Τρίτη, 22 Νοεμβρίου 2011

Χωρίς τηλεοπτική μετάδοση το Μαρσέιγ - Ολυμπιακός;


Στον… αέρα βρίσκεται η τηλεοπτική μετάδοση του αγώνα του Ολυμπιακού με την Μαρσέιγ, ο οποίος θα διεξαχθεί αύριο στις 21:45 στο «Βελοντρόμ», στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των ομιλών του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι επρόκειτο να μεταδοθεί ζωντανά στις 21:45 από τη ΝΕΤ, ωστόσο μετά την κήρυξη στάσης εργασίας που ανακοίνωσε η ΕΣΗΕΑ σε όλα τα δημόσια ΜΜΕ για αύριο (από τις 15:00 μέχρι τις 19:00 και από τις 20:00 μέχρι τις 00:00) υπάρχει κίνδυνος να μην υπάρξει τηλεοπτική κάλυψη στην αναμέτρηση.

Μένει πλέον να δούμε αν αύριο αποφασιστεί να δοθεί ειδική άδεια στους εργαζόμενους της ΕΡΤ, προκειμένου να γίνει κανονικά η μετάδοση του αγώνα, κάτι που είχε συμβεί και στο παρελθόν: στο εντός έδρας παιχνίδι του Ολυμπιακού με την Ντόρτμουντ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια των Ενώσεών μας, αντιδρώντας στην επιβολή του καθεστώτος της εργασιακής εφεδρείας και του ενιαίου μισθολογίου, καθώς επίσης και στην καταστρατήγηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των εργαζομένων δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών της δημόσιας και δημοτικής ραδιοφωνίας και τηλεόρασης σε όλους τους τομείς του Δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα και της με αυτόν τον τρόπο χειραγώγησης της ενημέρωσης αποφάσισαν, κατ’ εντολή και εξουσιοδότηση των Γενικών Συνελεύσεών τους, την κήρυξη στάσεων εργασίας ως εξής:

* Από τις 15.00 έως τις 19.00 και από τις 20.00 έως τις 24.00 την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου και
* Από τις 15.00 έως τις 19.00 και από τις 20.00 έως τις 24.00 την Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011
όλων των δημοσιογράφων, διοικητικών υπαλλήλων και τεχνικών, που εργάζονται στο Δημόσιο, την ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Γενική Επικοινωνίας.

Οι εργαζόμενοι ζητούν:

- Την απόσυρση των υπευθύνων δηλώσεων για την κατάταξη στην εφεδρεία.

- Να μην εφαρμοστεί ο νόμος «Συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις, ενιαίο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, εργασιακή εφεδρεία και άλλες διατάξεις εφαρμογής του Μεσοπρόθεσμου Πλαίσιου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012-2015».

- Να σταματήσει κάθε απόπειρα ιδιωτικοποίησης και συρρίκνωσης του ΑΠΕ-ΜΠΕ, της ΕΡΤ, της Δημόσιας και Δημοτικής Ραδιοτηλεόρασης και της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης-Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας.

- Να προστατευθεί το δημόσιο αγαθό της ενημέρωσης.

* Οι δημοσιογράφοι της Αθήνας, που εργάζονται στο Δημόσιο, την ΕΡΤ, στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στους δημοτικούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς, στο Κανάλι της Βουλής και στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης-Γενική Επικοινωνίας θα πραγματοποιήσουν Συνέλευση αύριο Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου 2011, στις 4 το απόγευμα στο κτήριο της ΕΣΗΕΑ (Ακαδημίας 20, 1ος όροφος)».

πηγή : www.zougla.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *