Δευτέρα 16 Απριλίου 2012

Στον τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας η Τσέλσι


Στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Αγγλίας για 11η φορά στην ιστορία της θα βρεθεί η Τσέλσι! Οι «μπλε», στο μεγάλο ντέρμπι του Λονδίνου κόντρα στην Τότεναμ, στο «Γουέμπλεϊ», δεν επέτρεψαν σε όσους περίμεναν στη γωνία να ασχοληθούν με ένα αμφισβητούμενο γκολ και διέλυσαν τα «σπιρούνια» με σκορ 5-1!

Ίσως η πιο καθοριστική στιγμή του δεύτερου ημιτελικού στο «στολίδι» του Λονδίνο ήταν αυτή του 49ου λεπτού, όταν ο Μάτα πλάσαρε προ κενής εστίας σε φάση διαρκείας στα καρέ του Κουντιτσίνι κι ενώ ο Άσου Εκοτό φαίνεται ότι δεν αφήνει τη μπάλα να περάσει τη γραμμή, ο ρέφερι έδειξε σέντρα. Έτσι, έγινε το 2-0, η Τότεναμ μείωσε σχεδόν άμεσα, αλλά έπειτα υποτάχθηκε και δέχτηκε ακόμη τρία γκολ για το τελικό 5-1.

Η Τσέλσι, θα αντιμετωπίσει στον μεγάλο τελικό της 5ης Μαΐου, τη Λίβερπουλ που προκρίθηκε εις βάρος της Έβερτον με 2-1, το μεσημέρι του Σαββάτου.

Α’ ημίχρονο:

Η Τσέλσι ήταν αυτή που πέτυχε τον στόχο που μάλλον έθεσαν και οι δύο ομάδες του δεύτερου ημιτελικού στο «Γουέμπλεϊ» για το πρώτο 45λεπτο. Οι «μπλε», κατάφεραν να αναπτύξουν το παιχνίδι τους στον αγωνιστικό χώρο, είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά το παιχνίδι όσο περνούσε η ώρα άνοιγε όλο και περισσότερο. Η Τότεναμ, με τους Πάρκερ και Φαν ντερ Φάαρτ έβρισκε χώρους και παρά το γεγονός πως αμυνόταν πιο συχνά από τους «μπλε», απείλησε περισσότερο από αυτούς! Στο 36ο λεπτό, ο Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ είδε τον Τέρι να απομακρύνει με το γόνατο πάνω στη γραμμή.

Τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Ολλανδός έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι έπειτα από γέμισμα, το οποίο απέτυχε να βρει ο Αντεμπαγιόρ. Τελικά, στο 43’ κι από μια βαθιά μπαλιά του Τέρι, η κλάση του Ντιντιέ Ντρογκμπά έκανε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο και έδωσε στην Τσέλσι προβάδισμα πρόκρισης. Ο Ιβοριανός «κατέβασε» λίγο έξω από την περιοχή, έπαιξε με πλάτη τον Γουίλιαμ Γκαλάς, πέρασε, έφερε τη μπάλα στο αριστερό και με «κεραυνό» την έστειλε στα δίχτυα του Κουντιτσίνι για το 1-0!

Β’ ημίχρονο:

Το σενάριο του ημιτελικού ευνόησε στον μέγιστο βαθμό την Τσέλσι! Μετά το γκολ στη λήξη του πρώτου μέρους, διπλασίασε τα τέρματά της άμεσα με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, έστω κι αν το γκολ που πέτυχε ο Μάτα δεν έπρεπε να μετρήσει. Στο 49ο λεπτό, λοιπόν, ο Νταβίντ Λουίζ πήδηξε πρώτος για την κεφαλιά στην περιοχή της Τότεναμ, ο Τέρι πήρε τη δεύτερη αλλά και πάλι η μπάλα δεν πήγε προς την εστία, με αποτέλεσμα ο επερχόμενος Μάτα να πλασάρει με εξουδετερωμένο τον Κουντιτσίνι. Ο Άσου Εκοτό που ήταν πάνω στη γραμμή φάνηκε να σταματάει τη μπάλα, αλλά δεν ήταν αρκετό για τον ρέφερι του αγώνα που έδειξε σέντρα και 2-0!

Κι εκεί που όλα… είχαν τελειώσει, η θεία δίκη έκανε την εμφάνισή της! Τα «σπιρούνια», έφτασαν στη μείωση του σκορ με το γκολ του Γκάρεθ Μπέιλ στο 56’, δίνοντας πνοή στο ματς! Η Τότεναμ κυνήγησε την ισοφάριση, κέρδισε κάποια κόρνερ, αλλά ο συναγερμός στην περιοχή της Τσέλσι πάντα έληγε χωρίς κάποιο αποτέλεσμα για την ομάδα του Ρέντναπ. Οι «μπλε» προετοίμαζαν το… τελειωτικό χτύπημα και προσπαθούσαν κυρίως με την ταχύτητα των Μάτα και Ντρογκμπά στην επίθεση. Βέβαια, κανείς από τους δύο δεν πέτυχε δεύτερο προσωπικό γκολ και ο Ραμίρες ήταν αυτός που έριξε τους τίτλους τέλους στην αναμέτρηση στο 76ο λεπτό. Από εκπληκτική μπαλιά του Μάτα, ο μέσος της Τσέλσι με πλασέ στην κίνηση νίκησε για τρίτη φορά τον Κουντιτσίνι, ενώ οι Λάμπαρντ (81΄) και Μαλουντά (90’ + 4’) διαμόρφωσαν το τελικό 5-1!

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Τότεναμ: Κουντιτσίνι, Γκαλάς, Κινγκ, Γουόκερ, Άσου Εκοτό, Μπέιλ, Λένον, Πάρκερ, Φαν ντερ Φάαρτ (75’ Ντεφό), Μόντριτς, Αντεμπαγιόρ

Τσέλσι: Τσεχ, Κόουλ, Νταβίντ Λουίζ (59’ Κέιχιλ), Μποσίνγκουα, Τέρι, Ραμίρες (82’ Μαλουντά), Λάμπαρντ, Μίκελ, Μάτα, Ντρογκμπά (84’ Τόρες), Καλού

Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *