Τρίτη 12 Μαρτίου 2013

Σαλπιγγίδης : «Δεν πρέπει να τιμωρηθώ»


Την… αθωότητά του διακήρυξη ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε δηλώσεις του στο περιθώριο της σημερινής προπόνησης του ΠΑΟΚ. Ο διεθνής φορ τόνισε πως θα ήταν άδικο να τιμωρηθεί για τη χειρονομία στο ματς με τον Πλατανιά.

«Έκανα μια κίνηση αγανάκτησης, του στυλ ‘άσε μας μωρέ’ και όχι μούντζα, όπως γράφτηκε στο φύλλο αγώνα. Η παρουσία μου στα γήπεδα όλα αυτά τα χρόνια, έχει δείξει ότι αντιμετωπίζω με σεβασμό αντιπάλους και διαιτητές.

Δε θα αποφασίσω εγώ αν θα πρέπει να τιμωρηθώ και πως, αλλά δε θεωρώ ότι ήταν μούντζα και κάποια υβριστική κίνηση. Η άποψη μου είναι ότι δεν πρέπει να τιμωρηθώ», τόνισε και πρόσθεσε. Πιστεύω ότι σε τέτοιες αποφάσεις πρέπει να ακούγονται και οι πρωταγωνιστές.

Έχω αποδείξει ότι φοράω παντελόνια. Ήταν μια κίνηση αγανάκτησης πάνω στη φάση, μου έχει ξανασυμβεί και εμένα και σε άλλους παίκτες. Έχω τη συνείδηση μου καθαρή και δε μούντζωσα ποτέ τον βοηθό».

Ερωτηθείς αν πιστεύει πως η κίνηση αυτή θα αμαυρώσει την εικόνα του στα γήπεδα, απάντησε: ««Η κίνηση μου είναι λάθος, αλλά με το γράμμα του νόμου τιμωρείται με κίτρινη κάρτα. Ήταν μία κακή στιγμή του βοηθού, ίσως και η απειρία του να έφταιξε. Δε νομίζω ότι αυτή η κίνηση ρίχνει λάσπη στην παρουσία μου όλα αυτά τα χρόνια.

Το πιο σημαντικό για μένα είναι ότι αναγνωρίζω ότι έκανα ένα λάθος που πρέπει να τιμωρηθεί με κίτρινη κάρτα, αλλά αισθάνομαι ήσυχος με τον εαυτό μου γιατί δεν έκανα αυτό που έγραψαν στο φύλλο αγώνα».

Όσο για το αν μίλησε με το διαιτητικό τρίο μετά το ματς, είπε: «Φυσικά. Πήγα στα αποδυτήρια. Ρώτησα τον βοηθό, ‘σε μούντζωσα;’ και μου είπε ναι. Του είπα να συμβουλευτεί μια κάμερα.

Μία μούντζα είναι πολύ ξεκάθαρο να τη διακρίνεις και μόνο η αμφιβολία που υπάρχει μπορεί να με δικαιώσει. Έχω κουραστεί να συζητάω για αυτό το θέμα. Δε θέλω να σκέφτομαι έτσι.

Δε θέλω να μπαίνω σε αυτήν τη διαδικασία. Θεωρώ ότι ήταν μία λάθος στιγμή του βοηθού, γιατί αν έβλεπε και τι έλεγα θα καταλάβαινε ότι δεν τον μούντζωσα».

Για το γεγονός ότι η αποβολή αυτή έρχεται να του… κόψει τη φόρα από τα συνεχή γκολ, τόνισε: «Είναι λάθος να κρίνουμε έναν αθλητή βάσει των γκολ.

Πρέπει να τον κρίνουμε βάσει της συνολικής παρουσίας. Είχα μια ατυχία στην αρχή της χρονιάς. Βήμα-βήμα πήγαινα και καλύτερα και κάποια στιγμή ήταν φυσιολογικό να έρθουν και τα γκολ.

Είναι πολύ σημαντικό για μένα, με κάνει να αισθάνομαι πολύ καλά. Οι αριθμοί δείχνουν μία σταθερότητα. Ένας αθλητής όμως πρέπει να κρίνεται γενικά για την παρουσία του στην ομάδα και όχι μόνο για το γκολ. Το ποδόσφαιρο είναι η ουσία αλλά όχι μόνο αυτό».

Αναφορικά με το ντέρμπι απέναντι στον Παναθηναϊκό, είπε: «Όλα τα παιχνίδια είναι πολύ σημαντικά. Πολύ περισσότερο μάλλον όταν αντιμετωπίζεις μία ομάδα ιστορική και δυνατή που θέλει να πάρει ένα αποτέλεσμα για να μπει στα πλέι οφ.

Είμαστε καλύτερη ομάδα, παίζουμε στην έδρα μας. Έχουμε ένα πλεονέκτημα αλλά πρέπει να το δείξουμε στον αγωνιστικό χώρο. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».

Στην ερώτηση αν προτιμά έξοδο στο Champions League ή την κατάκτηση του Κυπέλλου, απαντά: «Ο ΠΑΟΚ πρέπει να πάει για όλα. 

Ο τίτλος μένει στην ιστορία μιας ομάδας και στην πορεία των παικτών που το πετυχαίνουν. Το να παίζεις στους ομίλους του Champions League είναι πολύ όμορφο συναίσθημα. Θέλουμε να είμαστε και να πετύχουμε και τους δύο στόχους».

Τέλος, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του για το μέλλον του ΠΑΟΚ. «Γίνονται πολλά βήματα μπροστά. Αλλάζουν οι συνθήκες στην ομάδα και στον τρόπο λειτουργίας. Να είσαι σε έναν εργασιακό χώρο και να υπάρχει οικονομική σταθερότητα και η πομάδα να προσπαθεί καθημερινά να σε κάνει να νιώθεις καλύτερα είναι ότι καλύτερο».


Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *