Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Θα έχει κι άλλο θ(α)ύμα;


ΑΠΟΕΛ-Ρεάλ Μαδρίτης 21:45 

Υποσκέλισε Ζενίτ, Σαχτάρ, Πόρτο και Λιόν. Το επόμενο πολύ υψηλό-και μένει να φανεί αν είναι ανυπέρβλητο ή όχι-εμπόδιο για τον ΑΠΟΕΛ λέγεται Ρεάλ Μαδρίτης. Η ομάδα-θαύμα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς υποδέχεται τη «βασίλισσα» σε ένα ιστορικό παιχνίδι το βράδυ της Τρίτης, ενώ την ίδια ώρα στο «Ντα Λους» μονομαχούν Μπενφίκα και Τσέλσι.


Θα μπορούσε να αποτελέσει τη σύγχρονη εκδοχή του Δαυίδ με τον Γολιάθ. Ο ΑΠΟΕΛ, ωστόσο, με τις εκπληκτικές εμφανίσεις και τις συνεχείς υπερβάσεις του φέτος στο Champions League έχει δικαιολογημένα κερδίσει θέση στην οκτάδα της διοργάνωσης και το σεβασμό των αντιπάλων του. Απέναντι στη «βασίλισσα» της Ευρώπης Ρεάλ Μαδρίτης, σκοπός είναι να απολαύσει το ταξίδι και… ό,τι ήθελε προκύψει. Όπως ακριβώς συνέβη μέχρι τώρα.

Οι πρωταθλητές Κύπρου προέρχονται από 0-0 στο «ΓΣΠ» στο ντέρμπι απέναντι στην Ομόνοια. Η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ποντάρει πολλά στην έδρα της, όπου φέτος μετρά πέντε νίκες, μία ισοπαλία και μία ήττα στο αδιάφορο ματς με τη Σαχτάρ Ντόνετσκ. Τα 23.000 εισιτήρια εξαφανίστηκαν σε χρόνο ρεκόρ και πολύς κόσμος έμεινε με το παράπονο πως θα υποχρεωθεί να δει από την τηλεόραση τον ιστορικό αγώνα, καθώς η ζήτηση ήταν πολύ μεγάλη. Μεγάλος απών θα είναι ο τιμωρημένος, μετά την αποβολή του στον αγώνα με τη Λιόν, Γκουστάβο Μαντούκα.

Στον αντίποδα, η Ρεάλ έφτασε από το βράδυ της Κυριακής στην Κύπρο μέσα σε αποθέωση από περίπου 400 φίλους της. Η ομάδα του Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος μετρά μόνο προκρίσεις στις παρουσίες του στα προημιτελικά της διοργάνωσης, συνέτριψε με 5-1 το Σάββατο τη Ρεάλ Σοσιεδάδ και υπερασπίστηκε το +6 από την Μπαρτσελόνα. Ο Πορτογάλος προπονητής υποχρεώθηκε να αφήσει στην ισπανική πρωτεύουσα τον τιμωρημένο Τσάμπι Αλόνσο και τους τραυματίες Άνχελ Ντι Μαρία, Χοσέ Μαρία Καγεχόν, Ρικάρντο Καρβάλιο και Λασανά Ντιαρά. Η Ρεάλ μετρά φέτος επτά νίκες σε οκτώ αγώνες στη διοργάνωση (μοναδική απώλεια το 1-1 με την ΤΣΣΚΑ στη Μόσχα, όπου ισοφαρίστηκε στις καθυστερήσεις).

Ο ΑΠΟΕΛ δεν έχει καταφέρει να νικήσει ποτέ ισπανική ομάδα σε δέκα… προσπάθειες μετρώντας πέντε ισοπαλίες και ισάριθμες ήττες. Στην έδρα του, ωστόσο, έχει τέσσερις ισοπαλίες και μόνο μία ήττα, με 2-1 από τη Μαγιόρκα στον πρώτο γύρο του Κυπέλλου UEFA την περίοδο 2003/04. Η Ρεάλ αντιμετωπίζει ομάδα από την Κύπρο μετά από 43 χρόνια. Το 1968 και το 1969 είχε αντιμετωπίσει την ΑΕ Λεμεσσού και τον Ολυμπιακό Λευκωσίας παίζοντας όλα τα ματς στη Μαδρίτη κι έχοντας τέσσερις νίκες με τέρματα 26-1.

Στο όριο καρτών από πλευράς ΑΠΟΕΛ είναι οι Πάουλο Ζόρζε, Μαρσέλο Ολιβέιρα, Εστέμπαν Σολάρι, Ιβάν Τρικόφσκι, Νεκτάριος Αλεξάνδρου και Μαρσίνιο, ενώ η Ρεάλ Μαδρίτης δεν έχει κανέναν παίκτη που να διατρέχει κίνδυνο. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Γερμανός Φέλιξ Μπριχ. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει αυτόν του Μαρσέιγ-Μπάγερν.

Μπενφίκα-Τσέλσι 21:45 

Παιχνίδι ανοικτό σε προγνωστικά είναι αυτό που θα διεξαχθεί στο «Ντα Λους» ανάμεσα στην Μπενφίκα και την Τσέλσι. Ειδικά για τους «μπλε» το Champions League φαντάζει διέξοδος σε μία κατά τα άλλα απογοητευτική σεζόν.

Οι «αετοί» προέρχονται από οδυνηρή ισοπαλία (0-0) στην έδρα της Ολιανένσε, αποτέλεσμα που τους έριξε στην τρίτη θέση, πίσω από Μπράγκα και Πόρτο. Ο Ζόρζε Ζεσούς, που «πλήρωσε» την επιλογή να δώσει ανάσες σε κάποιους βασικούς, δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα. Στον αντίποδα, οι Λονδρέζοι προέρχονται από το 0-0 με την Τότεναμ στο «Στάμφορντ Μπριτζ» και παραμένουν στο -5 από την τέταρτη θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Champions League. Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο περιμένει να διαπιστώσει την ετοιμότητα του Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς.

Η Μπενφίκα μετρά 6 νίκες, 3 ισοπαλίες και 4 ήττες ως γηπεδούχος απέναντι σε αγγλικές ομάδες. Η Τσέλσι έχει 4 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα απέναντι σε ομάδες από την Πορτογαλία.

Στο όριο καρτών από πλευράς Μπενφίκα είναι οι Αρτούρ και Εζέκιελ Γκαράι, ενώ από πλευράς Τσέλσι οι Άσλεϊ Κόουλ και Νταβίντ Λουίς. Διαιτητής του αγώνα θα είναι ο Ιταλός Πάολο Ταλιαβέντο. Ο νικητής αυτού του ζευγαριού θα αντιμετωπίσει αυτόν του Μίλαν-Μπαρτσελόνα.

Πηγή : sport-fm.gr

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *