Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Μονπελιέ; Αυτοί ξέρουν!


Ο Ολυμπιακός δίνει απόψε ένα σπουδαίο ματς απέναντι στη Μονπελιέ, για το Τσάμπιονς Λιγκ, αντιμετωπίζοντας έναν άγνωστο μέχρι σήμερα αντίπαλο για το ελληνικό ποδόσφαιρο. Άγνωστο; Όχι σε όλους, αφού υπάρχουν εννέα ποδοσφαιριστές που έχοντας αγωνιστεί στη γαλλική ομάδα, έκαναν στη συνέχεια το πέρασμά τους από το ελληνικό πρωτάθλημα και το sport-fm.gr σας τους θυμίζει.

Ως εν ενεργεία… κατάσκοποι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ο Ζοντ Βιβιανί και ο Ιμπραΐμ Μπακαγιόκο οι οποίοι αγωνίζονται στην Ξάνθη και στον Ολυμπιακό Βόλου αντίστοιχα.

Ο τερματοφύλακας της ακριτικής ομάδας ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας από την περσινή σεζόν, πέρασε επτά χρόνια στη Μονπελιέ. Από το 1998 ως το 2005 σημείωσε 38 εμφανίσεις με τα χρώματα της αποψινής αντιπάλου του Ολυμπιακού.

Από την πλευρά του ο Ιβοριανός επιθετικός, φαίνεται πως έχει ρίξει άγκυρα στην Ελλάδα, αφού από το 2007 έχει βγάλει το ψωμί του διαδοχικά σε Λάρισα (2007-08) , ΠΑΟΚ (2008-09), ΠΑΣ Γιάννινα (2009-12) και πλέον Ολυμπιακό Βόλου. Στη Μονπελιέ έπαιξε από το 1995 ως το 1998 έχοντας πετύχει 25 γκολ σε 76 εμφανίσεις. Σταδιοδρομία που του εξασφάλισε το εισιτήριό του για την Πρέμιερ Λιγκ και την Έβερτον.

Το πιο γνωστό, ίσως, όνομα με θητεία τόσο στη γαλλική ομάδα όσο και στην Ελλάδα είναι ο Αλιόσα Ασάνοβιτς. Ο Κροάτης μέσος, ήρθε ως μία από τις πιο πολλά υποσχόμενες μεταγραφές στον Παναθηναϊκό το 1998, έχοντας κατακτήσει με την εθνική ομάδα της χώρας του την τρίτη θέση στο Μουντιάλ της Γαλλίας εκείνη τη χρονιά. Έμεινε στην Ελλάδα για δύο χρόνια και φόρεσε τα «πράσινα» για 44 εμφανίσεις πετυχαίνοντας και 9 γκολ. Νωρίτερα, είχε αγωνιστεί στη Μονπελιέ για δύο σεζόν, από το 1992 ως το 1994 έχοντας σε 43 παρουσίες 10 τέρματα.

Ίδιας τάξης μέγεθος είναι και ο Ζούλιο Σέζαρ, ο οποίος είχε έρθει στη χώρα μας επίσης για λογαριασμό του «τριφυλλιού», με παρουσία όμως που κανένας δεν αναπολεί. Στον Παναθηναϊκό ήρθε το 1999 ως δανεικός από τη Μποταφόγκο και είχε μόλις τρεις συμμετοχές. Αντίθετα, ο Βραζιλιάνος στόπερ είχε εξαιρετική καριέρα στη Μονπελιέ, από το 1987 ως το 1990 μέσω της οποίας κέρδισε την μεταγραφή του στη Γιουβέντους.

Στη Μονπελιέ είχε κάνει εξάλλου τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα ο Ναμπίλ Μπαχά το 2000. Ο Μαροκινός ποδοσφαιριστής βρέθηκε στην Ελλάδα πέρσι και φόρεσε τα χρώματα της ΑΕΚ, χωρίς να αφήσει το στίγμα του πάντως. Με 15 παρουσίες και 1 γκολ κίνησε φέτος το καλοκαίρι για νέες ποδοσφαιρικές πολιτείες…

Για τρία χρόνια είχε αγωνιστεί με τους Γάλλους και ο Ολιβιέ Σορλέν. Ο 33χρονος μέσος είχε 69 εμφανίσεις μεταξύ 1999 ως το 2002 με τη Μονπελιέ. Επτά χρόνια αργότερα έρχεται στον ΠΑΟΚ αρχικά ως δανεικός. Η καλή του παρουσία τού εξασφαλίζει διετές συμβόλαιο, το οποίο, όμως, ζητά ο ίδιος να λυθεί για οικογενειακούς λόγους το 2010.

Ο Λοράν Ρομπέρ είναι μια ακόμη περίπτωση ποδοσφαιριστή με… ελληνογαλλική θητεία. Ο 37χρονος παλαίμαχος ακραίος είχε σημαντική προσφορά στη Μονπελιέ από το 1994 ως το 1999, με 124 συμμετοχές και 19 τέρματα. Το ίδιο δεν συνέβη πάντως και στη Λάρισα όπου έπαιξε τη σεζόν 2008-09. Με έξι εμφανίσεις έκανε ένα μάλλον άδοξο φινάλε στην καριέρα του.

Μία στάση στην χώρα μας έκανε πέρσι και ο Στεφάν Νταρμπιόν. Ο 28χρονος μεσοεπιθετικός έπαιξε σε Ολυμπιακό Βόλου και Σκόντα Ξάνθη, πριν μετακινηθεί φέτος στην Τρουά. Στη Μονπελιέ πάντως έκανε μάλλον πιο αισθητή της παρουσία του, αφού εκεί έμεινε για 5 χρόνια, από το 2002 ως το 2007 όπου είχε 70 συμμετοχές.

Τέλος, ο Χαμίμ Μπαμόγκο βρέθηκε το 2011 στον Παναιτωλικό, αν και λίγοι θα τον θυμούνται, αφού έμεινε μόλις λίγους μήνες στην ομάδα κι έκτοτε βολοδέρνει σε απίθανους ποδοσφαιρικούς προορισμούς…


Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *