Παρασκευή 23 Νοεμβρίου 2012

Για Οσκαρ η άμυνα του Ολυμπιακού


Δεν έπαιζε με όποια και όποια ομάδα ο Ολυμπιακός. Μπροστά του βρέθηκε μία από τις πιο ακριβές ομάδες της φετινής Ευρωλίγκας, μία από εκείνες, που όχι λίγοι την κατατάσσουν στα μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση της κορυφής.

Συν τοις άλλοις η Εφές Αναντολού (για την οποία και ο λόγος) είναι η ομάδα, που πριν από περίπου 35 μέρες τον έκανε να δει...αστράκια με την 26άρα, που του είχε ρίξει.

Καθώς αποδείχτηκε, όμως, χθες στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, ο Ολυμπιακός έμαθε καλά το μάθημα του. Δεν ήθελε και πολύ βλέπετε να καλύψει το -26 και να έχει αυτός το πάνω χέρι σε πιθανή ισοβαθμία. Μάλλον, όμως, δεν πείραξε και πολύ αυτό τους περίπου 9.000 φίλους του, που βρέθηκαν στο Φαληρικό Στάδιο και έτριβαν τα μάτια τους από όσα έβλεπαν στο παρκέ.

Το τελικό 75-53 μαρτυρά τι έγινε στην αναμέτρηση των δύο ομάδων, σε μία συνέχεια, πάντως, των όσων κάνει η ομάδα του Πειραιά τον τελευταίο καιρό. Την χθεσινή ονειρική εμφάνιση πρέπει να την προσθέσουμε στις επίσης δύο μεγαλειώδεις, σε Μιλάνο και Βιτόρια. Απλά αν θέλαμε να κάνουμε σύγκριση, η χθεσινή ήταν καλύτερη και γενικώς ήταν η καλύτερη φέτος. Για τον απλούστατο λόγο ότι η Εφές θεωρείται και είναι πιο καλή ομάδα από Μιλάνο και Κάχα Λαμποράλ και επίσης διότι οι «ερυθρόλευκοι» έπαιξαν την άμυνα, που έπαιζαν στην τελική ευθεία της περυσινής μαγικής χρονιάς. Με λίγα λόγια ο Ολυμπιακός έπαιξε ως πρωταθλητής Ευρώπης, τίτλο, που φέρει άλλωστε.

Πολλοί (φίλαθλοι) μετά και το χθεσινό ρεσιτάλ ονειρεύονται και πάλι την Ευρωλίγκα, έχοντας ξεχάσει προφανώς την τρικυμία, που πέρασε η αγαπημένη τους ομάδα πριν από περίπου ένα μήνα, όταν έχασε με κάτω τα χέρια από Ζαλγκίρις και Εφές και κόντεψε να γκρεμίσει τα πάντα στο ματς με την Τσεντεβίτα.

Στο εν λόγω παιχνίδι η Θεά Τύχη τον ευνόησε, έσφιξαν από κει και πέρα ακόμη περισσότερα τα γάλατα και ακολούθως βλέπουμε αυτό, που βλέπουμε τις τελευταίες εβδομάδες.

Το δύσκολο, βεβαίως, είναι όχι να φθάσεις στην κορυφή, αλλά να διατηρηθείς εκεί. Η χρονιά είναι ακόμη πολύ μεγάλη, τα πάντα κρίνονται την άνοιξη και μέχρι τότε κανείς δεν ξέρει τι μπορεί να γίνει.

Βλέπουμε άλλωστε και άλλες μεγάλες ομάδες (και με πιο μεγάλο μπάτζετ από τον Ολυμπιακό) να έχουν τα κενά τους διαστήματα. Οπως η Μπαρτσελόνα με τις συνεχείς ήττες στο ισπανικό πρωτάθλημα και η Φενέρ, που έχει χαλάσει του κόσμου τα χρήματα για να φτιάξει μπάτζετ.

Κρίνοντας, πάντως, το τώρα ο Ολυμπιακός και ο προπονητής του Γιώργος Μπαρτζώκας μπορούν να έχουν ένα χαμόγελο από την Αθήνα μέχρι το...Λονδίνο. Αν η άμυνα συνεχίσει να είναι στα επίπεδα τα χθεσινά, τότε δικαίως οι Πειραιώτες μπορούν να ονειρεύονται μεγάλα πράγματα.


Πηγή : sday.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *