Τρίτη 19 Ιουνίου 2012

«Θέλουν να μας δουν να υποφέρουμε»


Οι πολιτικές προεκτάσεις που έχει πάρει ο προημιτελικός μεταξύ Ελλάδας και Γερμανίας είναι εμφανείς όχι μόνο στον ελληνικό, αλλά και στον γερμανικό Τύπο.

Η «Morgenpost» του Αμβούργου στο σημερινό της φύλλο κυκλοφορεί με τίτλο «Οι Έλληνες θέλουν να μας δουν να υποφέρουμε». Στις σελίδες της εφημερίδας παρουσιάζονται οι τίτλοι του ελληνικού Τύπου όπως «Φέρτε μας τη Μέρκελ» και γίνεται λόγος για τον ξεσηκωμό που υπάρχει στη χώρα για τον αγώνα.

«Οι Έλληνες θέλουν εκδίκηση. Ο προημιτελικός της Παρασκευής είναι κάτι παραπάνω από ένα παιχνίδι γι’ αυτούς. Για τους Έλληνες είναι ένα παιχνίδι που θέλουν να κερδίσουν για να γιατρέψουν τις πληγωμένες ψυχές τους, έστω και για λίγο. Θέλουν να είναι μια νύχτα που η μεγάλη Γερμανία θα υποφέρει, όσο περισσότερο και όσο πιο βίαια γίνεται», αναφέρεται στην εφημερίδα.

Πάντως στο ίδιο ρεπορτάζ παρουσιάζεται και η «ειρηνική» διάθεση τριών Ελλήνων που ζουν κι εργάζονται στη Γερμανία. «Είμαι Έλληνας, αλλά αγαπώ τη Γερμανία. Η πολιτική δεν έχει θέση, το ποδόσφαιρο είναι παιχνίδι», αναφέρει ο 49χρονος Νίκος Κωνσταντινίδης, ιδιοκτήτης της ταβέρνας «Hellas». «Κατακτήσαμε το Euro 2004 με τον Ότο Ρεχάγκελ και οι Γερμανοί το χάρηκαν. Αυτό για μένα δείχνει επίπεδο. Πιστεύω πως η Γερμανία θα νικήσει με 2-1. Όμως το ματς δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα», τονίζει ο 64χρονος Παύλος Τσόκας που έχει την ταβέρνα «Olympos», ενώ ο 41χρονος Σπύρος Τσόκας, που εργάζεται ως στέλεχος επιχείρησης στη Γερμανία, δηλώνει: «Φυσικά μία νίκη θα δώσει χαρά σε όλους τους Έλληνες, αλλά δεν θα βάλει τέλος στην κρίση. Εγώ έχω γεννηθεί στη Γερμανία κι έχω και τις δύο σημαίες στο σπίτι μου».

Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *