωτάθλημα είναι πολύ κακό. Τότε το πρωτάθλημα είχε 34 αγωνιστικές.

Στην 13η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός έχασε με 1-0 από τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη και με 24 βαθμούς ήταν στο -11 από την πρωτοπόρο ΑΕΚ, που είχε 35 βαθμούς, ενώ υπολειπόταν και έξι βαθμούς από τον Ολυμπιακό, που είχε 30.

Την ημέρα εκείνη μετά το ματς ο Ιβιτσα Οσιμ τόνισε, ότι το πρωτάθλημα τελείωσε για τον Παναθηναϊκό και δεν μπορεί να το διεκδικήσει. Η αλήθεια, όμως, ήταν διαφορετική.

Τη 19η αγωνιστική ο Παναθηναϊκός είχε καταφέρει να καλύψει τη μεγαλύτερη διαφορά, αφού με 42 βαθμούς είχε προσπεράσει τον Ολυμπιακό (41 βαθμοί) και ήταν δύο πόντους πίσω από την πρωτοπόρο ΑΕΚ (44 βαθμοί). Από εκείνη την ημέρα μέχρι το τέλος της σεζόν Παναθηναϊκός και ΑΕΚ πήγαιναν πόντο, πόντο.

Ο Παναθηναϊκός πάτησε κορυφή στην 22η αγωνιστική όταν ήταν ισόβαθμος με την ΑΕΚ στους 51 βαθμούς και πέρασε μόνος του στην κορυφή με 61 βαθμούς έναντι 60 της ΑΕΚ την 26η αγωνιστική.

Τελικά οι «πράσινοι» πλήρωσαν το εκτός έδρας 0-0 με τον Εδεσσαϊκό στην 29η αγωνιστική, η ΑΕΚ ανέβηκε στην κορυφή με 66 έναντι 65 του Παναθηναϊκού και στο τέλος η ομάδα του Οσιμ έχασε για έναν βαθμό το πρωτάθλημα από την ΑΕΚ (78-77), που κέρδισε με 3-1 τον αδιάφορο Ολυμπιακό την τελευταία αγωνιστική στο πολυσυζητημένο ματς στη Νέα Φιλαδέλφεια.

2001-02: Εκείνη τη χρονιά έκανε εκπληκτικό ξεκίνημα στο Τσάμπιονς Λιγκ (έφτασε τελικά στους «8») ο Παναθηναϊκός του Γιάννη Κυράστα, αλλά είχε μεγάλες απώλειες στο πρωτάθλημα και την 9η αγωνιστική είχε μόλις 12 βαθμούς, με την πρωτοπόρο ΑΕΚ να είναι στους 24 και τον Ολυμπιακό στους 19.

Τότε η ήττα από τον ΠΑΟΚ προκάλεσε την αποχώρηση του αείμνηστου Γιάννη Κυράστα από τον πάγκο της ομάδας.

Ανέλαβε ο Μαρκαριάν, καλύφθηκε η διαφορά, αλλά τελικά ο Παναθηναϊκός έμεινε τρίτος με 55 βαθμούς και με τον Ολυμπιακό πρωταθλητή στην ισοβαθμία με την ΑΕΚ (58).



Πηγή : sday.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *