Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Σήμα πρόκρισης… «καμπάνα»

Νίκησε την Μακάμπι με 78-69


Αυτή τη φορά δεν ήταν απενεργοποιημένος. Παίζοντας σαν πραγματικός πρωταθλητής Ευρώπης, ο Παναθηναϊκός έβαλε στο… αθόρυβο τη «Nokia Arena» και νικώντας τη Μακάμπι με 78-69 έστειλε από το Τελ Αβίβ sms πρόκρισης.

Πλέον περιμένει τη Μακάμπι την επόμενη εβδομάδα στο ΟΑΚΑ σε ματς πρόκρισης υπό… δικούς του όρους και στο δικό του «κολαστήριο».

Αφεντικά της αναμέτρησης οι «πράσινοι» στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, έφτασαν στο θρίαμβο με κορυφαίους Καλάθη και Καϊμακόγλου και επίσης εξαιρετικούς Γιασικεβίτσιους και Διαμαντίδη.

Καλύτερα, αλλά όχι καλά 

Με έκπληξη τον Σμιθ στην πεντάδα και τους συνήθεις υπόπτους Διαμαντίδη, Καλάθη, Σάτο και Μπατίστ άρχισε το παιχνίδι ο Παναθηναϊκός. Η εκκίνησή του στο ματς ήταν ιδανική, με alley-hoop πάσα του Καλάθη στον Σμιθ που σκόρπισε τη σιγή στο... κολαστήριο της «Nokia Arena». Οι δυο τους ήταν πρωταγωνιστές στο καλό ξεκίνημα των πρωταθλητών που κράτησαν στο μηδέν για δυόμισι λεπτά τη Μακάμπι και προηγήθηκαν με +4 (2-6). Οχαγιόν και Λάνγκφορντ, τη στιγμή που ο Σάτο φορτωνόταν μέσα σε δύο λεπτά με ισάριθμα φάουλ, έδωσαν επιθετικές λύσεις στη Μακάμπι, που πήρε το προβάδισμα (8-6 και 13-12), αλλά οι «πράσινοι» με τρίποντα από Διαμαντίδη και Περπέρογλου, καθώς κι ένα γκολ-φάουλ του ορεξάτου Καλάθη πέρασαν ξανά μπροστά (13-15). Ο επίλογος της πρώτης περιόδου ανήκε στους γηπεδούχους, που πήραν κεφάλι με 17-15. Σαφώς καλύτερο ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό από το ματς της Τρίτης, αλλά... μπορούσε και καλύτερα.

Υπογραφή Ίαν και Νικ 

Και το απέδειξε στη δεύτερη περίοδο, όπου πατούσε πιο γερά στο παρκέ. Τροφοδοτώντας συνεχώς τον Βουγιούκα, που πέτυχε οκτώ πόντους και φόρτωσε με δεύτερο φάουλ Χέντριξ και Σχορτσανίτη, αλλά και τρίτο τον Τζέιμς, οι πρωταθλητές Ευρώπης πέρασαν μπροστά ακόμη και με πέντε (25-30) με τρίποντο του Γιασικεβίτσιους. Οι έξι χαμένες βολές (από δύο για Περπέρογλου, Βουγιούκα και Μπατίστ), καθώς και τα επιθετικά ριμπάουντ της Μακάμπι, επέτρεψαν στην ομάδα του Ντέιβιντ Μπλατ να πλησιάσει σε απόσταση σουτ (31-33). Ωστόσο με οδηγούς Καλάθη και Γιασικεβίτσιους, που «χτύπησαν» με drive, αλλά κι ένα τρίποντο του ομογενή γκαρντ που τιμώρησε την πρόθεση της αντίπαλης άμυνας να του επιτρέψει το μακρινό σουτ, ο Παναθηναϊκός έκλεισε το ημίχρονο με τα πρώτα θεμέλια του μπρέικ (36-41).

Μπορούσε να καθαρίσει, αλλά 

Ονειρεμένα μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός. Η Μακάμπι άρχισε με φόλοου-κάρφωμα του Σμιθ, αλλά ο αποφασισμένος Καλάθης πήρε και πάλι το νόμο στα χέρια του. Με παλικαρίσιο λέι απ, κλέψιμο στον Σχορτσανίτη και τρίποντο, όλα μέσα σε διάστημα 50 δευτερολέπτων, έφερε την ομάδα του στο +8, ενώ μετά το τρίτο φάουλ του Σχορτσανίτη η «βόμβα» του... πράσινου Σμιθ εκτόξευσε τη διαφορά στους 11 (38-49). Η συνέχεια, ωστόσο, δεν ήταν ανάλογα καλή. Οχαγιόν και Ελιάχου με προσωπικά καλάθια ζωήρεψαν ξανά το «παγωμένο» από το ντεμαράζ του «τριφυλλιού» κοινό στο γήπεδο, ενώ το τρίποντο του Λάνγκφορντ μάζεψε γρήγορα τη διαφορά στους τέσσερις (45-49) αναγκάζοντας τον Ομπράντοβιτς να καλέσει αμέσως τάιμ άουτ. Αυτό δεν έφερε αμέσως επιθυμητά αποτελέσματα, καθώς ακολούθησαν τρία ελληνικά λάθη και ο Οχαγιόν έφερε την ομάδα του στο -2 (47-49), αλλά ο Παναθηναϊκός-έστω και καθυστερημένα-συνετίστηκε. Με κάρφωμα του Σμιθ και δύο βολές του Καϊμακόγλου, οι φιλοξενούμενοι πήραν ανάσα (47-53) και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο με ισχνό προβάδισμα (50-54).

Σαν Παναθηναϊκός 

Με καλάθι του Γιασικεβίτσιους και τρίποντο του Καϊμακόγλου ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με οκτώ (51-59) στο ξεκίνημα της τέταρτης περιόδου. Σμιθ και Λάνγκφορντ, βοηθούμενοι και από τα επιθετικά ριμπάουντ των συμπαικτών τους (αλλά και τα πέντε ομαδικά φάουλ που φορτώθηκε εύκολα και γρήγορα ο Παναθηναϊκός), βρήκαν τις απαντήσεις για τη Μακάμπι, που με γκολ-φάουλ του Αμερικανού γκαρντ ροκάνισε γρήγορα τη διαφορά στο καλάθι (58-60). Τα δύο προσωπικά καλάθια του Γιασικεβίτσιους δεν αρκούσαν να κόψουν τη φόρα των γηπεδούχων, που με τρίποντο του ερχόμενου από το βάθος του πάγκου Μάλετ και καλάθι του Ελιάχου πέρασαν μπροστά (65-64), 4:20 πριν το τέλος. Οι «πράσινοι» εκμεταλλευόμενοι το γεγονός ότι έφτασαν στο μπόνους των βολών ανέκτησαν το προβάδισμα με Καϊμακόγλου και Διαμαντίδη (67-70), ενώ ο πρώτος με επιθετικό ριμπάουντ και δύσκολο καλάθι έστειλε τον Παναθηναϊκό στο +5 (67-72), 90’’ πριν το τέλος. Ο Χέντριξ λιγοψύχησε αστοχώντας σε δύο βολές, ο Διαμαντίδης με κρύο αίμα δεν τον μιμήθηκε (67-74). Το ματς πλέον είχε κριθεί και το τελικό 78-69 απλώς επισφράγισε τη νίκη του Παναθηναϊκού, που βγάζοντας χαρακτήρα και «καρύδια» πρωταθλητή επέστρεψε από τον Άδη και είναι έτοιμος να τελειώσει τη σειρά την επόμενη εβδομάδα (πιθανότατα Πέμπτη) στο «σπίτι» του.

Δεκάλεπτα: 17-15, 36-41, 50-54, 69-78

Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *