Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

«Φωτιά» στην Premier League!


«Φωτιά» στην κορυφή της βαθμολογίας έβαλε η Τσέλσι με τη νίκη της επί της Μάντσεστερ Σίτι με σκορ 2-1 στο «Στάμφορντ Μπριτζ».

Ο Μπαλοτέλι (2’) άνοιξε το σκορ πριν ισοφαρίσει ο Μεϊρέλες (34’).

Ο Λάμπαρντ με πέναλτι στο 83΄ πέτυχε το γκολ της νίκης κόντρα στους «πολίτες» που έπαιζαν από το 58’ με δέκα παίκτες λόγω αποβολής του Κλισί.

Πλέον η Γιουνάιτεντ πλησίασε στους δύο βαθμούς, ενώ η Τσέλσι έπιασε στην τρίτη θέση την Τότεναμ, εφτά βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Σίτι που γνώρισε την πρώτη της ήττα στο πρωτάθλημα φέτος. Κι όλα αυτά ενώ πλησιάζει το ντέρμπι της επόμενης αγωνιστικής ανάμεσα σε Μάντσεστερ Σίτι και Άρσεναλ στο «Ετιχαντ».


Παράταξη

Ο Τσεχ κάθισε κάτω από τα δοκάρια της Τσέλσι με τους Κόουλ, Τέρι, Ιβάνοβιτς, Μποσίνγκουα από αριστερά προς τα δεξιά. Οι Ραμίρες, Μεϊρέλες, Ρομέου στη μεσαία γραμμή με τον Μάτα στο αριστερό άκρο της επιθετικής τριπλέτας, τον Στάριτζ στο δεξί και τον Ντρογκμπά στην κορυφή. Στο στρατόπεδο της Σίτι ο Χαρτ ήταν στα γκολπόστ, οι Κλισί, Λέσκοτ, Κομπανί και Ζαμπαλέτα στην άμυνα, οι Τουρέ και Μπάρι στον άξονα, αριστερά ο Μίλνερ, δεξιά ο Σίλβα και μπροστά ο Αγουέρο λίγο πιο πίσω από τον Μπαλοτέλι.

Ά Ημίχρονο

Ο Μπαλοτέλι μπορεί για άλλη μια φορά να ξεστράτισε δύο βράδια νωρίτερα μέχρι πρωίας και να εξόργισε τον Ρομπέρτο Μαντσίνι, αλλά ο Ιταλός τεχνικός τον εμπιστεύτηκε και πάλι και εκείνος έκανε τη δουλειά του άψογα. Πέμπτη φορά που ξεκινά στην Πρέμιερ Λιγκ βασικός και σκοράρει σε όλα τα ματς. Μόλις στο 2΄ υποδέχτηκε άψογα την εκπληκτική μπαλιά του Αγουέρο και βγήκε τετ-α-τετ περνώντας και τον Τσεχ πριν πλασάρει σε κενή εστία.

Λίγο αργότερα ο Αγουέρο έχασε μοναδική ευκαιρία στο 11’ όταν άδειασε δύο αμυντικούς και βρέθηκε τετ-α-τετ χωρίς όμως ισορροπία πλασάροντας άουτ. Οι γηπεδούχοι αφού γλίτωσαν το 2-0, άρχισαν να πατούν καλύτερα στα πόδια του. Δεν πήραν τα ηνία της αναμέτρησης, αλλά τουλάχιστον ισορρόπησαν το παιχνίδι και άρχισαν να έχουν μία πιο φυσιολογική ανάπτυξη.

Ο Ντρογκμπά στο 28’ με ωραία ενέργεια ανάγκασε τον Χαρτ να σώσει το σουτ του στη γωνία και ξεσήκωσε τους συμπαίκτες του που άρχισαν να παίρνουν την κατοχή στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και με τη βοήθεια του κόσμου να ανεβαίνει μέτρα φτάνοντας τελικά στην ισοφάριση στο 34΄ με τον Μεϊρέλες. Πολύ καλή προσπάθεια του Στάριτζ από δεξιά, που μπήκε εντός περιοχής και έδωσε έτοιμο γκολ πάρε βάλε στον Πορτογάλο με τον τελευταίο από κοντά να πλασάρει εύκολα για το 1-1.

Β’ Ημίχρονο

Μουδιασμένα και με προσοχή στην άμυνα μπήκαν στο δεύτερο ημίχρονο οι δύο ομάδες, με την Τσέλσι να χάνει μία καλή ευκαιρία όταν ο Στάριτζ σούταρε λίγο άουτ στο ξεκίνημα. Αλλά μέχρι εκεί με το ρυθμό να είναι σαφώς κατώτερος του πρώτου 45λεπτου και τους γηπεδούχους να έχουν ελαφρώς την κατοχή.

Η φάση του 58’ όμως σημάδεψε το ματς. Ο Ραμίρες ξεχύθηκε στην αντεπίθεση με τον Κλισί να τον ανατρέπει από πίσω πριν μπει στην περιοχή και να δέχεται τη δεύτερη κίτρινη κάρτα παίρνοντας την άγουσα για τα αποδυτήρια. Ο Μαντσίνι έριξε τον Κ.Τουρέ στη θέση του Αγουέρο αλλάζοντας τη φιλοσοφία του πλέον με την αριθμητική υπεροχή και τη ψυχολογία στην πλευρά των Λονδρέζων.

Η Τσέλσι άρχισε να πιέζει όσο περνούσε ο χρόνος, η μεγάλη φάση δεν ήρθε ποτέ, αλλά ο συνωστισμός αποδείχτηκε αρκετός. Και αυτό γιατί στο 83’ ο Στάριτζ σούταρε με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Λέσκοτ και τον διαιτητή να δίνει σωστά το πέναλτι χωρίς δισταγμό. Ο Λάμπαρντ που είχε μπει στο ματς ανέλαβε την εκτέλεση και δεν αστόχησε χαρίζοντας μία μεγάλη νίκη στην Τσέλσι με 2-1 και παράλληλα την πρώτη ήττα στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν για τη Σίτι.


Συνθέσεις Ομάδων

Τσέλσι: Τσεχ, Κόουλ, Τέρι, Μποσίνγκουα, Ιβάνοβιτς, Ραμίρες, Μεϊρέλες (73΄Λάμπαρντ) , Ρομέου, Μάτα (84’ Μαλουντά), Στάριτζ (Μίκελ), Ντρογκμπά

Πάγκος: Τέρνμπουλ, Φερέιρα, Καλού, Τόρες

Μαν.Σίτι: Χαρτ, Κλισί, Λέσκοτ (85’ Τζέκο), Κομπανί, Ζαμπαλέτα, Μπάρι, Γ.Τουρέ, Μίλνερ, Σίλβα (75’ Ντε Γιονγκ),
Μπαλοτέλι, Αγουέρο (64’ Κ.Τουρέ)

Πάγκος: Παντιλιμον, Σάβιτς, Τζόνσον, Νασρί 

Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *