Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Δεύτερη εκκίνηση στην Πρέμιερ


Όλα έτοιμα για το δεύτερο γύρο στην Πρέμιερ Λιγκ. Μετά από μία «τρελή» αγωνιστική που είδε τις τέσσερις πρώτες ομάδες της βαθμολογίας να παίρνουν όλες μαζί μόλις ένα βαθμό, η 20ης αγωνιστική υπόσχεται ανάλογο θέαμα καλωσορίζοντας θερμά το νέο έτος. Πώς; Μα με ντέρμπι! Η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται τη Λίβερπουλ στο ματς που τραβά πάνω του τα φλας στο Νησί.

Από εκεί και πέρα δύσκολη η αποστολή της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην έδρα της Νιούκαστλ, ενώ πιο εύκολο είναι το έργο της Τότεναμ στο «Γουάιτ Χαρτ Λέιν» κόντρα στη Γουέστ Μπρομ. Δοκιμασίες με εκτός έδρας ματς για τις Τσέλσι και Άρσεναλ κόντρα σε Γουλβς και Φούλαμ αντίστοιχα.

Αναλυτικά το preview της 20ης αγωνιστικής από το www.sport-fm.gr

Μαν.Σίτι – Λίβερπουλ

Στην κορυφή της βαθμολογίας βρίσκεται με το νέο έτος η Μάντσεστερ Σίτι και θα υποδεχτεί αφ’ υψηλού τη Λίβερπουλ στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Η βαθμολογική διαφορά (11) των δύο συλλόγων δε φαίνεται πάντως στη ψυχολογία τους με τους φιλοξενούμενος να έρχονται σε σαφώς καλύτερη κατάσταση.

Η Σίτι έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να αποσπαστεί τρεις βαθμούς από τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ στην κορυφή και μόλις μήνα μέρα μετά την ήττα των «κόκκινων διαβόλων» έχασε και η ίδια από τη Σάντερλαντ εκτός έδρας. Μετρά πλέον δύο αγώνες χωρίς νίκη και μάλιστα χωρίς να έχει πετύχει γκολ. Στο «Έτιχαντ» ωστόσο τα πράγματα είναι διαφορετικά με τους παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι να έχουν το απόλυτο σε εννιά αγώνες.

Ξέσπασμα για τη Λίβερπουλ με τη νίκη επί της Νιούκαστλ. Επειδή πήρε διαφορά από τους διώκτες της, επειδή εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο τα στραβοπατήματα των πρωτοπόρων και επειδή είδε τον ηγέτη της ομάδας, Στίβεν Τζέραρντ να σκοράρει και να δείχνει ότι σύντομα θα έχει ξεπεράσει πλήρως τον τραυματισμό του και θα πάρει σπίτι ξανά τη φανέλα βασικού. Έπιασε την Τσέλσι στην πέμπτη θέση.


Νιούκαστλ – Μαν. Γιουνάιτεντ

Όσο γλυκιά κι αν ήταν η ήττα (1-0) της Μάντσεστερ Σίτι από τη Σάντερλαντ, τα 70α γενέθλια του Σερ Άλεξ Φέργκιουσον «μαύρισαν» το περασμένο Σάββατο με την ήττα (3-2) από τη Μπλάκμπερν στο «Ολντ Τράφορντ». Έτσι, λοιπόν, οι «κόκκινοι διάβολοι» θέλουν κόντρα στη Νιούκαστλ να εκμεταλλευτούν τη δεύτερη ευκαιρία!

Βέβαια, όσο άσχημα έφυγε το 2011 για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, άλλο τόσο ισχύει το ίδιο και για τις «καρακάξες». Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου ηττήθηκε (3-1) από τη Λίβερπουλ, την Παρασκευή, στο παιχνίδι που άνοιξε την αυλαία της 19ης αγωνιστικής;!

Οι δύο αντίπαλοι θέλουν να κάνουν το δικό τους νέο ξεκίνημα με την έλευση του νέου έτους και η αναμέτρηση στο «Sports Direct Arena» προσφέρεται για το θετικό αποτέλεσμα! Οι συνθήκες του αγώνα είναι τέτοιες, που δεν μπορεί να ισχυριστεί καμία από τις δύο ομάδες ότι το «τρίποντο» είναι πιο σημαντικό για τη μια πλευρά. Η μεν Γιουνάιτεντ θέλει να διατηρηθεί στην κορυφή μετά και το «δώρο» της συμπολίτισσάς της, Σίτι, ενώ η Νιούκαστλ μετράει μόλις μια νίκη στις τελευταίες 8 αγωνιστικές, γεγονός που κάνει τον σύλλογο πλέον να ζητάει βαθμούς σε όλα τα ματς!


Τότεναμ – Γουέστ Μπρομ

Το 2012 μπορεί να μπήκε στραβά για την Τότεναμ αλλά ο Χάρι Ρέντναπ γνωρίζει ότι όλοι… αξίζουν μια δεύτερη ευκαιρία. Αυτή την ευκαιρία θα διεκδικήσουν και τα «σπιρούνια» στην αναμέτρηση με τη Γουέστ Μπρομ, στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής της Πρέμιερ Λιγκ!

Οι Λονδρέζοι έχασαν τεράστια ευκαιρία να μειώσουν ακόμη περισσότερο τη διαφορά τους από τους πρωτοπόρους στο -4, αλλά το γκολ του Ράφαελ Φαν ντερ Φάαρτ δεν αποδείχθηκε αρκετό για να έρθει το «τρίποντο» κόντρα στη Σουόνσι, το Σάββατο. Οι «κύκνοι» βρήκαν τον τρόπο να πάρουν έναν βαθμό με το γκολ του Σκοτ Σινκλέρ. Ο Χάρι Ρέντναπ έχει λόγους να ανησυχεί για το παιχνίδι με τους «baggies», αφού κάτω από το όνομα του Λέντλεϊ Κινγκ στο απουσιολόγιο προστέθηκε και αυτό του Σκοτ Πάρκερ που αποχώρησε τραυματίας από το «Liberty Stadium» με πρόβλημα στο δεξιό γόνατο!

Η Γουέστ Μπρομ αισθάνθηκε να… χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της στην αναμέτρηση με την Έβερτον, το μεσημέρι της Κυριακής. Ο Ανιτσέμπε χάρισε στα «ζαχαρωτά» τους τρεις βαθμούς της νίκης με γκολ στα τελευταία λεπτά του αγώνα, κάτι που έκανε τον Ρόι Χότζον να μιλήσει για ποδοσφαιρική αδικία. Οι «baggies» δεν απείλησαν ιδιαίτερα, είχαν ελάχιστες ευκαιρίες και φυσικά… τα βάζουν με την τύχη τους για το 2012!


Γουλβς – Τσέλσι

Η Πρωτοχρονιά «μαύρισε» για την Τσέλσι. Εν μέσω δυσαρέσκειας των οπαδών, απογοήτευσης των παικτών και προβληματισμού του Βίλας – Μπόας και της διοίκησης των «μπλε», η ομάδα του Λονδίνου επισκέπτεται το «Μολινό» για την αναμέτρηση με τη Γουλβς, ούσα με την πλάτη στον τοίχο!

Πριν από ένα χρόνο, η Τσέλσι επισκέφτηκε την έδρα των «λύκων» με πέντε βαθμούς στα τελευταία τέσσερα ματς. Οι φιλοξενούμενοι ηττήθηκαν με σκορ 1-0 και ο Κάρλο Αντσελότι έκανε λόγο για κακή παρένθεση. Φέτος, προηγήθηκε η κατάκτηση μόλις τριών βαθμών στα τελευταία τέσσερα ματς πριν την επίσκεψη στο «Μολινό», αλλά ο Αντρέ Βίλας – Μπόας μόνο για… κακές παρενθέσεις δεν μπορεί να μιλάει. Το τελευταίο «χτύπημα» με την ήττα (3-1) από την Άστον Βίλας το «Στάμφορντ Μπριτζ» δεν «μαύρισε» μόνο την Πρωτοχρονιά των Λονδρέζων, αφού ο Πορτογάλος τεχνικός αντιλήφθηκε ότι πλέον το κλίμα είναι εξαιρετικά βαρύ.

Σε μεταβατική περίοδο για τον σύλλογο και με τους Μάτα και Στάριτζ να είναι οι μοναδικοί που έχουν ξεχωρίσει τη φετινή σεζόν, ο νέος προπονητής της Τσέλσι καλείται να αλλάξει άμεσα την κατάσταση. Αυτή την κάκιστη κατάσταση των «μπλε» θέλει να εκμεταλλευτεί η Γουλβς. Φυσικά, στο πίσω μέρος του μυαλού των «λύκων» υπάρχει και η περσινή επιτυχία επί του συλλόγου από το Λονδίνο, κάτι που τότε, είχε αποτελέσει την απαρχή της επιβίωσης στην Πρέμιερ Λιγκ. Ο Μικ ΜακΚάρθι γνωρίζει πως η ομάδα του βρίσκεται μπροστά σε μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία στην αναμέτρηση με την Τσέλσι και ασφαλώς θα δώσει τις ανάλογες εντολές για πίεση και θράσος!


Φούλαμ-Άρσεναλ

Με θετική αύρα από τα τελευταία της αποτελέσματα υποδέχεται στο «Κρέιβεν Κότατζ» την Άρσεναλ η Φούλαμ. Οι γηπεδούχοι δείχνουν μία σχετική σταθερότητα πλέον την ώρα που η Άρσεναλ κάθε άλλο παρά απογοητευμένη είναι, βγαίνοντας κερδισμένη την περασμένη αγωνιστική από τα στραβοπατήματα των πρωτοπόρων.

Μία μόλις ήττα στα τέσσερα τελευταία της ματς μετρά η Φούλαμ και αυτή εντός προγράμματος από την Μαν.Γιουνάιτεντ. Έβγαλε με θετικό πρόσημο το πρόγραμμα των δύο συνεχόμενων εκτός έδρας παιχνιδιών με ισάριθμες ισοπαλίες με το ίδιο σκορ (1-1) στην έδρα της Τσέλσι και της Νόριτς. Βρίσκεται στη 14η θέση της βαθμολογίας και θέλει να συνεχίσει τη συγκομιδή της για να μην μπλέξει σε περιπέτειες.

Να βάλει τέλος στα σκαμπανεβάσματα θέλει η Άρσεναλ και να φτάσει επιτέλους μετά από καιρό σε δύο συνεχόμενες νίκες που θα της ανεβάσουν τη ψυχολογία ελπίζοντας για κάτι καλό. Άλλωστε την περασμένη αγωνιστική πήρε τα πάνω της, όχι μόνο από τη νίκη επί της ΚΠΡ αλλά και από τα στραβοπατήματα των υπολοίπων. Ελπίζει έτσι με μία ακόμη νίκη να πλησιάσει κι άλλο τους πρώτους και να αναπτερώσει τις ελπίδες της.


Γουίγκαν – Σάντερλαντ

Με το «δεξί» μπήκε ο νέος χρόνος για τις Γουίγκαν και Σάντερλαντ που αναμετρώνται στο «DW Stadium» για την 20η αγωνιστική της Πρέμιερ Λιγκ! Ακόμη ένα βήμα για να ξεφύγει από την επικίνδυνη ζώνη θέλουν να κάνουν οι «λάτικς», συνέχεια στην επιτυχία επί της Μάντσεστερ Σίτι θέλουν να δώσουν οι «μαυρόγατες»!

Η Γουίγκαν κατάφερε λίγες ώρες πριν την έλευση του 2012 να πάρει «χρυσό» βαθμό στο «Μπριτάνια» επί της Στόουκ, με την οποία έμεινε στο 2-2, ενώ η Σάντερλαντ έκανε ένα από τα πολλά «μπαμ» της αγωνιστικής του διημέρου που προηγήθηκε! Απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι που είχε την ευκαιρία να απολαύσει ξανά τη μοναξιά της κορυφής, «χτύπησε» στις καθυστερήσεις για να «κλέψει» τους τρεις βαθμούς της νίκης και με το 1-0 να «ανασάνει» και να αφήσει τους «πολίτες» στη… συγκατοίκηση με τη Γιουνάιτεντ στο ρετιρέ!

Ο Μάρτιν Ο’Νιλ συνεχίζει σε θετική τροχιά από την ημέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία των «μαυρόγατων», αφού μετράει πλέον τρεις νίκες σε πέντε ματς, κάνοντας όμως ένα… καλό δώρο στον φίλο του, Σερ Άλεξ Φέργκιουσον μετά τη «γκέλα» των «κόκκινων διαβόλων» στο Σαββατιάτικο ματς με τη Μπλάκμπερν. Από την πλευρά της, η Γουίγκαν που δεν θα έχει τον Γκάρι Κάλντουελ διαθέσιμο για τα επόμενα παιχνίδια λόγω τιμωρίας, πήρε βαθμό «χρυσάφι» στην έδρα της Στόουκ! Μπορεί το τελικό 2-2 να ήρθε με αμφισβητούμενο πέναλτι, αλλά οι «λάτικς» βρίσκονται πλέον στο -2 από τις θέσεις της σωτηρίας!


ΚΠΡ – Νόριτς

Μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις της 20ης αγωνιστικής, αν αναλογιστεί κανείς ότι πρόκειται για δύο ομάδες που πήραν το «εισιτήριο» για την Πρέμιερ Λιγκ το καλοκαίρι του 2011. Η ΚΠΡ υποδέχεται τη Νόριτς, με τους Ρέιντζερς να αναζητούν τη δεύτερη εντός έδρας νίκη για την τρέχουσα περίοδο.

Η αδυναμία της ομάδας του Γουόρνοκ να εκμεταλλευτεί το «Λόφτους Ρόουντ», εκεί όπου μετράει μόλις μια νίκη επί της Τσέλσι και έχει μαζέψει μόλις 7 από τους 27 βαθμούς που διεκδίκησε, είναι το θέμα που απασχολεί περισσότερο τον τεχνικό αλλά και τους οπαδούς του συλλόγου.

Η ΚΠΡ δεν θα έχει εύκολο έργο, αφού αντιμετωπίζει τη Νόριτς, με τους 17 βαθμούς σε 19 παιχνίδια στην πρώτη κατηγορία και με τον Πολ Λάμπερτ να… ανακατεύει αρκετά την «τράπουλα» σε κάθε παιχνίδι. Οι Μπάρτον και Σον Ράιτ Φίλιπς είναι τα πρώτα «βιολιά» για τους Ρέιντζερς, που όμως δεν είναι οι μοναδικοί που θέλουν πάση θυσία τους τρεις βαθμούς της νίκης. Τα «καναρίνια» πήραν βαθμό από το ματς μ τη Φούλαμ, ενώ οι γηπεδούχοι όσο κι αν προσπάθησαν να προβάλουν σθεναρή αντίσταση κόντρα στην Άρσεναλ, υπέστησαν ήττα με σκορ 1-0 στο «Έμιρεϊτς».


Έβερτον-Μπόλτον

Στα γνωστά λημέρια του πρώτου μισού του βαθμολογικού πίνακα επέστρεψε η Έβερτον μετά από πολύ καιρό και υποδέχεται με σαφώς καλή ψυχολογία την Μπόλτον. Η ουραγός της Πρέμιερ Λιγκ παιχνίδι με παιχνίδι δυσκολεύεται όλο και περισσότερο να ανασάνει και ψάχνει εναγωνίως βαθμούς.

Χαράς ευαγγέλια για την Έβερτον που συνεχίζει το θετικό της σερί και μετά την εκτός έδρας νίκη επί της Γουέστ Μπρομ, μετρά πλέον δύο νίκες και δύο ισοπαλίες στα τέσσερα τελευταία της παιχνίδια. Το αήττητο αυτό την ανέβασε μετά από καιρό και στην 9η θέση με τον Ντέιβιντ Μόγιες εμφανώς πιο ήρεμο να περιμένει άλλη μία νίκη εντός έδρας γνωρίζοντας ότι πλέον σύντομα θα έχει και τον Λάντον Ντόνοβαν στη διάθεσή του.

Αναπνευστήρα για να ανασάνει από το βυθό που βρίσκεται μόνη της στη βαθμολογία ψάχνει η Μπόλτον που είδε την Μπλάκμπερν να την προσπερνά και να την αφήνει τελευταία. Με μία νίκη στα οκτώ τελευταία ματς οι παίκτες του Όουεν Κόιλ δεν θα μπορούσαν να περιμένουν καλύτερη τύχη και ελπίζουν να την έχουν στο ματς με τα «ζαχαρωτά». Προέρχονται από εντός έδρας ισοπαλία κόντρα στη Γουλβς.


Μπλάκμπερν-Στόουκ

Με κεκτημένη ταχύτητα και το ηθικό στα ύψη υποδέχεται η Μπλάκμπερν τη Στόουκ στο άνοιγμα της αυλαίας της 20ης αγωνιστικής. Τα «ρόδα» συνεχίζουν να βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού, αλλά αυτή τη φορά σε απόσταση βολής για να ξεφύγουν, την ώρα που η Στόουκ συνεχίζει σταθερά από την 8η θέση της βαθμολογίας.

Δεν σταματά να ελπίζει η «κατατρεγμένη» Μπλάκμπερν με τη διοίκηση να νιώθει δικαιωμένη μέχρι ενός σημείου για την εμπιστοσύνη της στον Στιβ Κιν. Τα «ρόδα» κατάφεραν να κάνουν την έκπληξη της αγωνιστικής με το διπλό στο «Ολντ Τράφορντ» κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, λίγες μέρες μετά την ισοπαλία που πήραν κόντρα στη Λίβερπουλ. Πλέον ανέβηκαν ένα σκαλοπάτι στη βαθμολογία και βλέπουν τη σωτηρία σε απόσταση τριών βαθμών.

Τρία παιχνίδια χωρίς νίκη μετρά η Στόουκ και μετά από δύο συνεχόμενες εντός έδρας ισοπαλίες με την Άστον Βίλα και τη Γουίγκαν χωρίς να καταφέρει να μπορέσει να προσφέρει χαρά στον κόσμο της, θέλει να γυρίσει την κατάσταση και να μαζέψει τρεις πολύτιμους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει να τερματίσει όσο το δυνατόν ψηλότερα στο βαθμολογικό πίνακα. Γιατί όχι και ψηλότερα από την όγδοη θέση που βρίσκεται εδώ και καιρό.


Άστον Βίλα-Σουόνσι

Μόλις τρεις βαθμοί χωρίζουν τη Σουόνσι από την Άστον Βίλα που βρίσκεται στη μέση της βαθμολογίας. Οι «κύκνοι» δείχνουν ότι δεν ανέβηκαν για πλάκα στην Πρέμιερ Λιγκ, ωστόσο τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα στην έδρα των «χωριατών» που προέρχονται από σπουδαίο διπλό στο «Στάμφορντ Μπριτζ» κόντρα στην Τσέλσι.

Ξύπνησε η Άστον Βίλα και χαμογέλασε ο Άλεξ ΜακΛις μετά τη μεγάλη επιτυχία κόντρα στην Τσέλσι. Μέχρι εκείνη τη στιγμή η Βίλα μετρούσε μία νίκη στις επτά τελευταίες αγωνιστικές, έχοντας πετύχει μόλις τρία τέρματα σε αυτό το διάστημα. Τόσα όμως πέτυχε και κόντρα στους «μπλε» και οι τρεις πολύτιμοι βαθμοί πέρα του ότι ανέβασαν την ομάδα στη δέκατη θέση του πίνακα, της ανέβασαν και το ηθικό στα ύψη.

Τέσσερις αγώνες χωρίς νίκη μετρά η Σουόνσι και αυτό είναι λογικό να την ρίξει κάπως βαθμολογικά υποχωρώντας στη 15η θέση. Το μεγάλο πρόβλημα που αντιμετωπίζει είναι οι εκτός έδρας εμφανίσεις της, μιας και είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη μακριά από το γήπεδό της. Εντός έδρας πάντως δεν τα πάει καθόλου άσχημα και αυτό το έδειξε και κόντρα στην Τότεναμ με το ισόπαλο 1-1 να την αφήνει ικανοποιημένη.


Το πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής: 

Δευτέρα 2/1 (17:00) 

Άστον Βίλα-Σουόνσι
Μπλάκμπερν-Στόουκ
ΚΠΡ-Νόριτς
Γουλβς-Τσέλσι
Φούλαμ-Άρσεναλ (19:30)

Τρίτη 3/1 (21:45) 

Τότεναμ-Γουέστ Μπρομ
Γουίγκαν-Σάντερλαντ
Μαν.Σίτι-Λίβερπουλ (22:00)

Τετάρτη 4/1 (22:00) 

Έβερτον-Μπόλτον
Νιούκαστλ-Μαν.Γιουνάιτεντ


Το πρόγραμμα της επόμενης (21ης) αγωνιστικής: 

Σάββατο 14/1 (17:00) 

Άστον Βίλα-Έβερτον
Μπλάκμπερν-Φούλαμ
Τσέλσι-Σάντερλαντ
Λίβερπουλ-Στόουκ
Μαν.Γιουνάιτεντ-Μπόλτον
Τότεναμ-Γουλβς
Γουέστ Μπρομ-Νόριτς

Κυριακή 15/1 

Νιούκαστλ-ΚΠΡ (15:30)
Σουόνσι-Άρσεναλ (18:00)

Δευτέρα 16/1 (22:00) 

Γουίγκαν-Μαν Σίτι

Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *