Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

Ο κόσμος θέλει όλη την αλήθεια


ΕΠΙ ΣΚΟΠΟΝ
Ο κόσμος θέλει όλη την αλήθεια

Tου Γιαννη Kουκουλα/ gianniskoukoulas@gmail. com

Η λίστα με φακέλους για ύποπτα παιχνίδια, που έρχονται από την UEFA αυξήθηκε, καθώς άλλα δεκαπέντε, τρία εκ των οποίων της Super League, παραδόθηκαν στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού. Φυσικά, το θέμα δεν είναι να τα… περάσει ο κ. Πάνος Μπιτσαξής στον αρμόδιο εισαγγελέα. Εκείνο που πρέπει να γίνει άμεσα, είναι να βρεθεί τρόπος να τρέξει και η τακτική Δικαιοσύνη, αλλά και η αθλητική.

Αποτελεί σκάνδαλο, να είναι σε εξέλιξη τα πρωταθλήματα, και της πρώτης και της δεύτερης εθνικής, και για κάποιες από τις ομάδες που αγωνίζονται, να υπάρχουν υπόνοιες! Και μάλιστα αυτές να εξακολουθούν να συμπεριλαμβάνονται στο κουπόνι του στοιχήματος.

Δεν είναι δυνατόν, καθώς ο παίκτης, που πιστεύει πάντα τις φήμες, να προσπαθεί να βρει το «στημένο» παιχνίδι, να ποντάρει σ’ αυτό τα λεφτά του, προσδοκώντας μεγαλύτερα κέρδη. Και εκεί είναι που την πατάει και πάει στον... κουβά, κατά την ορολογία των ειδικών του στοιχήματος!

Είναι απαράδεκτο, να έχει τεθεί στο ψυγείο διαιτητής, επειδή βρέθηκαν δοσοληψίες με γνωστό μάνατζερ, και να μην υπάρχουν επίσημες ανακοινώσεις από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία. Ετσι ο καθένας να πλάθει τα δικά του σενάρια.

Θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις ο πρόεδρος της ΕΠΟ, γιατί παρέδωσε την περασμένη εβδομάδα στον γενικό γραμματέα Αθλητισμού φάκελο που είχε στα χέρια του από τις 21 Ιουνίου. Αν αληθεύει να πει το «γιατί», αν όχι, να το διαψεύσει.

Δεν είναι δυνατόν, στο ήδη απαξιωμένο από τους πάντες, ακόμα και από τους ίδιους προέδρους των ΠΑΕ, επαγγελματικό ποδόσφαιρο, να υπάρχουν κι άλλες σκιές και μάλιστα αυτές να προκαλούνται από τις θεσμοθετημένες αρχές, που το διοικούν.

Ας το καταλάβουν επιτέλους όλοι πως πρέπει να πέσει άπλετο φως σ’ αυτή τη σκοτεινή πλευρά του λαοφιλέστερου αθλήματος στη χώρα μας. Ο λαός λέει πως όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Ομως δεν πρέπει με κανένα τρόπο, αυτή μαζί με τα ξερά να κάψει και τα χλωρά. Οπως και δεν μπορεί να κλείσει αυτή η υπόθεση, χωρίς να έχει αποκαλυφθεί πλήρως η αλήθεια. Είτε καταδικάζοντας ομάδες και άτομα, αν αποδειχθεί η ενοχή τους, είτε αθωώνοντας αυτούς που με κάποιον τρόπο θεωρήθηκαν ύποπτοι, αλλά δεν βρέθηκε τίποτα εις βάρος τους

Το μόνο που δεν πρέπει να γίνει, να μπει αυτή η υπόθεση, σε κάποιο συρτάρι, με τη χαρακτηριστική σφραγίδα «ανεξιχνίαστη». Διότι τότε θα αποδειχτεί, για άλλη μία φορά, πως κάποιοι έχουν τη δύναμη να είναι υπεράνω των νόμων.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *