Τετάρτη 3 Οκτωβρίου 2012

Παναθηναϊκός: παραλογισμός η απομάκρυνση Κατσουράνη!


Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο sday.gr για την ξαφνική απόφαση για διωγμό του Κώστα Κατσουράνη και αναρωτιέται τι λογική έχει η κίνηση του Γιάννη Αλαφούζου.


H είδηση το πρωί της Τετάρτης έπεσε σαν κεραμίδα! Ο Κώστας Κατσουράνης, έπειτα από σχεδόν τρία χρόνια παρουσίας του στον Παναθηναϊκό αποτελεί παρελθόν, έπειτα από την πρωτοβουλία του Γιάννη Αλαφούζου να… πάρει κεφάλια. Ο «Κατσούρ» πλήρωσε το μάρμαρο και με μια, εντελώς παράλογη, κατά τη γνώμη μου, απόφαση και σε ένα κακό timing, αποφασίστηκε ο Ελληνας μέσος να αποχωρήσει από το «τριφύλλι» και να έχει την ίδια τύχη που είχαν αρκετοί ποδοσφαιριστές που πέρασαν από την Παιανία στο παρελθόν (Νικοπολίδης, Λυμπερόπουλος, Κωνσταντίνου, Μπασινάς, Γκούμας…).

Για να μην το αναλύουμε και πολύ: Η κίνηση διωγμού του Κατσουράνη από τον Παναθηναϊκό είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΣΤΟΧΗ! Δεν έχει καμία ποδοσφαιρική λογική, δείχνει έναν πανικό στη διοίκηση, ο οποίος όχι μόνο δεν βοηθάει πουθενά, αλλά αντιθέτως καταστρέφει, ρίχνει ακόμη περισσότερο το επίπεδο και την ποιότητα της ομάδας, «εξαφανίζει» οποιοδήποτε ίχνος προσωπικότητας μέσα στα αποδυτήρια και θυμίζει παλιές… αρρώστιες του Παναθηναϊκού.

Εχω ξαναγράψει κατά καιρούς ότι εκτιμώ βαθύτατα τον Γιάννη Αλαφούζο και την προσπάθεια που κάνει για τον Παναθηναϊκό. Σε μια δύσκολη εποχή βγήκε μπροστά και προσπαθεί με το μοντέλο της λαϊκής βάσης να βγάλει από το τέλμα το «τριφύλλι». Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι θα συμφωνώ με όλες του τις κινήσεις. Η απόφασή του, λοιπόν, να διώξει… νύχτα (κυριολεκτικά) τον Κατσουράνη, θυμίζει πρακτικές της εποχής που παίκτες οι οποίοι προσέφεραν στην ομάδα απομακρύνονταν χωρίς πολλά πολλα, με εξηγήσεις που δεν έπειθαν κανέναν και με ατάκες του τύπου «το μοναστήρι να’ ναι καλά…».

Ο Αλαφούζος κάνει μέγα λάθος με την απομάκρυνση του «Κατσούρ». Μην ξεχνάμε, άλλωστε, ότι πριν από λίγο καιρό «φαγώθηκε» και ο Καραγκούνης, ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο η οποιαδήποτε διοίκηση όφειλε να κάνει τα πάντα, προκειμένου να τον κρατήσει μέχρι το τελευταίο λεπτό της καριέρας του, αλλά αυτό είναι μια άλλη και μεγάλη κουβέντα…

Για να επιστρέψουμε στα της απομάκρυνσης του «Κατσούρ»… Από όποια πλευρά και αν το σκεφτείς, λογική δεν βρίσκεις στην απόφαση αυτή. Αγωνιστικά, ποδοσφαιριστής με τέτοια χαρακτηριστικά  στο «τριφύλλι» δεν υπάρχει. Κανένας! Η ικανότητά του να περνάει την μπάλα μπροστά, η ποδοσφαιρική του εξυπνάδα και, στην τελική, το πολύ απλό «ξέρει μπάλα», θα λείψουν από την ομάδα, όπως, επίσης και η προσωπικότητά του εντός και εκτός αγωνιστικού χώρου…
Κίνηση πανικού, σε μια περίοδο ποδοσφαιρικής κρίσης στον Παναθηναϊκό; Απόφαση του Αλαφούζου, με σκοπό να… σοκάρει κάπως την ομάδα και να δείξει τη στήριξή του στον Φερέιρα; Επιστροφή στο… παρελθόν των ποδοσφαιρικών αμαρτιών; Ποιος ξέρει… Όπως και να’ χει ο Κατσουράνης, ένας από τους πιο ποιοτικούς Ελληνες ποδοσφαιριστές, «φαγώθηκε» με συνοπτικές διαδικασίες και ο Παναθηναϊκός μικραίνει ακόμη περισσότερο.


Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *