Παρασκευή 16 Νοεμβρίου 2012

Ξημερώνει νέα μέρα για τον ΠΑΟ


Πολλαπλά κερδισμένος βγαίνει ο Παναθηναϊκός μετά τη χθεσινή μεγάλη νίκη απέναντι στη Ρεάλ Μαδρίτης. Πέρα από τα προφανή βαθμολογικά οφέλη, καθώς οι «πράσινοι» επέστρεψαν δυναμικά σε τροχιά πρόκρισης στο Top 16 και διεκδίκησης μιας καλής θέσης στην κατάταξη του πρώτου ομίλου, κατάφεραν να αποβάλουν το άγχος που βάραινε τα πόδια τους, να τονώσουν την ψυχολογία τους και να αποκαταστήσουν τη σχέση εμπιστοσύνης με τον κόσμο τους που είχε κλονιστεί μετά τις τρεις διαδοχικές ήττες που προηγήθηκαν της εύκολης νίκης του Ηλυσιακού.

Όλα αυτά δεν είναι αποτέλεσμα μόνο της νίκης, αλλά κυρίως της επιβλητικής εμφάνισης του «τριφυλλιού». Με εξαίρεση το μεγαλύτερο μέρος του πρώτου δεκαλέπτο και το ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου, ο Παναθηναϊκός ήταν εξαιρετικός.

Με αφετηρία πάντα την επιθετική του άμυνα, που απέφερε πολλά κλεψίματα, τάπες και οδήγησε σε λάθη και… νεύρα την πολύ παραγωγική επίθεση της «βασίλισσας», η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη βρήκε και ρυθμό στην επίθεση φτάνοντας σε αρκετά εύκολα καλάθια. Ο Διαμαντίδης δεν χρειάστηκε να αναλωθεί σε ατομικές ενέργειες, αφού αυτή τη φορά είχε στηρίγματα.

Παρότι ο Σχορτσανίτης εξουδετερώθηκε και δεν αξιοποιήθηκε, παρότι ο λαβωμένος Τσαρτσαρής ήταν στον πάγκο με πολιτικά, το «τριφύλλι» βρήκε λύσεις. Λάσμε και Μπράμος έδωσαν ενέργεια στην άμυνα και σκορ στην επίθεση, ο Ματσιούλις επιβεβαίωσε πως είναι ο συνεπέστερος των νεοαποκτηθέντων σε απόδοση, ο Πάνκο έκανε το καλύτερό του παιχνίδι, ενώ Ούκιτς και Κίτσεν αποδείχτηκαν χρήσιμοι.

Απέναντι στην πιο φορμαρισμένη ομάδα της Ευρώπης, που μετρούσε 11/12 σε Ευρωλίγκα και ACB ο Παναθηναϊκός έδειξε το καλύτερό του πρόσωπο.

Αύξησε την παραγωγικότητά του στην επίθεση (79 έναντι 74,4 πόντων μέχρι χθες), βελτίωσε αισθητά τα ποσοστά του στις βολές (81,8% με 18/22 χθες, ενώ στον πρώτο γύρο είχε 65,9%), έπιασε τα στάνταρ του στα δίποντα (55,3% από 58,2% στον πρώτο γύρο) κι αν δεν παρέμενε εκνευριστικά άστοχος από τα 6,75μ. (15,8% με 3/19, ενώ μέχρι χθες είχε το πιο αξιοπρεπές 30,8%) η νίκη θα ερχόταν πιο εύκολα.

Σε όλα αυτά προσθέστε και τα 12 λάθη, που είναι αισθητή βελτίωση από τον μέσο όρο των 17,2 που χάριζαν ως τώρα μια… θλιβερή πρωτιά στο «τριφύλλι». Η πράσινη άμυνα κράτησε τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της Ευρωλίγκας στους 68 πόντους, δηλαδή 16,4 κάτω από το μέσο όρο της μέχρι χθες στη διοργάνωση, ενώ η αεροπορία έκανε εξαιρετικά τη δουλειά της με 44 ριμπάουντ (35,8 ο μέσος όρος μέχρι χθες), 28 αμυντικά (από 25,2) και 16 επιθετικά (από 10,6).

Χαμηλοί τόνοι, δύο ματς-κλειδιά και… ενισχύσεις

Παρά τη σημασία της νίκης οι τόνοι στα αποδυτήρια μετά το ματς ήταν χαμηλοί. Οι παίκτες του Παναθηναϊκού απέφυγαν τις μεγαλοστομίες γνωρίζοντας πως ακόμη υπάρχουν αρκετές αδυναμίες που πρέπει να εξαλειφθούν, ενώ δεν έχει επιτευχθεί ούτε ο μίνιμουμ στόχος του Top 16. Τα δύο προσεχή ματς στην Ευρωλίγκα είναι πολύ σημαντικά, αρχής γενομένης από εκείνο κόντρα στην Καντού.

Οι δευτεραθλητές Ιταλίας μπορεί μετά τη δεύτερη ήττα τους απέναντι στην Ολίμπια να είναι σε μειονεκτική θέση, αλλά θα… καπελώσουν τον Παναθηναϊκό εφόσον νικήσουν στο Ντέσιο την επόμενη Παρασκευή και υπερκαλύψουν το -2 του πρώτου ματς στο ΟΑΚΑ.

Παράλληλα, ακολουθεί το ματς με την Ολίμπια που απειλεί να μπει στην… εξίσωση της πρόκρισης και θα τα καταφέρει με νίκη στην Αθήνα.

Στα προσεχή ματς ο Παναθηναϊκός ποντάρει σε ενίσχυση. Ο Μάρκους Μπανκς περνά από το μικροσκόπιο του Αργύρη Πεδουλάκη.

Η προετοιμασία για το κρίσιμο ματς με τη Ρεάλ Μαδρίτης δεν επέτρεψε να δοκιμαστεί όπως θα έπρεπε τις προηγούμενες μέρες, αλλά πλέον υπάρχει περισσότερος χρόνος. Ο Αμερικανός γκαρντ έχει περίπου 7-10 μέρες μπροστά του για να πείσει τον προπονητή του.

Αντίθετα, ο Τζέισον Καπόνο έρχεται για να μείνει… σίγουρα. Ο λευκός σουτέρ αναμένεται στην Αθήνα την Κυριακή και ο Αργύρης Πεδουλάκης ευελπιστεί πως στο πρόσωπό του θα βρει τη λύση στο πρόβλημα του μακρινού σουτ. Γιατί αυτό το 8/43 που έχουν στα δύο τελευταία ματς (36/126 και μόλις 28,6% στην Ευρωλίγκα) δεν είναι καθόλου τιμητικό.


Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *