Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012

ΠΑΟΚ στα ψηλά, ΠΑΟ και ΑΕΚ στα χαμηλά


Βίοι αντίθετοι στη Σούπερ Λίγκα, όπου ο Παναθηναϊκός και η ΑΕΚ σημειώνουν το ένα αρνητικό ρεκόρ μετά το άλλο και ο ΠΑΟΚ κατάφερε να ισοφαρίσει μία από τις καλύτερες επιδόσεις του στο σκοράρισμα. Για πρώτη φορά το «τριφύλλι» δεν κερδίζει στην έδρα του στους τρεις πρώτους αγώνες της σεζόν, ενώ η Ένωση έσπασε το ρεκόρ χειρότερης εκκίνησης της 1963/64. Από την πλευρά του, ο «Δικέφαλος του Βορρά» είναι η τρίτη φορά που πετυχαίνει τέσσερα γκολ σε βάρος του Άρη.

Το sport-fm.gr σάς αναλύει -με τη βοήθεια της γλώσσας των αριθμών- την εικόνα της 5ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. 

Τα σημαντικότερα στατιστικά στοιχεία της 5ης αγωνιστικής 


  •   Για πρώτη φορά ο Παναθηναϊκός έμεινε χωρίς νίκη στα τρία πρώτα ματς που έδωσε στην έδρα του. Το χειρότερο ξεκίνημα - μέχρι χθες - του «τριφυλλιού» ήταν το 1979/80, όταν είχε δύο ισοπαλίες στην έδρα του (στη Λεωφόρο): 3-3 με τον Άρη και 1-1 με τον Εθνικό, μέχρι που νίκησε στο τρίτο παιχνίδι τη Δόξα Δράμας με 2-0. 
  • Όσον αφορά το σερί τριών παιχνιδιών χωρίς νίκη - ανεξάρτητα από την αγωνιστική - φτάνουμε στην περίοδο 2006/07, όταν οι «πράσινοι» τελείωσαν με τρεις ήττες και μία ισοπαλία ως γηπεδούχοι. Επίσης, το συνολικό ξεκίνημα του Παναθηναϊκού με μία νίκη, τρεις ισοπαλίες και μία ήττα είναι ακριβώς ίδιο με αυτό της περιόδου 1986-87. Φέτος, όμως, η κατάσταση είναι χειρότερη λόγω της τιμωρίας των -2 βαθμών. 
  •   Το ρεκόρ χειρότερης εκκίνησης της 1963/64 έσπασε η ΑΕΚ. Εκείνη την αγωνιστική περίοδο η Ένωση μετρούσε και τότε δύο ισοπαλίες και τρεις ήττες στο ξεκίνημα του πρωταθλήματος, όμως δεν ήταν μόνη στην τελευταία θέση της βαθμολογία όπως συμβαίνει αυτή τη στιγμή. Τότε οι «κιτρινόμαυροι» ήταν ισόβαθμοί με επτά βαθμούς (ίσχυε ακόμα το 3-2-1) ) μαζί με τους Εθνικό, Αιγάλεω, Απόλλωνα Καλαμαριάς και είχε καλύτερο συντελεστή τερμάτων απ' όλους. 
  •   Είχε συμβεί ξανά στο παρελθόν να σημειωθούν πέντε γκολ σε αγώνα του ΠΑΟΚ με τον Άρη. Τη σεζόν είχε 1974/75 ο «Δικέφαλος του Βορρά» είχε νικήσει με σκορ 5-0 τους «κίτρινους», όμως πρώτη φορά μπήκαν πέντε γκολ και από τις δύο ομάδες στο πρώτο ημίχρονο κλασικού ντέρμπι της Θεσσαλονίκης. 
  • Τέσσερα είχαν μπει την αγωνιστική 2009/10, στη νίκη του Αρη με 3-2 για τα πλέι οφ της Σούπερ Λίγκας (ημίχρονο 2-2) και το 1971/72, στο ματς που έληξε 3-3 στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (3-1 ο Αρης στο α'). Πάντως, ο ΠΑΟΚ είναι τρίτη φορά που καταφέρνει να πετύχει τέσσερα γκολ σε βάρος του Άρη. Οι άλλες δύο ήταν στις 22 Νοεμβρίου 2009 (4-1) και στις 7 Δεκεμβρίου 1994 (0-4). 
  •   Τις εκατό εμφανίσεις σε όλες τις διοργανώσεις με ελληνικές ομάδες έφτασε ο Μαρσελίνιο. Ο Βραζιλιάνος εξτρέμ της Ξάνθης είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στις 25 Ιανουαρίου 2009 με τη φανέλα της Καλαμάτας, στην οποία είχε αγωνιστεί ως δανεικός - και τότε η μακεδονική ομάδα είχε επικρατήσει με σκορ 1-0 του Απόλλωνα Καλαμαριάς για τη Β' Εθνική. 
  •   Τέλος στο εντυπωσιακό αήττητο σερί του Πανθρακικού στην έδρα του έβαλε χθες η Βέροια. Η τελευταία ήττα των νεοφώτιστων στην Κομοτηνή ήταν στις 20 Μαρτίου 2011, όταν είχαν χάσει με σκορ 1-0 από τη Δόξα Δράμας. Από τότε μέχρι και χθες μετρούσαν είκοσι σερί νίκες και δύο ισοπαλίες, μία εκ των οποίων ήταν με τη Βέροια. 
  •   Τις εκατό συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις έφτασε ο Νίκος Αναστασόπουλος, ο οποίος είχε πραγματοποιήσει την πρώτη του εμφάνιση το 1996. Σε αυτές υπολογίζονται τέσσερις εμφανίσεις στο κυπριακό πρωτάθλημα με την ΑΕΚ Λάρνακας τη σεζόν 2006/07. 
  •   Το έκτος έδρας σερί του διεύρυνε ο Ολυμπιακός, ο οποίος έφτασε τις εννέα νίκες μακριά από το «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Η τελευταία απώλεια των Πειραιωτών ήταν στις 22 Ιανουαρίου, όταν είχαν χάσει με σκορ 1-0 στην έδρα της Skoda Ξάνθης. Την ίδια ώρα, οι «ερυθρόλευκοι» παραμένουν στο κυνήγι της κατάρριψης του... αρχαίου ρεκόρ του 1966-67, όταν είχε «11 στα 11» στο ξεκίνημα. 
  •   Η χθεσινή ήττα του Άρη από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα ήταν η 400η στην ιστορία των «κίτρινων» στην πρώτη κατηγορία του πρωταθλήματος. 
  •   Τις εκατό συμμετοχές στην Α’ Εθνική συμπλήρωσε ο Κεντάλ Ουκάρ. Ο Γάλλος χαφ του Πλατανιά είχε πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του σε έναν ιστορικό αγώνα, εκείνο του Πανιωνίου με τον Ιωνικό (2-0) στις 25 Αυγούστου 2002, όπου η αρχή ενδεκάδα των φιλοξενούμενων αποτελείτο μόνο από ξένους. 
  •   Για πρωτοφανές ρεκόρ θα μιλάμε στις επόμενες αγωνιστικές, αν συνεχίσουν οι παίκτες των ομάδων της Σούπερ Λίγκας να παραβιάζουν τις δικές τους εστίες. Το συγκεκριμένο σερί συνεχίστηκε χθες με τον Γκλέισον της Ξάνθης και ήδη μετράμε έξι αυτογκόλ σε μόλις πέντε αγωνιστικές. Οι πέντε προηγούμενοι... αυτόχειρες είναι οι Γουναρίδης, Βάντο (ΟΦΗ), Κουλοχέρης (Πανιώνιος), Χαμπλ (Κέρκυρα) και Σκλιοπίδης (Πανθρακικός). 
  •   Τις διακόσιες συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις συμπλήρωσε ο Πέτρος Κανακούδης. Ο 28χρονος αριστερός μπακ του Πλατανιά - άρχισε ως αμυντικός χαφ και πλέον έχει καθιερωθεί ως αριστερός αμυντικός - μετράει 90 παρουσίες στην Α' Εθνική, 59 στη Β', 34 στη Γ' και 17 στο Κύπελλο. Στο Κύπελλο είχε κάνει και το ντεμπούτο του, με τη φανέλα του ΠΑΟΚ, στον αγώνα με τη Χαλκηδόνα στις 15/1/2002 (1-0).

Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *