Τετάρτη, 18 Απριλίου 2012

Ανατροπή και… διακοπή


Ο αγώνας κατοχυρώνεται με 3-0 στον Αστέρα Τρίπολης

Ανατράπηκε το σκηνικό για τον διακοπέντα αγώνα μεταξύ Άρη και Αστέρα Τρίπολης. Η έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα έγινε δεκτή και ο αγώνας δεν θα συνεχιστεί. Αντιθέτως, κατακυρώνεται στους Αρκάδες με 3-0, ο Άρης μηδενίζεται στο παιχνίδι και παράλληλα του αφαιρούνται τρεις βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα, ενώ του επιβάλλεται τιμωρία μίας αγωνιστικής κεκλεισμένων των θυρών (με την Κέρκυρα την ερχόμενη Κυριακή) και 40.000 ευρώ πρόστιμο.

Σημειώνεται πως η απόφαση είναι τελεσίδικη, καθώς δεν υπάρχει δικαίωμα να προσφύγει σε άλλο όργανο η ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Μετά την εξέλιξη αυτή, ο Άρης χάνει κάθε ελπίδα πρόκρισης στα play offs, αλλά δεν εμπλέκεται σε σενάρια υποβιβασμού. Ο Αστέρας Τρίπολης με τη σειρά του διατηρεί ακέραιες ελπίδες για πρόκριση στα play offs.

Δείτε τι υποστήριξαν οι δικηγόροι των δύο πλευρών κατά την εκδίκαση της έφεσης, αλλά και πώς διαμορφώνεται η βαθμολογία.

Αναλυτικά η απόφαση:

«Η Επιτροπή Εφέσεων της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε ομόφωνα την ακόλουθη απόφαση (αριθμός 47/18-4-2012) σε ό,τι αφορά την έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα κατά της απόφασης της Π.Ε. της Super League για τον αγώνα ΠΑΕ Άρης-ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης:

Δέχεται τυπικά και κατ’ ουσία την έφεση του ποδοσφαιρικού εισαγγελέα Παναγιώτη Καρρά κατά της υπ’ αριθμόν 142/10-4-2012 απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Super League. Εξαφανίζει εκκαλουμένη απόφαση. Διακρατεί και δικάζει στην ουσία την υπόθεση. Απορρίπτει την ένσταση της ΠΑΕ Άρης για αντικανονική διακοπή του αγώνα της 8-4-2012, ΠΑΕ Άρης-ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης. Δέχεται ότι η ΠΑΕ Άρης τέλεσε την πειθαρχική παράβαση του άρθρου 15 παράγραφος 3 εδάφιο γ-ε του Πειθαρχικού Κώδικα της ΕΠΟ. Επιβάλλει στην ΠΑΕ Άρης χρηματική ποινή 40.000 ευρώ και ποινή διεξαγωγής ενός (1) αγώνα χωρίς θεατές. Κατακυρώνει τον διακοπέντα αγώνα υπέρ της ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης με τέρματα 3-0 και τιμωρεί την ΠΑΕ Άρης με αφαίρεση τριών (-3) βαθμών από τον βασθμολογικό πίνακα της τρέχουσας ποδοσφαιρικής περιόδου».

Πηγή : sport-fm.gr