Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Από τον Κέλεμανς στον Μιραλάς!


Αντιμέτωπη της Εθνικής ομάδας του Βελγίου θα τεθεί η Εθνική μας ομάδα ποδοσφαίρου στο «Παγκρήτιο» Στάδιο. Ένας αντίπαλος που δεν έχει να επιδείξει διακρίσεις στο πρόσφατο παρελθόν, αλλά διαθέτει πολύ ταλέντο στην τωρινή ομάδα, καθώς έχει ποιοτικούς και ταλαντούχους ποδοσφαιριστές, με πιο γνώριμη φιγούρα στα ελληνικά δρώμενα, τον Κέβιν Μιραλάς του Ολυμπιακού.


Η ομαδάρα του 80…

Η τελευταία δεκαετία πέρασε απαρατήρητη για την Εθνική Βελγίου που έμεινε μακριά από τις μεγάλες διοργανώσεις. Πιο πρόσφατη συμμετοχή σε Παγκόσμιο κύπελλο, ήταν αυτή του 2002 στα γήπεδα της Ιαπωνίας και της Κορέας, ενώ στο EURO βρέθηκε για τελευταία φορά το 2000, όταν το συνδιοργάνωσε με την Ολλανδία. Η κορυφαία ομάδα του Βελγίου έκανε την εμφάνιση στις αρχές της δεκαετίας του 1980, χρονιά που έφτασε στον τελικό του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος στην Ιταλία, χάνοντας 2-1 από την Δυτική Γερμανία του Ρουμενίνγκε.

Η κορύφωση της, ήρθε το 1986 στο Μουντιάλ του Μεξικού, όταν η ομάδα του Γκι Τάϊς έφτασε στον μικρό τελικό της διοργάνωσης. Αξίζει να θυμηθούμε τους πρωταγωνιστές εκείνης της ομάδας, ο Πφαάφ κάτω από τα δοκάρια και οι Γκέρετς, Σίφο, Κέλεμανς, Φράνκι Βαν Ντερ Ελστ, Βερκότερεν, Κλάεσεν, ο τωρινός της τεχνικός Ζορζ Λέϊκενς, αλλά και ο γνώριμος μας –ως προπονητής πλέον- Στέφαν Ντεμόλ, ήταν κάποιοι από αυτούς. Στον δρόμο προς τα ημιτελικά οι Βέλγοι απέκλεισαν Σοβιετική Ένωση και Ισπανία, πριν ηττηθούν στην τετράδα από την μετέπειτα παγκόσμια πρωταθλήτρια, Αργεντινή του Ντιέγκο Μαραντόνα.

Ταλέντο…υπάρχει

Ένα πράγμα που ξεκάθαρα δεν λείπει στην παρούσα φάση από την εθνική ομάδα του Βελγίου είναι το ταλέντο. Και πώς να ισχυριστεί κάποιος το αντίθετο, την ώρα που στο ρόστερ συγκαταλέγονται παίκτες πρώτης γραμμής σε κορυφαία πρωταθλήματα. Οι Κομπανί και Βερμάελεν στην άμυνα, οι Φελαϊνί, Ντεμπελέ, Ντεφούρ και Σίμονς στην μεσαία γραμμή και οι Λουκάκου, Ντε Καμάργκο στην επίθεση, την οποία συμπληρώνει φυσικά ο Κέβιν Μιραλάς.

Το μέλλον για τη θέση κάτω από τα δοκάρια ονομάζεται Τριμπό Κουρτουά, ο 19χρονος γκολκίπερ που αγωνίζεται με τη μορφή δανεισμού στην Ατλέτικο Μαδρίτης από την Τσέλσι και έχει κλέψει τις εντυπώσεις. Την ευθύνη για να συγκροτήσει ένα αξιόμαχο σύνολο στην εθνική Βελγίου έχει αναλάβει ο 62χρονος Ζορζ Λέϊκενς, ένας προπονητής που έχει εργαστεί στις μεγάλες ομάδες της χώρας, αλλά και στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα την τριετία 1997-99.

Η προϊστορία

Λίγες είναι οι φορές που Ελλάδα και Βέλγιο έχουν κοντραριστεί στο παρελθόν. Έξι φορές οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες και τις τέσσερις από αυτές έγινε για φιλικούς αγώνες. Δύο σπάνια στατιστικά στοιχεία στους συγκεκριμένους αγώνες είναι ότι ποτέ δεν νίκησε φιλοξενούμενος, ενώ στα τέσσερα από τα έξι παιχνίδια μεταξύ τους, έχουν σημειωθεί γκολ μετά το 87'! Ο απολογισμός είναι τρεις νίκες της γαλανόλευκης, δύο των Βέλγων και μία ισοπαλία.

19/12/1984 Ελλάδα-Βέλγιο 0-0 (προκριματικά Μουντιάλ)
27/03/1985 Βέλγιο-Ελλάδα 2-0 (προκριματικά Μουντιάλ)
17/01/1990 Ελλάδα - Βέλγιο 2-0 (φιλικό)
05/02/1999 Ελλάδα - Βέλγιο 1-0 (φιλικό)
27/03/2002 Ελλάδα - Βέλγιο 3-2 (φιλικό)
17/08/2005 Βέλγιο - Ελλάδα 2-0 (φιλικό)

Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *