Δευτέρα 26 Νοεμβρίου 2012

Η λευκή ισοπαλία μεταξύ Δώνη και Ζαρντίμ


Το ματς έληξε 1-1, μα στην πραγματικότητα η προσωπική προπονητική αναμέτρηση μεταξύ Δώνη και Ζαρντίμ έληξε ισόπαλη 0-0.

Γιατί αυτό που παρουσίασε στο χορτάρι ο κάθε προπονητής ήταν ένα απόλυτο μηδενικό. Ένας άχρωμος, άγευστος, άνοστος και άνευρος ΠΑΟΚ από τη μία, ένας επίσης νωθρός Ολυμπιακός από την άλλη, που έπαιξε με σβηστές μηχανές στο μεγαλύτερο μέρος του ματς και τελικά το πλήρωσε στο φινάλε.

Ας πούμε πρώτα δύο λόγια για τον γηπεδούχο. Ναι, ο ΠΑΟΚ έχει τα ελαφρυντικά του επειδή το φετινό μπάτζετ ήταν ψαλιδισμένο, έπειδή βασίζεται σε πολλά άπειρα παιδιά, επειδή στερείται παίκτες του επιπέδου ενός Βιεϊρίνια.

Όμως, σε ντέρμπι κόντρα στον Ολυμπιακό, πρώτη φορά εδώ και αρκετά χρόνια παρουσιάζεται μια τόσο άνευρη, άνοστη και άχρωμη ομάδα. Το επιχείρημα του περιορισμένου ρόστερ το είχε τρεις φορές παραπάνω ο Αρης, ωστόσο στο Βικελίδης έκανε σούπερ εμφάνιση απέναντι στον Ολυμπιακό.

Ακόμα και η ΑΕΚ των αμούστακων νεαρών επί ένα ημίχρονο πίεσε ασφυκτικά τους «ερυθρόλευκους» και το τελικό αποτέλεσμα στο ΟΑΚΑ δεν αντικατόπτριζε την συνολική εικόνα του ματς.

Το χειρότερο με τον χθεσινό ΠΑΟΚ δεν είναι ότι έκανε κακή εμφάνιση, είναι ότι δεν έβγαζε κανένα νεύρο, καμία αυταπάρνηση, καμία επιθετική τόλμη στο παιχνίδι του.

Και σε αυτό το κομμάτι δεν μπορεί να είναι άμοιρος ο Δώνης, δηλαδή ο κύριος διαχειριστής της ψυχολογικής προετοιμασίας των ποδοσφαιριστών. Για να το πούμε πιο λαϊκά, ο χθεσινός ΠΑΟΚ δεν ήταν μια ομάδα που «έτρωγε σίδερα».

Ήταν μια ομάδα ανασφαλής, διστακτική, μια ομάδα που έμοιαζε απρόθυμη να πάρει το παραμικρό ρίσκο. Το ότι μπόρεσε στο τέλος να ισοφαρίσει δεν αλλάζει τα γενικά συμπεράσματα.

Από την άλλη, ο Ολυμπιακός σε μια ακόμα επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη μένει μακριά από τις πραγματικές ποδοσφαιρικές του δυνατότητες. Ακόμα κι έτσι, σε αυτό το ντέρμπι που το θέαμα ήταν κάτω του μετρίου, φαινόταν ότι θα έφευγε νικητής. Τελικά δεν τα κατάφερε. Μικρό το κακό για εκείνον σε βαθμολογικό επίπεδο.

Το πρωτάθλημα το παίρνει δια περιπάτου. Αν τον κρίνουμε όμως αποκλειστικά και μόνο σε αυτό καθεαυτό το ματς, τότε και ο δικός του προπονητής (όπως και αυτός των γηπεδούχων) δεν παίρνει καλό βαθμό. Κάθε άλλο.

Εμφάνισε στον αγωνιστικό χώρο μια ομάδα που παρότι είχε την ευκαιρία να «κλειδώσει» τη νίκη από τη στιγμή που έβαλε γκολ τόσο νωρίς, τελικά θαρρείς ότι επαναπαύθηκε και το πλήρωσε.

Αν μάλιστα το πάμε ένα βήμα παραπέρα και θεωρήσουμε ότι ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε και λίγο σνομπ ή μπλαζέ (ή όπως αλλιώς το λέμε) στο δεύτερο μισό του ματς, τότε η ευθύνη του Ζαρντίμ στο κομμάτι διαχείρισης της ψυχολογίας γίνεται ακόμα πιο ευδιάκριτη.

Πηγή : sday.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *