Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για Άρμστρονγκ


Αποκαλύψεις που συγκλονίζουν περιλαμβάνει το πόρισμα της USADA σχετικά με την υπόθεση Λανς Άρμστρονγκ, από τον οποίο αφαιρέθηκαν όλοι οι τίτλοι που είχε κατακτήσει στην καριέρα του λόγω χρήσης αναβολικών. Σύμφωνα με αυτό ο Αμερικανός ποδηλάτης και οι συνεργάτες του είχαν στήσει «το πιο εκλεπτυσμένο σύστημα ντόπινγκ στην ιστορία του αθλητισμού»! 

Η πλήρης αποδόμηση του αθλητή που υπήρξε σύμβολο συνεχίζεται με αδιανόητο ρυθμό στις Ηνωμένες Πολιτείες, αφού η κοινή γνώμη έμεινε σοκαρισμένη από όσα περιλαμβάνονται στο ογκοδέστατο πόρισμα της επιτροπής αντί-ντόπινγκ των ΗΠΑ.

Αν και ο ίδιος αρνείται κάθε σχετική κατηγορία, οι αποκαλύψεις έρχονται σαν καταπέλτης να διαλύσουν κάθε αμφιβολία περί ενοχής του επτά φορές νικητή του Γύρου της Γαλλίας.

«Η USADA έχει βρει αποδείξεις πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Λανς Άρμστρονγκ συμμετείχε σε κατά συρροή απάτη με τη χρήση, διαχείριση και κυκλοφορία αναβολικών ουσιών και μεθόδων. Ενεργούσε με τη βοήθεια ενός μικρού στρατού υποστήριξης, που περιλαμβάνει γιατρούς ντόπινγκ, λαθρέμπορους ουσιών και άλλους μέσα και έξω από το άθλημα και την ομάδα του», αναφέρει το πόρισμα στο οποίο η… φάμπρικα χαρακτηρίζεται «το πιο εκλεπτυσμένο πρόγραμμα ντόπινγκ που έχει γνωρίσει ποτέ ο κόσμος του αθλητισμού». 

Σε αυτό περιλαμβάνονται και οι μαρτυρίες 11 πρώην συναθλητών του, οι οποίοι αναφέρονται στη σχέση εξάρτησης που είχε αναπτύξει ο Άρμστρονγκ κυρίως με την ερυθροποιητίνη, ενώ γίνεται λόγος και για άλλες μεθόδους ντόπινγκ όπως οι μεταγγίσεις αίματος ή η τεστοστερόνη. Το σχέδιο που συνέλαβε και εκτέλεσε ο Άρμστρονγκ απαιτούσε τη συμμετοχή των συναθλητών του και την πλήρη υπακοή τους σε όσα αυτός έλεγε.


Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *