Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Εισιτήριο για τα προημιτελικά πήρε ο Ατρόμητος


Το εισιτήριο για τα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδος πήρε ο Ατρόμητος, επικρατώντας 2-1 του ΠΑΟΚ, στην παράταση μέσα στην Τούμπα. Ο «Δικέφαλος του Βορρά» κρατούσε μέχρι το 90’ την πρόκριση αλλά ο περσινός φιναλίστ του θεσμού έδειξε ότι έχει αποκτήσει μέταλλο που του επιτρέπει να κάνει τέτοιου είδους ανατροπές.

Χαρακτηριστικό είναι πως ο Ατρόμητος σε όλα τα ματς Κυπέλλου που έχει δώσει, έχει ανατρέψει το εις βάρος του σκορ. Στην 4η φάση της διοργάνωσης είχε επικρατήσει της Αναγέννησης Επανομής με 3-2 αλλά είχε μείνει πίσω στο σκορ με 1-0 ενώ στην 5η φάση ο Άρης είχε προηγηθεί αλλά τελικά οι Περιστεριώτες ήταν εκείνοι που πανηγύρισαν την πρόκριση στους «8».

Ο Λίνο έβαλε μπροστά τον ΠΑΟΚ στο 28’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, έπειτα από χέρι του Τόμας για το οποίο οι Περιστεριώτες διαμαρτύρονται, αλλά ο Ατρόμητος στάθηκε τυχερός στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων αφού η πορεία της μπάλας στην σέντρα-σουτ του Φυτανίδη, μπέρδεψε τον Γλύκο και πέρασε την γραμμή της εστίας του, οδηγώντας το ματς στην παράταση. Ο Μπρίτο «πάγωσε» την Τούμπα, πλασάροντας άψογα, κάνοντας το τελικό 2-1.

                                          

                                         ΤΟ ΜΑΤΣ

Το πρώτο σαραπεντάλεπτο ήταν γεμάτο… νεύρα. Αυτό φαίνεται και από τα στατιστικά αφού και οι δύο ομάδες είχαν από μία τελική προσπάθεια. Ο Ατρόμητος στεκόταν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και προσπαθούσε να αναπτυχθεί σωστά έτσι ώστε να μπει στην περιοχή του ΠΑΟΚ με τις καλύτερες των προϋποθέσεων. Η άμυνα του «Δικεφάλου του Βορρά» όμως είχε κλείσει σωστά τους διαδρόμους.

Στο 18’, οι Περιστεριώτες είχαν την πρώτη τους καλή ευκαιρία με τον Καραγκούνη να βγαίνει ωραία στην πλάτη της αμυντικής γραμμής του ΠΑΟΚ, να προσπαθεί να «κρεμάσει» τον Γλύκο αλλά τελικά να βλέπει την μπάλα να βγαίνει άουτ. Στο 27’ όμως, έγινε η φάση από την οποία ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε. Ο Σαλπιγγίδης, ο οποίος ήταν σε θέση οφ σάιντ, δέχθηκε την πάσα από τον Φωτάκη στην μεγάλη περιοχή του Ατρομήτου και στην προσπάθεια του να σεντράρει προς την εστία, η μπάλα χτύπησε στο χέρι του Τόμας. Την ώρα που ο Λίνο εκτέλεσε το πέναλτι και άνοιξε το σκορ, ο πάγκος των Περιστεριωτών διαμαρτυρόταν έντονα στους διαιτητές. Έτσι, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια.

Ο Ατρόμητος στο δεύτερο μέρος μπήκε με διάθεση να πιέσει και να φέρει το ματς στα ίσια. Αν και είχε στην κατοχή την μπάλα δεν κατάφερνε να μπει στην περιοχή του ΠΑΟΚ, ο οποίος προσπαθούσε να χτυπήσει με αντεπιθέσεις. Στο 62’ ο Ρομπέρ έχασε μια καλή ευκαιρία να διπλασιάσει τα τέρματα του ΠΑΟΚ και να «κλειδώσει» τη νίκη όταν τον έβγαλε τετ α τετ με τον Ιτάνζ ο Αθανασιάδης αλλά το πλασέ του Γάλλου εξουδετερώθηκε από τον γκολκίπερ των Περιστεριωτών.

Ο Δώνης έριξε στην μάχη τους Μήτρογλου και Τάτο μήπως και μπορέσουν να αλλάξουν την εικόνα του ματς. Ο Φυτανίδης όμως στις καθυστερήσεις προσπάθησε να γεμίσει στην περιοχή αλλά με την σέντρα-σουτ που επιχείρησε, είδε την μπάλα να περνά την γραμμή της εστίας του Γλύκου και οι συμπαίκτες του να πανηγυρίζουν την ισοφάριση.

Το ματς οδηγήθηκε στην παράταση, στο πρώτο λεπτό της οποίας, ο Μπρίτο ύστερα από εξαιρετικό πάτημα του Μήτρογλου, βρέθηκε στην μεγάλη περιοχή και με εκπληκτικό πλασέ έγραψε το 2-1 για τον Ατρόμητο.

Ο ΠΑΟΚ απείλησε δέκα λεπτά αργότερα αλλά η κεφαλιά του Τσιρίλο κατέληξε εκατοστά άουτ από το δεξί δοκάρι του Ιτάνζ. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους της παράτασης, ο Ατρόμητος θα μπορούσε να πετύχει και τρίτο γκολ αλλά ο Αναστασάκος δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα ύστερα από ωραιότατο κατέβασμα του Μήτρογλου.

Ο Ατρόμητος δεν κινδύνευσε στο δεύτερο μέρος της παράτασης και πήρε την σημαντική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου.

             
                  ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΥΟ ΟΜΑΔΩΝ

ΠΑΟΚ (Λ. Μπόλονι): Γλύκος, Λίνο, Έτο (40’ Σνάουτσνερ), Μαλεζάς, Τσιρίλο, Λάζαρ (84’ Ίβιτς), Γκαρσία, Φωτάκης (46’ Μπαλάφας), Ρομπέρ, Σαλπιγγίδης, Αθανασιάδης.

Στον πάγκο: Κρέσιτς, Σταφυλίδης, Πόποβιτς, Γιάννου.

Ατρόμητος (Γ. Δώνης): Ιτάνζ, Σκόνδρας, Γιαννούλης (62’ Μήτρογλου), Τόμας, Φυτανίδης, Σφακιανάκης, Καραμάνος (72’ Τάτος), Δημούτσος (84’ Μπρίτο), Επστάιν, Καραγκούνης, Αναστασάκος

Στον πάγκο: Ράντμαν, Οικονόμου, Νάστος, Μπάλλας.

Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *