Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Φαντάσματα στο Καυτανζόγλειο : Ολυμπιακός - Ατρόμητος 0 - 0


Για να δούμε τώρα ποια θα είναι η δικαιολογία; Γιατί μετά την κακή εμφάνιση με τον Ατρόμητο, όλοι στον Ολυμπιακό έβαλαν στο στόμα την «καραμέλα» της διακοπής του πρωταθλήματος και του ρεπό των Χριστουγέννων και προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τη μεγάλη δυσκολία που συνάντησαν για να κάμψουν την αντίσταση της μισής ομάδας του Περιστερίου με 1-0.

Τώρα, όμως, τι έφταιξε και οι Πειραιώτες δεν μπόρεσαν να σκοράρουν κόντρα στην πιο αδύναμη ομάδα του πρωταθλήματος και έμειναν στο 0-0 με τη Δόξα Δράμας, στο ουδέτερο Καυτανζόγλειο;
Ποιο θα είναι το άλλοθι που οι πλουσιοπάροχα πληρωμένοι παίχτες του Ολυμπιακού δεν μπορούσαν να αλλάξουν μια σωστή πάσα και, με εξαίρεση τις φάσεις του 1ου και του 60ού λεπτού, να δημιουργήσουν ευκαιρίες αξιώσεων μπροστά στην εστία των «Μαυραετών»; Πώς θα εξηγήσουν που παρά το γεγονός ότι το 0-0 παρέμενε, δεν είχαν το πάθος και τη δύναμη να «υπερβάλουν εαυτούς» και να κάνουν κάτι για να αλλάξει το αποτέλεσμα;
Και, όμως, το «φάντασμα» του Ολυμπιακού που παρουσιάστηκε χθες στη Θεσσαλονίκη δεν μπορεί να έχει καμιά δικαιολογία. Απέναντι σε μια ομάδα που είναι γεμάτη με νεαρά αμούστακα παιδιά και δανεικούς ποδοσφαιριστές, οι πρωταθλητές ήταν άξιοι της μοίρας τους. Πιο πολύ έμοιαζαν να είναι ακόμα σε ρεπό, παρά σε αγωνιστική δράση, και σε αυτό το θέμα μεγάλη ευθύνη έχει και ο Βαλβέρδε, ο οποίος δεν μπόρεσε να πείσει τους παίχτες του ότι οι διακοπές τελείωσαν και να δουν σοβαρά τον χθεσινό αγώνα.

Το «διά ταύτα» είναι πως ο Παναθηναϊκός με δύο ματς λιγότερα μείωσε τη διαφορά στους τέσσερις βαθμούς από τον Ολυμπιακό, ενώ το κλίμα βάρυνε στην ομάδα, αφού μετά τον ΟΦΗ και τον Αστέρα Τρίπολης, άλλοι δύο βαθμοί χάθηκαν εκτός προγράμματος.
Αντίθετα, η Δόξα Δράμας, μεταμορφωμένη υπό τις οδηγίες του Μ. Κατσαβάκη, «πάλεψε» το παιχνίδι με όσες δυνάμεις έχει και το φτωχό της ρόστερ, προσπάθησε στο β' ημίχρονο να απειλήσει και επιθετικά και πήρε πολύ δίκαια τον βαθμό της ισοπαλίας.
Σίγουρα οι Δραμινοί ήταν χθες στο Καυτανζόγλειο. Οι Πειραιώτες;
Από το πρώτο ημίχρονο φάνηκε ότι ο Ολυμπιακός δεν πατάει καλά. Μέχρι το 20' απείλησε δύο φορές με τον Μιραλάς, αλλά από εκείνο το σημείο και μετά έντεκα «ερυθρόλευκοι» πελαγοδρομούσαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο και ο ένας «κουτουλούσε» με τον άλλον.

Χωρίς οργανωτική βοήθεια από τους Μανιάτη και Μακούν, χωρίς ουσία από τους Μαρκάνο και Τοροσίδη, με κακή κίνηση από τους επιθετικούς Πάντελιτς, Φετφατζίδη και Μιραλάς, οι πρωταθλητές περίμεναν τη συμμαχία της τύχης για να σκοράρουν.
Με την έναρξη του β' ημιχρόνου ο Βαλβέρδε έβαλε στο παιχνίδι τους Γέστε και Τζιμπούρ στις θέσεις των Φουστέρ και Πάντελιτς, αλλά με εξαίρεση τη διπλή φάση του 60' με το δοκάρι του Τζιμπούρ, ο Ολυμπιακός παρέμεινε ακίνδυνος και ανούσιος.
Μάλιστα όσο περνούσε η ώρα η Δόξα έδειχνε πιο επικίνδυνη στις αντεπιθέσεις, αλλά οι παίχτες της στην τελική προσπάθεια έδειξαν έλλειψη εμπιστοσύνης στις δυνάμεις τους και έτσι δεν μπόρεσαν να πετύχουν την έκπληξη του πρωταθλήματος.
Τραγική η εμφάνιση του διαιτητικού τρίο. Ο ρέφερι Παπαπέτρου είχε πολλές λάθος υποδείξεις, σε ένα ματς που δεν είχε δύσκολες φάσεις, ενώ οι βοηθοί Βασιλειάδης και Τσολάκης δεν πέτυχαν οφσάιντ για οφσάιντ.

Ειδικά ο δεύτερος βοηθός Τσολάκης, δύο φορές σταμάτησε τον Τοροσίδη σε πολύ πλεονεκτική θέση στο 90' και το 92'. Ομως ούτε αυτές οι λανθασμένες υποδείξεις μπορούν να δικαιολογήσουν το χθεσινό ναυάγιο του Ολυμπιακού.

TO ΠΡΟΣΩΠΟ
Ο Ολυμπιακός ήταν ακίνδυνος χθες στο Καυτανζόγλειο, αλλά και όσες φορές προσπάθησε να απειλήσει, έπεσε πάνω στον Σέρεμετ. Ο Σλοβένος πορτιέρο ήταν αλάνθαστος, ενώ στο 60' έκανε την απόκρουση του αγώνα σε εξ επαφής σουτ του Αβρ. Παπαδόπουλου.

ΤΟ ΦΙΛΜ
1'. Κάθετη πάσα του Φουστέρ στον Μιραλάς, ο Βέλγος βρέθηκε τετ α τετ με τον Σέρεμετ, αλλά πλάσαρε άστοχα.
20'. Φουστέρ και Μιραλάς έπαιξαν το «ένα - δύο», όμως ο Βέλγος επιθετικός έχασε το κοντρόλ και ο Σέρεμετ μπλόκαρε την μπάλα.
42'. Δυνατό σουτ του Λίμα έξω από την περιοχή, ο Μέγιερι ήταν εκτός θέσης, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.
47'. Ο Αμπουμπακαρί από πολύ πλεονεκτική θέση προσπάθησε να σκοράρει, αλλά δεν έπιασε «γεμάτο» το σουτ και η μπάλα έφυγε άουτ.
60'. Φοβερή διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό. Ο Μιραλάς έκανε τη σέντρα, ο Τζιμπούρ με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Σέρεμετ, ο Αβρ. Παπαδόπουλος εξ επαφής προσπάθησε να σκοράρει, αλλά ο γκολκίπερ της Δόξας έδιωξε την μπάλα.
73'. Κόρνερ του Φετφατζίδη, ο Τοροσίδης κέρδισε την κεφαλιά, αλλά ο Σέρεμετ μπλόκαρε την μπάλα πάνω στη γραμμή της εστίας.
76'. Από πολύ καλή θέση ο Τοπούζης έκανε αδύναμο σουτ και μπλόκαρε ο Μέγιερι.
81'. Ο Αραβίδης βγήκε στην αντεπίθεση, μπήκε στην περιοχή, αλλά επιχείρησε πολύ κακό σουτ.


Ετοιμος να τους «τρίξει τα δόντια»
Ποιος είδε τον Βαγγέλη Μαρινάκη και δεν φοβήθηκε;
Εξαλλος ήταν ο πρόεδρος του Ολυμπιακού από τη χθεσινή εμφάνιση των «ερυθρολεύκων» και το ισόπαλο 0-0 με τη Δόξα Δράμας και σήμερα στη 1 το μεσημέρι θα πάει στου Ρέντη για να «τρίξει τα δόντια» στους ποδοσφαιριστές. Ο Β. Μαρινάκης έχει ιδιαίτερα εκνευριστεί επειδή οι παίκτες του Ολυμπιακού δεν έδειξαν πάθος για να ανατρέψουν το αρνητικό αποτέλεσμα και είναι διατεθειμένος να φτάσει στα άκρα αν συνεχίσουν κάποιοι να είναι αδιάφοροι.
Από χθες το βράδυ διοικητικοί κύκλοι έβγαζαν ένα κλίμα της σημερινής ομιλίας του «ερυθρόλευκου» προέδρου, κάνοντας λόγο για απαράδεκτη εμφάνιση και προσθέτοντας πως «οι παίκτες του Ολυμπιακού, που αμείβονται πλουσιοπάροχα, θα πρέπει να ματώνουν τις φανέλες τους όποιον αντίπαλο και αν έχουν απέναντί τους, σε οποιαδήποτε διοργάνωση» και έστελναν το μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση: «Οποιος δεν έχει καταλάβει τι βάρος και τι ιστορία έχει η φανέλα που φοράει, δεν έχει θέση στην ομάδα. Να σηκωθεί να φύγει».
Από τη διοίκηση είχαν παράπονα και από τον β' βοηθό διαιτητή Στ. Τσολάκη, ο οποίος ανέκοψε δύο φορές με ανύπαρκτα οφσάιντ τον Τοροσίδη στο 90' και στο 92', λέγοντας πως «παρά την κακή μας εμφάνιση, ο επόπτης δεν μας άφησε να πετύχουμε ένα γκολ, τουλάχιστον να μην πληρώσουμε με απώλεια βαθμών την τραγική μας εικόνα».
Ο Βαλβέρδε παραδέχτηκε «είμαστε παγωμένοι από το τελικό αποτέλεσμα» και συνέχισε: «Δεν κάναμε καλό παιχνίδι. Εκτιμήσαμε τον αντίπαλο λανθασμένα. Επρεπε να είχαμε περισσότερη ομαδικότητα και καλύτερη λειτουργία στην ανάπτυξη. Είχαμε λίγες ευκαιρίες, με εξαίρεση το δοκάρι και τη φάση με τον Αβραάμ. Η Δόξα κλείστηκε στην άμυνα και φρόντισε να παίξει με αντεπιθέσεις. Εκανε καλό παιχνίδι. Υπήρχε μία αίσθηση πως θα κερδίζαμε εύκολα, αλλά αυτό δεν συνέβη». Μάλιστα ο Ισπανός τεχνικός έκανε λόγο για οριακή κατάσταση: «Οταν χάνεις βαθμούς σε τέτοια ματς, νιώθεις πίεση? Τα περιθώρια στενεύουν για εμάς. Κάναμε ένα βήμα πίσω και πλέον θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί για να φτάσουμε στην κατάκτηση του τίτλου. Δεν θα πρέπει να έχουμε άλλες απώλειες. Αν υποτιμήσαμε τη Δόξα, την ευθύνη την έχει μόνο ο προπονητής?».
Στην αντίπερα όχθη ο τεχνικός των Δραμινών Μ. Κατσαβάκης τόνισε: «Είχαμε την τύχη με το μέρος μας. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα σταθήκαμε σωστά και προσπαθήσαμε ακόμα και για τη νίκη. Κάναμε τρεις αναγκαστικές αλλαγές?Θα χάσουμε τον Αραβίδη μετά τα ράμματα που έκανε στο κεφάλι». Ερωτηθείς αν έχει καλή παράδοση απέναντι στον Ολυμπιακό είπε: «Μη συγκρίνετε το παιχνίδι με την Καλαμαριά και την υπόθεση Βάλνερ. Δεν έχει σχέση», ενώ για το γεγονός ότι απουσίαζε από τη 18άδα ο Κανακούδης, ενώ δεν ήταν τραυματίας, είπε: «Οποιος δεν ακούει τον προπονητή, φεύγει...».
  • Παράπονα έχουν στη διοίκηση του Ολυμπιακού από τα σχόλια όσων περιγράφουν τους αγώνες στη NOVA και ειδικά τα παιχνίδια των «ερυθρολεύκων» και του Παναθηναϊκού. Γι' αυτό και θα υπάρξει επίσημη διαμαρτυρία, ενώ υπάρχουν σκέψεις ακόμα και να τινάξουν στον αέρα τη σύμβαση με το συνδρομητικό κανάλι.
Β. ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
Θα μιλήσει με «σκληρή γλώσσα» στους «ερυθρόλευκους» παίκτες στη σημερινή του επίσκεψη στου Ρέντη
Μ. ΚΑΤΣΑΒΑΚΗΣ
Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα σταθήκαμε σωστά και προσπαθήσαμε ακόμα και για τη νίκη.

Πηγή: ethnos.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *