Τρίτη, 20 Μαρτίου 2012

Η λυπητερή του ΟΑΚΑ…

Πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός για εκτεταμένα επεισόδια και διακοπή του αγώνα με υπαιτιότητα της, αναμένεται να ασκήσει εντός της ημέρας (Τρίτη 20/3) ο ποδοσφαιρικός εισαγγελέας της ΕΠΟ. Οι «πράσινοι» θα απολογηθούν την Πέμπτη στην πειθαρχική επιτροπή της Σούπερ Λίγκας και η «καμπάνα» αναμένεται να «βουίξει» δυνατά στα αυτιά τους. Τι έγραψε ο Κάκος στο φύλλο αγώνα, τι θα κάνει ο ΟΠΑΠ με τις ρήτρες βίας και ποιες οι εξελίξεις με τους συλληφθέντες που οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

Μετά τα θλιβερά γεγονότα της Κυριακής στο ΟΑΚΑ που προκάλεσαν τη διακοπή του ντέρμπι των «αιωνίων» στο 82ο λεπτό και μετά από μια Δευτέρα γεμάτη δηλώσεις, συνεντεύξεις, τοποθετήσεις, σχόλια και… καταδίκες των γεγονότων (μόνο η ΕΠΟ ήταν εξαφανισμένη, ως συνήθως…), από την Τρίτη 19/3 δρομολογούνται πλέον οι εξελίξεις αναφορικά με το πειθαρχικό κομμάτι της υπόθεσης, αλλά και το ποινικό που αφορά τους συλληφθέντες.

Εντός της ημέρας, λοιπόν, οι ποδοσφαιρικοί εισαγγελείς της ΕΠΟ αναμένεται να ασκήσουν πειθαρχική δίωξη σε βάρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, βασισμένη στο φύλλο αγώνα, την έκθεση του παρατηρητή, την έκθεση της αστυνομίας και αν κριθεί απαραίτητο σε δημοσιεύματα. Το φύλλο αγώνα και οι εκθέσεις παρατηρητή και αστυνομίας είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, ιδιαιτέρως επιβαρυντικά, καθώς έχει καταγραφεί η συντριπτική πλειοψηφία όσων συνέβησαν με κάθε λεπτομέρεια.

Αναφορικά με τη διακοπή στο 82ο λεπτό, ο Τάσος Κάκος αναφέρει τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση: «Έγινε εκτίμηση της κατάστασης και διαπίστωσα ότι οι συνθήκες ήταν αδύνατες. Ο υποστράτηγος κ. Τσιβίκης με ενημέρωσε ότι με τις υπάρχουσες συνθήκες δεν διασφάλιζε πλέον την ομαλή συνέχιση του αγώνα και κατόπιν τούτου πήρα την απόφαση και ενημέρωσα τις ομάδες ότι ο αγώνας διακόπτεται οριστικά και ενώ το αποτέλεσμα ήταν 0-1 υπέρ της ομάδας του Ολυμπιακού».

Την πειθαρχική δίωξη του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα, θα ακολουθήσει η κλήση των «πρασίνων» σε απολογία από την Πειθαρχική Επιτροπή της Σούπερ Λίγκας. Το «τριφύλλι» θα απολογηθεί την Πέμπτη και η απόφαση θα εκδοθεί αυθημερόν.

Να υπενθυμίσουμε πως λόγω της διακοπής του αγώνα με –προφανή- υπαιτιότητα του Παναθηναϊκού, προβλέπεται μηδενισμός στο παιχνίδι, αφαίρεση τριών βαθμών από τον φετινό βαθμολογικό πίνακα και αφαίρεση δύο επιπλέον βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα. Παράλληλα, λόγω των εκτεταμένων επεισοδίων, οι «πράσινοι» απειλούνται με κλείσιμο του γηπέδου τους για μία ή δύο αγωνιστικές (δύσκολα θα πάει παραπάνω διότι δεν είναι υπότροπος) και πρόστιμο που θα ξεπεράσει τις 100.000 ευρώ.

Αναλόγως την ποινή, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός θα καταθέσει έφεση η οποία θα εκδικαστεί την επόμενη εβδομάδα.

Οι συνέπειες των όσων έγιναν την Κυριακή, δεν σταματούν εδώ για τον Παναθηναϊκό. Όπως είπε τη Δευτέρα σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ, Γιάννης Σπανουδάκης, «εμείς ως ΟΠΑΠ είμαστε υποχρεωμένοι να εφαρμόσουμε τις ρήτρες βίας που έχουμε υπογράψει». Συνεπώς, οι «πράσινοι» θα στερηθούν μέρος των εσόδων τους από τον οργανισμό και αν συνυπολογίσει κανείς το πρόστιμο που θα του επιβληθεί και τα παιχνίδια που θα δώσει χωρίς κόσμο, τότε η οικονομική ζημιά που θα υποστεί θα είναι σημαντική.

Και μέσα σε όλα αυτά, ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να πληρώσει και τις εκτεταμένες καταστροφές στο ΟΑΚΑ!

Παράλληλα με τα παραπάνω, κινείται και η ποινική δικαιοσύνη αναφορικά με τους 23 συλληφθέντες. Σε βάρος τριών εκ των συλληφθέντων, μεταξύ των οποίων και ένας ανήλικος, ασκήθηκε ποινική δίωξη για τις κακουργηματικού βαθμού κατηγορίες της κατοχής εκρηκτικών υλών, της απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και της διατάραξης κοινής ειρήνης από δράστη που έχει καλυμμένο το πρόσωπο (ο περίφημος κουκουλονόμος). Οι τρεις τους παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή.

Στο αυτόφωρο προκειμένου να δικαστούν για τα πλημμελήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απόπειρας επικίνδυνης σωματικής βλάβης και παράβασης του νόμου περί εξωσχολικού αθλητισμού, παραπέμφθηκαν οι υπόλοιποι 17, ενώ άλλοι τρεις ανήλικοι παραπέμφθηκαν στον αρμόδιο εισαγγελέα ανηλίκων.

Πηγή : sport-fm.gr

Δημοφιλείς αναρτήσεις