Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2012

ΠΑΟ : Δικαίωμα στην ελπίδα


Πολλούς και καλούς λόγους για να χαμογελά έχει ο Χουάν Ρότσα. Το 4-0 επί της Προοδευτικής μπορεί να μην είναι μια νίκη από αυτές που θα μείνουν στην ιστορία του Παναθηναϊκού, αλλά έγινε υπό συνθήκες που σκορπούν τουλάχιστον ελπίδα στους φίλους του «τριφυλλιού» για ένα καλύτερο αύριο.

Άμεσο κέρδος των «πρασίνων» είναι η δεδομένη -ουσιαστικά- μετά το πρώτο ματς πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου, αφού το σκορ μάλλον δεν προσφέρεται για ανατροπές. Με τη διαφορά από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του πρωταθλήματος να είναι μεγάλη, ο Παναθηναϊκός πέρα από την είσοδό του στα πλέι οφ, δεν έχει άλλο τρόπο να φτάσει στην κατάκτηση ενός τίτλου, πέρα από το Κύπελλο, οπότε το να παραμένει στο θεσμό και να τον διεκδικεί, αποτελεί τονωτική ένεση στην ψυχολογία της ομάδας.

Παράλληλα κόντρα στην Προοδευτική έγιναν και δύο… θαύματα. Ο Φορναρόλι είδε δίχτυα μετά από 19 μήνες και 19 μέρες βάζοντας σε ένα μεγάλο σερί αφλογιστίας, ενώ ο πιο ταλαιπωρημένος από τους παίκτες του τωρινού ρόστερ της ομάδας, ο Πάπε Σο, συνδύασε το ντεμπούτο του με ένα γκολ. Ξεχωριστή στιγμή σίγουρα και για τους δύο αλλά και τον Χουάν Ρότσα που θα ήθελε να έχει το δικαίωμα να υπολογίζει περισσότερο στους δύο ποδοσφαιριστές για τη συνέχεια.

Τα κέρδη όμως, δεν είναι πάντα βραχυπρόθεσμα. Συνήθως μάλιστα τα μακροπρόθεσμα είναι και αυτά με τη μεγαλύτερη απόδοση. Φυσικά αναφερόμαστε στους 6 παίκτες που προέρχονται από τις Ακαδημίες της ομάδας και απέναντι στην Προοδευτική είτε ξεκίνησαν ως βασικοί, είτε μπήκαν ως αλλαγή και πήραν εμπειρίες.

Η δεδομένη κατάσταση όχι μόνο στον Παναθηναϊκό, αλλά και στο ελληνικό ποδόσφαιρο είναι τέτοιο που «προστάζει» τους συλλόγους να στραφούν προς τους νέους. Για το φυτώριο της Παιανίας δεν χρειάζονται πολλά λόγια. Μιλάνε από μόνα τους τα ονόματα των ποδοσφαιριστών που έχουν βγει από εκεί τα τελευταία χρόνια. Έτσι, στόχος είναι δίπλα σε εκείνα των Καραγκούνη, Μπασινά ή Γκούμα να μπουν και αυτά παικτών όπως του Τριανταφυλλόπουλου, του Χουχούμη, του Λαγού, του Φουρλάνου, του Δώνη, του Αποστολόπουλο αλλά κι ενδεχομένως κι άλλων που έρχονται από πίσω και ο Ρότσα τους ξέρει καλά.

Κι αυτό είναι, ίσως, το μεγαλύτερο στοίχημα του «τριφυλλιού» και απαραίτητο συστατικό κάθε μελλοντικής επιτυχίας.

Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *