Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Της το ‘βγαλε από τη μύτη!


ΑΡΣΕΝΑΛ - ΜΙΛΑΝ : 3 - 0

Μία ανάσα από την μεγαλύτερη ανατροπή στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ έφτασε η Άρσεναλ που νίκησε 3-0 την Μίλαν στο "Emirates" στην ρεβάνς του 4-0 υπέρ των Ιταλών!

Οι "ροσονέρι" πίστευαν ότι θα είχαν εύκολη αποστολή για να σφραγίσουν το εισιτήριο για τους "8", αλλά οι "κανονιέρηδες" τους ανάγκασαν να δουν τον Χάρο με τα μάτια τους!

Με τρία τέρματα μέχρι το 42' άγγιξαν το ποδοσφαιρικό θαύμα, αλλά η κούραση στο δεύτερο ημίχρονο δεν τους επέτρεψε να ολοκληρώσουν τον άθλο τους.

Οι «ροσονέρι» τελικά πήραν το εισιτήριο για τα προημιτελικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης αλλά η ομάδα του Βενγκέρ κέρδισε το χειροκρότημα όλων των φιλάθλων. Οι Λονδρέζοι ήταν καταιγιστικοί από το πρώτο λεπτό της αναμέτρησης. Ψυχωμένοι και με έναν Ροσίτσκι να θυμίζει τα… νιάτα του, θα μπορούσαν να έχουν ισοφαρίσει το σκορ του πρώτου αγώνα από το πρώτο ημίχρονο.

Η Μίλαν ήταν τυχεροί. Απείλησε μόνο σε δύο περιπτώσεις αλλά στα τελευταία λεπτά προτίμησε να φυλάξει τα νώτα της και να κρατήσει αυτό το σε βάρος της 3-0 που όσο βαρύ και αν ήταν της έδινε την πρόκριση… Έτσι και έγινε.




Η Άρσεναλ από το πρώτο λεπτό έδειξε την διάθεση να ελέγξει τον ρυθμό και να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Πριν καλά καλά οι παίκτες της Μίλαν καταλάβουν τι έγινε, βρέθηκαν πίσω στο σκορ. Ο Κοσιελνί μετά την εκτέλεση κόρνερ σηκώθηκε ψηλά μέσα στην περιοχή και με το κεφάλι νίκησε τον Αμπιάτι για το 1-0 στο 7΄.

Μόλις στο 10ο λεπτό του αγώνα οι «κανονιέρηδες» έφτασαν κοντά στο 2-0. Ο Φαν Πέρσι κινήθηκε εξαιρετικά ανάμεσα σε Μεξές και Σίλβα και σούταρε από πλάγια θέση αλλά ο Αμπιάτι έδιωξε με τα πόδια.

Στο 18ο λεπτό, η ομάδα του Βενγκέρ απείλησε ξανά. Ο Φαν Πέρσι με αριστερό σουτ έξω από την περιοχή ανάγκασε τον Αμπιάτι σε μία εντυπωσιακή επέμβαση. Ότι δεν κατάφερε όμως να κάνει ο Ολλανδός, το έκανε το Ροσίτσκι στο 25ο λεπτό.

Μετά από κακή απομάκρυνση της μπάλας από τον Σίλβα, ο Τσέχος έγινε κάτοχος της μπάλας και με σουτ μέσα από την περιοχή έκανε το 2-0. Η Μίλαν δεν μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτα. Ο Ροσίτσκι «όργωνε» το γήπεδο και το 3-0 έμοιαζε να πλησιάζει…

Ο Τσάμπερλεϊν στο 41ο λεπτό έκανε άνω-κάτω την άμυνα της Μίλαν και ανατράπηκε από τον Μεσμπά. Ο διαιτητής έδωσε πέναλτι και ο Φαν Πέρσι ευστόχησε από την άσπρη βούλα για να κάνει το 3-0 με το οποίο οι «κανονιέρηδες» πήγαν στα αποδυτήρια.

Ο ρυθμός ήταν εξαιρετικός και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Η Μίλαν έψαχνε έναν τρόπο να ισορροπήσει την κατάσταση αλλά η άμυνα της Άρσεναλ ήταν πολύ καλά οργανωμένη.

Στο 58΄ η Άρσεναλ έχασε ανεπανάληπτη ευκαιρία. Ο Ζερβίνιο μπήκε στην περιοχή, σούταρε και η μπάλα βρήκε στον Μεξές και στρώθηκε στον Φαν Πέρσι. Ο Ολλανδός μπροστά στον Αμπιάτι δεν πλάσαρε σωστά και ο γκολκίπερ της Μίλαν μπλόκαρε.

Στο 62΄η Μίλαν έφτασε πολύ κοντά στο 3-1… Ο Σέζνι έκανε τεράστιο λάθος, έδωσε την μπάλα στον Ιμπραΐμοβιτς που θέλοντας να προλάβει πλάσαρε από μακριά και η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Ο Αλέγκρι έριξε στο παιχνίδι τον Ακουιλάνι για να «συμμαζέψει» το κέντρο καθώς ο Φαν Μπόμελ ήταν πολύ μόνος και δεν μπορούσε να αντεπεξέλθει απέναντι σε Ροσίτσκι και Τσάμπερλεϊν. Στο 76ο λεπτό η Μίλαν έχασε την μεγάλη ευκαιρία να μειώσει.

Ο Ακουιλάνι έβγαλε την παράλληλη μπαλιά μέσα στην περιοχή και ο Νοτσερίνο βρέθηκε σε θέση βολής αλλά δεν κατάφερε να πλασάρει… Ο Σέζνι μάζεψε και άφησε τους «ροσονέρι» να τραβάνε τα μαλλιά τους…

Από εκείνο το σημείο και έπειτα, η Μίλαν γύρισε πίσω. Κράτησε την μπάλα, εκμεταλλευόμενοι και την κούραση των παικτών της Άρσεναλ και τελικά πήρε την πρόκριση με αυτό το 3-0.

Πηγή  : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *