Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Skoda turbo για Ευρώπη


Του Τάσου Νικολόπουλου

Όνειρα Ευρώπης μπορούν να κάνουν και πάλι φέτος στην ακριτική Ξάνθη. Το καμάρι της πόλης, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη, μετά τη νίκη επί του Ολυμπιακού, διεύρυνε σε δέκα αγωνιστικές το αήττητο σερί στη Σούπερ Λίγκα και βάσει των αριθμών, μπορούν (κι ας μην το λένε) εκεί στη Θράκη να σκέφτονται τη συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια και τέταρτη στην ιστορία τους. Το www.sport-fm.gr θυμάται και αναλύει…

Μπορεί η εμφάνιση στο χθεσινό (22/01) παιχνίδι στα Πηγάδια να μην ξεπέρασε τη μετριότητα, μπορεί η Skoda Ξάνθη να μην είχε καλή επιθετική λειτουργία όπως στα προηγούμενα παιχνίδια, μπορεί να ήταν και τυχερή, αφού ο Ολυμπιακός έχασε πολλές και σημαντικές ευκαιρίες για να σκοράρει, αλλά η ουσία είναι ότι οι «Ακρίτες» πήραν τους τρεις βαθμούς, ξεπερνώντας με τον καλύτερο τρόπο τον αποκλεισμό-σοκ από τον Πανσερραϊκό στο κύπελλο την περασμένη Τρίτη. Μάλιστα, με τη νίκη αυτή έβαλαν τέλος στο αήττητο σερί του Ολυμπιακού στην ακριτική πόλη (4 νίκες, 1 ισοπαλία). Η τελευταία νίκη ήταν την περίοδο 2005-06 με σκορ 1-0 χάρη σε τέρμα του Καζάκη. Αυτή τη φορά «θύτης» ήταν ο Βλαχοδήμος.

Εκτός από αυτό, η ακριτική ομάδα έφτασε τις δέκα αγωνιστικές χωρίς ήττα, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ τους στη μεγάλη κατηγορία από τη σεζόν 2008-09. Τότε είχαν τέσσερις νίκες και έξι ισοπαλίες. Τελευταία φορά ηττήθηκε στις 29 Οκτωβρίου από τον Παναιτωλικό και έκτοτε μετράει επτά νίκες και τρεις ισοπαλίες, με 14 γκολ ενεργητικό και μόλις τρία παθητικό σε αυτά τα παιχνίδια. Η ήττα στο Αγρίνιο είναι η μοναδική στις τελευταίες 12 αγωνιστικές, διάστημα στο οποίο έχει συγκεντρώσει τους 25 από τους 29 βαθμούς που έχει στο ενεργητικό της!

Μια και ανέφερα τη συγκομιδή βαθμών μέχρι τώρα, είναι περίπου ίδια με αυτή που είχε συγκεντρώσει τις τρεις χρονιάς που βγήκε στην Ευρώπη. Τη σεζόν 2001-02 με την Α’ Εθνική κατηγορία να έχει 14 ομάδες, είχε 33 βαθμούς μετά από 18 αγωνιστικές συγκεντρώνοντας τελικά 42 και τερματίζοντας στην τέταρτη θέση. Το αήττητο σερί της έφτασε τα οχτώ παιχνίδια με τέσσερις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες.

Τη σεζόν 2004-05 υπήρχαν 16 ομάδες και η Skoda Ξάνθη μετά από 18 αγώνες είχε μαζέψει 30 βαθμούς. Τερμάτισε και πάλι τέταρτη με 50. Το αήττητο σερί ήταν έξι παιχνίδια με τρεις νίκες και ισάριθμες ισοπαλίες. Τέλος, τη σεζόν 2005-06, τελευταία που βγήκε στην Ευρώπη, είχε 26 βαθμούς σε πρωτάθλημα επίσης 16 ομάδων. Κατέλαβε την πέμπτη θέση με 47 βαθμούς και «έτρεξε» αήττητο σερί έξι αγώνων στο ξεκίνημα του μαραθωνίου, έχοντας πέντε νίκες και μια ισοπαλία.

Οι αριθμοί, όπως φαίνεται, δείχνουν ότι η Skoda Ξάνθη έχει βάλει το… turbo και οδεύει για την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Μπορεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι παίκτες του να κρατούν χαμηλά τον πήχη και να μην το «φωνάζουν», αλλά αν οι αριθμοί πουν την αλήθεια (το έχουν κάνει πολλές φορές), στην ακριτική πόλη θα ξαναφορέσουν τα γιορτινά τους στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Λέτε;

Πηγή : sport-fm.gr
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Κοινωνική Ενημέρωση: Θέσεις εργασίας

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *