Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

Ο αδιόρθωτος (;) Πίνο και ο Πετρο-γκολ που κάνει απόσβεση…


Ο Τάσος Νικολόπουλος γράφει στο sport-fm.gr για τη νίκη ηρεμίας του Παναθηναϊκού, τον ΠΑΟΚ που παραπατάει, τα καμώματα του Πίνο και τον Πετρο-γκολ, που βγάζει τα λεφτά της μεταγραφής του στην ΑΕΚ.

«Επιτέλους νίκη» μπορεί να αναφώνησαν οι φίλαθλοι του Παναθηναϊκού, βλέποντας την ομάδα τους να φεύγει με το διπλό από το Περιστέρι. Η νίκη αυτή, αφενός ξαναβάζει τους «πράσινους» στο κόλπο των πλέι οφ, αφετέρου τους… προσφέρει στιγμές ηρεμίας. Αυτό δεν σημαίνει ότι λύθηκαν όλα τα προβλήματα, αλλά μετά από πολύ καιρό η ομάδα (κυρίως στο β’ ημίχρονο) είχε ουσία στο παιχνίδι της, ήταν καλή τακτικά και πραγματοποίησε μια μεστή εμφάνιση, στην οποία είχε συμβολή και ο Φάμπρι. Το θέμα είναι να υπάρξει και συνέχεια, αλλά για να γίνει αυτό χρειάζεται να το… πάρουν αλλιώς η διοίκηση και οι οργανωμένοι οπαδοί. «Βγάζοντας στη σέντρα» τους παίκτες και αποδοκιμάζοντας τους, η ομάδα δεν θα πάει πουθενά. Ας... κρύψουν για ένα διάστημα το «εγώ» τους, προτάσσοντας το «εμείς», μήπως επιτευχθεί ο στόχος της εξόδου στην Ευρώπη και στο τέλος της σεζόν, ας γίνει το ξεκαθάρισμα. 

Ο ΠΑΟΚ έδειξε και κόντρα στη SKODA Ξάνθη ότι… παραπατάει. Αυτό ήταν το τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι πρωταθλήματος, στο οποίο ο «δικέφαλος του Βορρά» αφενός δεν κερδίζει, αφετέρου δεν σκοράρει. Η πρόκριση επί της Καλλιθέας στο κύπελλο φαίνεται ότι ήταν παρένθεση και μεγάλη ευθύνη σε ό,τι αφορά την εικόνα της ομάδας έχει εκτός από τους παίκτες και ο Γιώργος Δώνης. Μπορεί να παραπονέθηκε για την κριτική λόγω των αρνητικών αποτελεσμάτων, αλλά και το προηγούμενο διάστημα που κέρδιζε, ο ΠΑΟΚ δεν «έβγαζε μάτια» με την απόδοση του. Φαίνεται, ότι η τρέχουσα σεζόν είναι μεταβατική και θα χρειαστεί μεγάλος κόπος και ιδρώτας για να επιτευχθούν οι στόχοι της κατάκτησης του κυπέλλου και της εξόδου στο Champions League. 

Ο Χουάν Πάμπλο Πίνο, μετά από τρεις συμμετοχές και αγωνιζόμενος συνολικά 172 λεπτά με τη φανέλα του Ολυμπιακού, έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο εκτός γηπέδου. Ο Κολομβιανός αντιμίλησε στον Αντώνη Νικοπολίδη, όταν έμαθε ότι δεν θα ήταν στη βασική ενδεκάδα στο παιχνίδι με τον Πανθρακικό και θα… πληρώσει. Το άσχημο για τους «ερυθρόλευκους» είναι ότι και στο παρελθόν, στις ομάδες που αγωνίστηκε, είχε επιδείξει ανάλογες συμπεριφορές και αυτό είναι κάτι που θα έπρεπε να γνωρίζουν στον Πειραιά. Ίσως και αυτός να ήταν ένας από τους λόγους, που υπέγραψε μέχρι το τέλος της σεζόν. Για να μην υπάρξει δεύτερη φορά, θα πρέπει να του καταστήσουν σαφές που ήρθε και πως θα πρέπει να λειτουργεί στο εξής. Σε πρώτη φάση, πολύ σωστά χειρίστηκε το θέμα ο προπονητής (αν και υπηρεσιακός), που τον έστειλε… πακέτο στην Αθήνα. 

Πάμε και στον Αντώνη Πετρόπουλο, ο οποίος ήδη ξεκίνησε να κάνει απόσβεση των χρημάτων που θα λάβει από την ΑΕΚ, αφού αποκτήθηκε ως ελεύθερος. Ο Πετρο-γκολ σκόραρε κόντρα στον ΟΦΗ για τρίτο συνεχόμενο παιχνίδι (μετράει τέσσερις συμμετοχές) και αποδεικνύει κάθε αγωνιστική ότι ήταν ο παίκτης, που χρειαζόταν η «Ένωση», προκειμένου να λύσει το επιθετικό της πρόβλημα. Σε αυτά τα τρία παιχνίδια, χάρη στα γκολ του 27χρονου επιθετικού, η ΑΕΚ έχει πάρει επτά βαθμούς και βλέπει με ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία το μέλλον. Ήδη, μπορούμε να μιλάμε για μεταγραφή ουσίας, από την οποία βγαίνουν κερδισμένοι τόσο η ομάδα, όσο και ο παίκτης. Από την άλλη, δεν μπορεί να μην πιάνει μια μικρή μελαγχολία τους ιθύνοντες του Παναθηναϊκού, που άφησαν να φύγει ελαφρά τη καρδία ένας τέτοιου τύπου παίκτης, ο οποίος για τα φετινά δεδομένα, νομίζω ότι ήταν τουλάχιστον απαραίτητος.


Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *